Excelsior 2 - Roda JC 2

De beslissing tegen Roda JC valt zaterdag in Kerkrade

10 mei 2022

Stand 2021-2022

#GSP+/-
1.FC Emmen3883+40
2.FC Volendam3875+28
3.FC Eindhoven3871+26
4.ADO Den Haag3867+23
5.Roda JC3866+27
6.Excelsior3866+25
7.Jong Ajax3863+19
8.NAC Breda3859+15
9.De Graafschap3856+9
Bekijk de hele ranglijst

In de play-offs kan het alle kanten op gaan. Dat bewees de thuiswedstrijd tegen Roda JC weer eens. Een geweldige Excelsior Rotterdam stond halverwege op een 2-0 voorsprong, maar na 90 minuten was het in deze wedstrijd met twee gezichten 2-2 en moet de beslissing aanstaande zaterdag vallen in Kerkrade.

Heerlijke sfeer

Er hing een heerlijke sfeer in het Van Donge & De Roo Stadion. Bij de opkomst was er vuurwerk, alle supporters wapperden met uitgedeelde Excelsiorvlaggetjes en ook het vak van Rodafans zat helemaal vol. Alle ingrediënten voor een mooie pot play-offvoetbal. Snel werd duidelijk dat Excelsior Rotterdam in ‘oude doen’ verkeerde. Het swingde op het veld, waar de een na de andere aanval op de mat werd gelegd.

Heerlijke goal

Na een inworp kwam de bal in de negende minuut van de wedstrijd terecht bij Mats Wieffer. Die gaf hem heerlijk mee aan Kenzo Goudmijn en nam de bal op zijn beurt handig mee en haalde uit. Doelman Rody de Boer was kansloos en de Excelsiorfans op de tribune konden al snel juichen. Zeven minuten later was het al bijna 2-0 door Thijs Dallinga, maar De Boer voorkwam dit.

Penalty

Excelsior bleef naar hartenlust combineren en dreigend voor het doel van Roda JC opduiken. Aan de andere kant moest Stijn van Gassel ingrijpen na een schot van Kyan Emmers. Na een schouderduw van Sven Nieuwpoort dachten de Limburgers aan een penalty, maar daar wilde scheidsrechter Ingmar Oostrom niets van weten. Een moment later lag de bal aan de andere kant wel op de stip na een duidelijk overtreding op Reuven Niemeijer. Thijs Dallinga schoot hem recht door het midden binnen.

Op rozen

Toen het rustsignaal klonk zat Excelsior Rotterdam dus op rozen. De verwachting dat Roda JC na rust zou gaan drukken kwam uit. Toch was het Excelsior dat een derde goal had kunnen maken. Mats Wieffer kon na een snelle aanval net niet lekker uithalen en daarna schoot Goudmijn naast het doel. In de 65e minuut was Wieffer opnieuw dichtbij uit een corner, maar hij kopte de bal naast het doel.

Schade

Amper drie minuten later was het vanuit het niets 2-2. Dylan Vente schoot eerst de 2-1 binnen en meteen erna keerde Stijn van Gassel een schot, liet de bal los, waarna Stefano Marzo hem uit de kluts kon binnenschieten. Het was even uitkijken dat de schade niet groter zou worden. Davy van den Berg raakte de lat boven Stijn van Gassel, terwijl Redouan El Yaakoubi de bal maar net naast het doel kopte. Maar het bleef bij 2-2 en dus kan het zaterdag nog alle kanten op. Ook in Kerkrade belooft het een spannende pot te worden.

Weer staan

,,We zijn het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij geweest, al hebben we het in de tweede helft even lastig gehad’’, zei Stijn van Gassel na afloop. ,,Na de wedstrijd konden we daarom positief zijn over zaterdag. Natuurlijk was het vervelend, ik zag er zelf bij die 2-2 ook niet goed uit, maar het heeft geen zin om daar heel lang bij stil te staan. We moeten er zaterdag weer staan.’’

Bekijk hier de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Bekijk hier de reactie van Kenzo Goudmijn:

Doelpunten deze wedstrijd

9. Kenzo Goudmijn
42. Thijs Dallinga 2-0 (strafschop)
67. Dylan Vente 2-1
68. Stefano Marzo 2-2

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
Gele kaarten: Vossebelt, Daryl Werker (Roda JC)
Toeschouwers: 3.178

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi (A)
8. Mats Wieffer
9. Thijs Dallinga
10. Reuven Niemeijer
11. Marouan Azarkan
16. Sven Nieuwpoort
21. Kenzo Goudmijn
28. Nathan Tjoe-A-On
32. Joshua Eijgenraam

Wissels Excelsior Rotterdam:
79. Julian Baas in plaats van Mats Wieffer

Wedstrijdsponsor

Balsponsor

Klaar voor de volgende pot?

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets