Een elftal feiten: ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam

27 mei 2022

De beslissing van het seizoen 2021-2022 valt aanstaande zondag in het Cars Jeans Stadion. Promoveren wij naar de Eredivisie of speelt ADO Den Haag volgend seizoen op het hoogste niveau? Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Een vooruitblik op de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met een elftal feiten.

1. Excelsior Rotterdam kan in Den Haag voor de negende keer promotie naar de Eredivisie afdwingen, wat vier keer via de nacompetitie gebeurde. ADO speelt voor een zesde promotie in de clubgeschiedenis.

2. Sinds de herstructurering van de play-offs in 2006 was de ploeg die de eerste van twee wedstrijden thuis speelde 15 van de 36 keer winnaar van het tweeluik nadat de heenwedstrijd in een gelijkspel was geƫindigd.

3. Excelsior promoveerde in 2010 nadat het thuisduel in een gelijkspel eindigde. Na een 0-0 tegen Sparta Rotterdam werd in Spangen met 1-1 gelijkgespeeld; op basis van uitgoals zegevierde Excelsior.

4. Excelsior is als eerstedivisieclub ongeslagen in de laatste tien uitwedstrijden in de play-offs, terwijl ADO Den Haag geen van de laatste zeven thuisduels in de nacompetitie verloor.

5. ADO promoveerde in 2008 via nacompetitie. Zowel het heenduel als de return tegen RKC Waalwijk eindigden gelijk, waarna de Hagenezen de beslissingswedstrijd in eigen stadion wonnen.

6. Excelsior is negen wedstrijden op rij ongeslagen en kan voor het eerst sinds 2015 minstens tien achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag afsluiten (alle competities).

7. Deze wedstrijd werd 34 keer eerder gespeeld (alle competities). Excelsior zegevierde zevenmaal en speelde acht keer gelijk. De thuisploeg ging de resterende negentien duels met de zege aan de haal.

8. De enige ontmoeting in de play-offs was in 2002. Emiel van Eijkeren zette ADO op voorsprong, maar door twee doelpunten van Steve Olfers won Excelsior in het Zuiderparkstadion.

9. Eerder dit seizoen zegevierde Excelsior met 2-0 in Den Haag. In oktober kwamen de Kralingers kort na rust op voorsprong dankzij een eigen doelpunt en Redouan El Yaakoubi verdubbelde de score.

10. Couhaib Driouech was tijdens de nacompetitie betrokken bij vier doelpunten (2 goals en 2 assists). Dat is bijna even vaak als in het complete seizoen in de Keuken Kampioen Divisie (3 goals en 3 assists).

11. Marinus Dijkhuizen kan de eerste trainer worden die twee keer met Excelsior naar de Eredivisie promoveert. In 2014 loodste hij de Kralingers via nacompetitie al naar het hoogste niveau.

Kaartverkoop
Alle beschikbare tickets voor deze uitwedstrijd zijn verkocht. Supporters die een ticket hebben voor de verplichte buscombi ontvangen later vandaag (vrijdag) een e-mail met alle informatie over zondag.

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN