6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Lang hing de uitgangspositie in de lucht die we zo graag wilden hebben voor de eerste ronde van de play-offs. Een 0-1 achterstand tegen NAC Breda werd omgebogen in een 2-1 voorsprong, waardoor de play-offs leken te beginnen in Breda. Een late gelijkmaker van NAC zorgde ervoor dat alles anders werd. Nu beginnen de Kralingers dinsdag thuis tegen Roda JC.

Siddering

Amper een halve minuut was Excelsior Rotterdam verwijderd van een dubbele confrontatie met NAC Breda, te beginnen aanstaande dinsdag in Breda. Precies zoals Marinus Dijkhuizen dat zo graag had gezien. Toen de gasten in de extra tijd een corner kregen, voelde je een siddering door het stadion gaan. Amper een halve minuut later lag de bal achter Stijn van Gassel in het doel.

Knop om

,,De knop moet om’’, zei Thijs Dallinga na afloop van de wedstrijd in de catacombe van het stadion. ,,Natuurlijk is dit balen, maar in de play-offs moet je elke wedstrijd winnen, tegen wie je ook speelt. Deze wedstrijd biedt wel perspectief. We moeten het goede gevoel van het spel vandaag meenemen naar de eerste play-offs ronde tegen Roda JC.’’

Topscorer

Dallinga maakte tegen NAC Breda zijn 32e doelpunt van deze competitie en verzekerde zich zo van de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie. Na afloop van de wedstrijd werd hij door de supporters van Excelsior Rotterdam bovendien uitgeroepen tot speler van het jaar. ,,Mooi om die waardering te krijgen van de supporters. Dat doelpunt was ook fijn, al hadden het er meer kunnen zijn’’, bleef hij kritisch.

Gevaarlijk

De topscorer van de Kralingers kreeg meer kansen om te scoren en hij was niet de enige. Dallinga, Kenzo Goudmijn, Mats Wieffer en Reuven Niemeijer konden allemaal een of meerdere keren gevaarlijk worden, maar doelpunten leverde dit niet op. De gasten scoorden na tien minuten wel. Mario Bilate kon niet koppen na een corner, maar doordat de bal rond de zestien bleef hangen, bleef het gevaarlijk en was het Odysseus Velanas die de gasten op voorsprong zette.

Paal

Op slag van rust was het gelijk en drie minuten na de pauze zette Reuven Niemeijer Excelsior Rotterdam op voorsprong. Doelman Nick Olij wist de inzet van Thijs Dallinga nog te keren, maar de rebound van Niemeijer verdween wel in het doel. Vijf minuten later was het bijna 3-1 door Dallinga en kort erna was hij dreigend met een kopbal uit een voorzet van Mats Wieffer. En Kenzo Goudmijn werkte de bal met een hakje tegen de paal, waardoor het bij 2-1 bleef.

Spannend

Ook NAC Breda kon een paar keer dreigend worden. Maar de ingevallen Nikita Vlasenko haalde de bal van de lijn en kort erna voorkwam ook Nikolas Agrafiotis de gelijkmaker van de gasten. Het bleef een vermakelijk duel en door de minimale marge ook spannend. Terwijl Roda JC in Kerkrade een achterstand tegen Telstar omboog in een 4-3 overwinning, viel de gelijkmaker vier minuten in de extra tijd alsnog binnen. Daardoor is niet NAC Breda, maar Roda JC de eerste tegenstander. Te beginnen dinsdag in Rotterdam, aftrap 21:00 uur.

Bestel hier jouw tickets voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC.