Excelsior 1 - ADO Den Haag 1

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

24 mei 2022

Stand 2021-2022

#GSP+/-
1.FC Emmen3883+40
2.FC Volendam3875+28
3.FC Eindhoven3871+26
4.ADO Den Haag3867+23
5.Roda JC3866+27
6.Excelsior3866+25
7.Jong Ajax3863+19
8.NAC Breda3859+15
9.De Graafschap3856+9
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een treffer van Marouan Azarkan vlak na rust leken de Kralingers een verdiende overwinning aan dit duel over te houden. Maar in de blessuretijd zorgde Sem Steijn alsnog voor de gelijkmaker.

Mogelijkheden

Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag zijn aan elkaar gewaagd. Dat bleek in de competitie, waarin beide teams allebei een keer wonnen. Het beloofde dus twee mooie finales te worden en dat bleek al meteen in het begin van deze wedstrijd. Excelsior Rotterdam pakte de draad van de wedstrijden tegen Heracles Almelo op en combineerde erop los, al was het minder swingend dan in de voorgaande wedstrijd. Wel kreeg Excelsior al snel de nodige mogelijkheden. Onder meer Marouan Azarkan, Kenzo Goudmijn en Reuven Niemeijer konden gevaarlijk worden.

Dreigend

Dat het oppassen was, bleek toen een voorzet va Guillem Rodriguez via een verdediger bijna achter Stijn van Gassel verdween. Kort erna ging een inzet van Sem Steijn naast het doel van Excelsior. Na zeventien minuten spelen tikte Niemeijer bijna een voorzet van rechts binnen, maar doelman Hugo Wentges voorkwam de openingstreffer. Meteen erna kon Mats Wieffer uithalen na terugleggen van Thijs Dallinga, maar die bal ging over het doel. Dallinga en Azarkan konden daarna ook nog dreigend worden, maar ook deze mogelijkheden werden niet verzilverd.

Gevaarlijk

Pas na een half uur was ADO-topscorer Thomas Verheydt voor het eerst gevaarlijk, maar hij raakte de bal niet goed en zag hem naast het doel gaan. Nog voor rust kon hij nog een keer koppen, maar ook nu verdween de bal naast het doel. Ook Excelsior Rotterdam was voor rust nog een keer dreigend, maar ondanks een heerlijke aanval was het halverwege nog steeds 0-0. Reuven Niemeijer bleef in de rust noodgedwongen achter in de kleedkamer en werd vervangen door Chouhaib Driouech.

Voorsprong

De rappe aanvaller gooide de bal vlak na de rust voor het doel. Thijs Dallinga kon niet bij de bal, maar bij de tweede paal stond Marouan Azarkan en die zette Excelsior Rotterdam verdiend op voorsprong. Kort erna probeerde Boy Kemper het van afstand, maar de bal ging naast het doel van Stijn van Gassel. Kort daarna haalde Mats Wieffer uit, maar zijn schot ging recht in de armen van ADO-doelman Hugo Wentges. Meteen erna kreeg Dallinga de bal in de zestien mee van Azarkan, maar hij kon hem vervolgens net niet goed raken.

Slot

Naarmate de wedstrijd naar het einde kroop was duidelijk de vermoeidheid zichtbaar aan beide kanten. Marouan Azarkan was intussen vervangen door Julian Baas en Nathan Tjoe-A-On door Brandon Ormonde-Ottewill. ADO Den Haag kon wat vaker voor het doel van Excelsior Rotterdam komen en dat leidde twaalf minuten voor tijd bijna tot een kans voor Sem Steijn. Maar gelukkig voor Excelsior kreeg hij de bal niet goed mee. Ook Verheydt werd gevaarlijk, maar nu stond Van Gassel in de weg. Voor de laatste minuten bracht Marinus Dijkhuizen Nikita Vlasenko als extra slot op de deur.

Return

Toch ging het in de blessuretijd alsnog mis. Een lange bal werd door Verheydt verlengd en belandde voor de voeten van Sem Steijn. De verdediging van Excelsior greep niet goed in en Steijn schoot de gelijkmaker achter Stijn van Gassel in het doel. Excelsior Rotterdam verspeelde zo de voorsprong en dus zijn de kansen weer gelijk voor de return aanstaande zondag in Den Haag. De aftrap is dan om 18:00 uur.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Doelpunten deze wedstrijd

47. Marouan Azarkan 1-0
90+ Sem Steijn 1-1

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaarten:
Toeschouwers: 4.400

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi (A)
8. Mats Wieffer
9. Thijs Dallinga
10. Reuven Niemeijer
11. Marouan Azarkan
16. Sven Nieuwpoort
21. Kenzo Goudmijn
28. Nathan Tjoe-A-On
32. Joshua Eijgenraam

Wissels Excelsior Rotterdam:
46. Couhaib Driouech in plaats van Reuven Niemeijer
62. Julian Baas in plaats van Marouan Azarkan
74. Brandon Ormonde-Ottewill in plaats van Nathan Tjoe-A-On
90+ Nikita Vlasenko in plaats van Kenzo Goudmijn

Wedstrijdsponsor

Wedstrijdsponsor

Wedstrijdsponsor

Balsponsor

Meer Nieuws

ma 27 juni 2022

Siebe Horemans gaat met Excelsior naar de Eredivisie

Siebe Horemans blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 24-jarige vleugelverdediger heeft zijn contract in Kralingen met twee…

Lees meer

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN