6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Wat was het een heerlijk voetbalgevecht in Kerkrade. Verdiend sleepten we de overwinning uit het Limburgse vuur. Excelsior Rotterdam had wel 120 minuten nodig om deze overwinning over de streep te trekken. Door doelpunten van Chouhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis werd het 0-2.

Voetbalgevecht

Dat het een spannend voetbalgevecht ging worden, stond na het duel van afgelopen woensdag al vast. Excelsior Rotterdam had na afloop van de 2-2 al het gevoel zichzelf tekort te hebben gedaan, terwijl Roda JC het gelijke spel als een overwinning vierde. Dit waarschijnlijk in de wetenschap dat het tweede duel in het Parkstad Limburg Stadion werd gespeeld. De tribunes zaten inderdaad goed vol, maar Excelsior Rotterdam raakte van deze heksenketel bepaald niet in de war.

Spanning

De spanning was wel voelbaar in de beginfase van het duel. Na wat speldenprikjes kreeg Dylan Vente na 19 minuten spelen de eerste grote kans, maar Stijn van Gassel wist zijn schot te keren. Bryan Limbombe kwam gelukkig niet goed uit voor de rebound, waardoor dat gevaar geweken was. Het duurde even voordat ook Excelsior Rotterdam gevaarlijk kon worden, maar het schot van Reuven Niemeijer verdween naast het doel.

Grootste kans

Na ruim een half uur was PflΓΌcke dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw stond Stijn van Gassel een treffer van de thuisploeg in de weg. Excelsior kreeg vervolgens drie mogelijkheden op rij, waarvan het schot van Thijs Dallinga meteen de grootste kans van de Kralingers was. Nu was het Roda-keeper Rody de Boer die de openingstreffer in de weg stond.

Intens

In de slotfase van de eerste helft sloeg de vlam in de pan in het Park Stad Limburg Stadion. Een overtreding van Nathan Tjoe-A-On was de inleiding van een stevig opstootje aan de zijlijn. Tjoe-A-On, Azarkan en Robert Klaasen kregen geel. Ook Mats Wieffer kreeg op slag van rust een prent. De middenvelder was ook nog dichtbij een treffer, maar de bal verdween in het zijnet. Zodoende was het na een intense eerste helft nog 0-0.

Penalty

Na rust werd Excelsior Rotterdam al snel de ploeg die het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. Marouan Azarkan was dichtbij, maar doelman Rody de Boer stond de 0-1 in de weg. Er volgde nog een levensgevaarlijk omschakelmoment, maar de pass van Thijs Dallinga werd onderschept. Na 65 minuten voetbal kwam de grootste kans. Nadat Reuven Niemeijer was opgevangen in de zestien ging de bal op de stip. Helaas werd de penalty van Thijs Dallinga gestopt door doelman De Boer.

Verdiend

Roda JC kon aanvallend nog maar weinig laten zien, maar desondanks stond het na 90 minuten nog steeds 0-0. Vijf minuten in de verlenging was daar eindelijk de verdiende openingstreffer. Siebe Horemans gooide de bal voor, Thijs Dallinga verlengde en invaller Chouhaib Driouech tikte hem binnen! Vanaf dat moment richtte Excelsior zich op het verdedigen van de voorsprong. Verder dan een kans via Niek Vossebelt kwam de thuisploeg niet meer. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Nikolas Agrafiotis op aangeven van Julian Baas met de 0-2 aan alle onzekerheid een eind.

Excelsior Rotterdam staat in de volgende ronde! Morgen weten we wie onze volgende tegenstander is. Houd dus onze mediakanalen in de gaten.