Roda JC 0 - Excelsior 2

Excelsior na heerlijk gevecht naar de volgende play-offronde

14 mei 2022

Stand 2021-2022

#GSP+/-
1.FC Emmen3883+40
2.FC Volendam3875+28
3.FC Eindhoven3871+26
4.ADO Den Haag3867+23
5.Roda JC3866+27
6.Excelsior3866+25
7.Jong Ajax3863+19
8.NAC Breda3859+15
9.De Graafschap3856+9
Bekijk de hele ranglijst

Wat was het een heerlijk voetbalgevecht in Kerkrade. Verdiend sleepten we de overwinning uit het Limburgse vuur. Excelsior Rotterdam had wel 120 minuten nodig om deze overwinning over de streep te trekken. Door doelpunten van Chouhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis werd het 0-2.

Voetbalgevecht

Dat het een spannend voetbalgevecht ging worden, stond na het duel van afgelopen woensdag al vast. Excelsior Rotterdam had na afloop van de 2-2 al het gevoel zichzelf tekort te hebben gedaan, terwijl Roda JC het gelijke spel als een overwinning vierde. Dit waarschijnlijk in de wetenschap dat het tweede duel in het Parkstad Limburg Stadion werd gespeeld. De tribunes zaten inderdaad goed vol, maar Excelsior Rotterdam raakte van deze heksenketel bepaald niet in de war.

Spanning

De spanning was wel voelbaar in de beginfase van het duel. Na wat speldenprikjes kreeg Dylan Vente na 19 minuten spelen de eerste grote kans, maar Stijn van Gassel wist zijn schot te keren. Bryan Limbombe kwam gelukkig niet goed uit voor de rebound, waardoor dat gevaar geweken was. Het duurde even voordat ook Excelsior Rotterdam gevaarlijk kon worden, maar het schot van Reuven Niemeijer verdween naast het doel.

Grootste kans

Na ruim een half uur was PflΓΌcke dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw stond Stijn van Gassel een treffer van de thuisploeg in de weg. Excelsior kreeg vervolgens drie mogelijkheden op rij, waarvan het schot van Thijs Dallinga meteen de grootste kans van de Kralingers was. Nu was het Roda-keeper Rody de Boer die de openingstreffer in de weg stond.

Intens

In de slotfase van de eerste helft sloeg de vlam in de pan in het Park Stad Limburg Stadion. Een overtreding van Nathan Tjoe-A-On was de inleiding van een stevig opstootje aan de zijlijn. Tjoe-A-On, Azarkan en Robert Klaasen kregen geel. Ook Mats Wieffer kreeg op slag van rust een prent. De middenvelder was ook nog dichtbij een treffer, maar de bal verdween in het zijnet. Zodoende was het na een intense eerste helft nog 0-0.

Penalty

Na rust werd Excelsior Rotterdam al snel de ploeg die het meest aanspraak maakte op de openingstreffer. Marouan Azarkan was dichtbij, maar doelman Rody de Boer stond de 0-1 in de weg. Er volgde nog een levensgevaarlijk omschakelmoment, maar de pass van Thijs Dallinga werd onderschept. Na 65 minuten voetbal kwam de grootste kans. Nadat Reuven Niemeijer was opgevangen in de zestien ging de bal op de stip. Helaas werd de penalty van Thijs Dallinga gestopt door doelman De Boer.

Verdiend

Roda JC kon aanvallend nog maar weinig laten zien, maar desondanks stond het na 90 minuten nog steeds 0-0. Vijf minuten in de verlenging was daar eindelijk de verdiende openingstreffer. Siebe Horemans gooide de bal voor, Thijs Dallinga verlengde en invaller Chouhaib Driouech tikte hem binnen! Vanaf dat moment richtte Excelsior zich op het verdedigen van de voorsprong. Verder dan een kans via Niek Vossebelt kwam de thuisploeg niet meer. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Nikolas Agrafiotis op aangeven van Julian Baas met de 0-2 aan alle onzekerheid een eind.

Excelsior Rotterdam staat in de volgende ronde! Morgen weten we wie onze volgende tegenstander is. Houd dus onze mediakanalen in de gaten.

Bekijk hieronder de reactie van Marinus Dijkhuizen:

Bekijk hieronder de reactie van Chouhaib Driouech:

Doelpunten deze wedstrijd

95. Chouhaib Driouech 0-1
120+ Nikolas Agrafiotis 0-2

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Gele kaarten: Klaasen, Vossebelt (Roda JC), Azarkan, Tjoe-A-On, Wieffer, Horemans, Agrafiotis, Nieuwpoort (Excelsior Rotterdam)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi (A)
8. Mats Wieffer
9. Thijs Dallinga
10. Reuven Niemeijer
11. Marouan Azarkan
16. Sven Nieuwpoort
21. Kenzo Goudmijn
28. Nathan Tjoe-A-On
32. Joshua Eijgenraam

Wissels Excelsior Rotterdam:
83. Nikolas Agrafiotis in plaats van Marouan Azarkan
83. Couhaib Driouech in plaats van Kenzo Goudmijn
91. Brandon Ormonde-Ottewill in plaats van Nathan Tjoe-A-On
104. Nikita Vlasenko in plaats van Reuven Niemeijer
104. Michael Chacon in plaats van Thijs Dallinga

Klaar voor de volgende pot?

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets