6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam heeft op overtuigende wijze de finaleronde van de Keuken Kampioen Play-offs bereikt. Ook de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo werd overtuigend gewonnen. In een bizar decor werd het 1-3 voor de Kralingers en nu wacht ADO Den Haag in de finaleronde.

Vanwege de staat van het stadion in Almelo mochten er geen supporters van Excelsior Rotterdam aanwezig zijn. Ook de andere vakken zaten door de opgelegde restricties bepaald niet vol en dat zorgde voor een bizar decor voor deze belangrijke wedstrijd. De harde kern van Heracles begeleidde de opkomst van de teams met dikke zwarte en witte rook. De vraag was of het ondanks de 3-0 overwinning in Rotterdam nog zou gaan spoken in Almelo.

Storm

De eredivisionist vocht voor zijn laatste kans. Excelsior Rotterdam verwachtte daarom een storm, maar die bleef uit. De thuisploeg ging wel vanaf het begin op zoek naar een snelle treffer, maar werd nauwelijks echt gevaarlijk. Excelsior Rotterdam beperkte zich vooral tot wachten op het omschakelmoment dat vast een zeker zou komen.

Raak

De eerste doelpoging van de wedstrijd was voor Reuven Niemeijer, die het van grote afstand probeerde. Kort erna ging de bal voorlangs het doel van Stijn van Gassel. Niemeijer kon daarna opnieuw gevaarlijk worden, maar de hoek was te moeilijk. Na een klein half uur was het ineens toch raak voor Heracles Almelo via Sinan Bakis. Nog voor rust kreeg Excelsior kansen op de gelijkmaker via Kenzo Goudmijn en Niemeijer, maar halverwege was het 1-0 (1-3).

Gelijkmaker

Twee minuten na rust kwam Excelsior op gelijke hoogte. Na een heerlijke pass van Kenzo Goudmijn belandde de bal bij Julian Baas. Die bediende Thijs Dallinga en de topscorer van Excelsior maakte hem op geweldige wijze af. De gelijkmaker van de Kralingers zorgde ervoor dat het laatste beetje hoop bij de thuisploeg vervloog.

Finaleplek

Na ruim een uur kopte Mats Wieffer de 1-2 binnen en stelde zo de finaleplek van Excelsior zo goed als zeker. Het werd zeven minuten voor tijd zelfs nog 1-3. De ingevallen Chouhaib Driouech legde de bal af op de eveneens ingevallen Nikolas Agrafiotis en die scoorde. Het werd daarna onrustig op de tribune achter Stijn van Gassel. Het duel werd korte tijd stilgelegd, maar uiteindelijk toch uitgespeeld.

Grote stap

Na het laatste fluitsignaal vierde Excelsior de overwinning ingetogen, maar uiteraard was de blijdschap groot. Met het bereiken van de finaleronde zetten de Kralingers weer een grote stap in de richting van promotie. ADO Den Haag is de volgende tegenstander. Dinsdag spelen we thuis en zondag volgt het laatste duel in Den Haag. Nog twee wedstrijden samen strijden en winnen op weg naar promotie.