Excelsior Rotterdam Vrouwen pakt punt tegen PSV

20 mei 2022

De laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 was aangebroken voor de ploeg van Richard Mank. Excelsior mocht aantreden tegen PSV Vrouwen en na een lastige eerste en een goede tweede helft pakten de Kralingse vrouwen een knap punt (1-1) in de 125e officiële wedstrijd.

Blessure
Voor de start van de wedstrijd was er al een tegenvaller voor hoofdtrainer Richard Mank. Nikki Ridder had last van een blessure en kon niet starten. Zij werd vervangen door Iris van Bokhoven. Excelsior Rotterdam begon de wedstrijd afwachtend, maar PSV gaf soms ruimte weg. Daardoor kwam er in de tweede minuut van de wedstrijd al een moment voor Sabrine Ellouzi, die na een goede combinatie werd diepgestuurd en de bal hard voorgaf op Van Bokhoven. Helaas werd haar voorzet geblokt.

Kansen
In de veertiende minuut was het Ellouzi die zelf een grote kans kreeg. Ze kapte haar tegenstander goed uit en draaide de bal naar de verre hoek. Helaas zat er iets te veel kracht in het schot, waardoor de bal net over ging. Hierna kreeg PSV veel kansen en kon Excelsior weinig gevaar stichten. Gelukkig overleefden de Kralingse vrouwen de aanvallen van PSV en was het mede door een aantal reddingen van Ricci Geenen nog 0-0.

Verraderlijk
Na rust leek het alsof er een ander Excelsior stond. De ploeg speelde scherper en sneller. Dir leverde 49e minuut een kans op voor Iris van Bokhoven. Zij haalde hard uit en verraste zo bijna keepster Sari van Veenendaal. Weer een minuut later was het wel raak voor Excelsior Rotterdam. Van Bokhoven haalde opnieuw verraderlijk uit en de keepster kon de bal maar net opzij tikken. Hier stond Ellouzi klaar om voor te geven en haar voorzet werd in het eigen doel getikt door de verdediging van PSV, waardoor Excelsior met 1-0 voor kwam.

Verkeerd
Jammer genoeg was het zes minuten later ook raak voor PSV. Waar Noordermeer de bal simpel leek weg te werken, raakte ze de bal volledig verkeerd en schoot ze hem in eigen doel. PSV leek langzaam weer de overhand te krijgen, maar door ingrepen van Naomi Piqué en Rachel Kleine werden hun kansen niet heel gevaarlijk. Excelsior daarentegen kreeg nog een aantal gevaarlijke kansen via Britt Udink, Piqué en Nur Al Jawahiri.

Gigantische kans
Al Jawahiri die bij haar eerste kans de bal net te hard schoot, waardoor die in het zijnet belandde, kreeg ook de laatste gigantische kans van de wedstrijd. In de 92e minuut gaf Beau Rijks een mooie steekpass waarbij zowel Al Jawahiri als Ellouzi kon schieten. Het was eerstegnoemde die uithaalde, maar helaas miste haar schot kracht om in het doel te belanden. Hierdoor was het gedaan en was de eindstand 1-1. Een prima resultaat van de Kralingse vrouwen in de laatste wedstrijd van dit seizoen.