Excelsior Vrouwen speelt met 2-2 gelijk tegen VV Alkmaar

6 mei 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen had een paar weken rust, maar mocht deze keer aantreden voor de uitwedstrijd tegen VV Alkmaar. Een belangrijk duel want bij winst zou Excelsior Rotterdam weer aansluiten bij SC Heerenveen en VV Alkmaar onderaan de ranglijst. De wedstrijd had weinig spanning tot de laatste minuten, maar eindigde door twee goals van Lieve van Vliet in een 2-2 gelijkspel.

Slecht begin
De wedstrijd begon niet goed voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. In de vijfde minuut scoorde de thuisploeg namelijk al en keken de Kralingse vrouwen tegen een achterstand aan. Een diepe bal werd niet goed ingeschat en daardoor kon de rechtsbuiten doorlopen op keepster Ricci Geenen, die het schot helaas niet kon keren. Excelsior probeerde zich gelijk te herpakken door het tempo te verhogen en kansen te creëren. Zo werd Naomi Piqué aangetikt aan de zijkant van het veld wat een vrije trap opleverde. Deze kon jammer genoeg worden weggewerkt door een verdedigster.

Kansen
Een minuut later kreeg Britt Udink de bal voor haar voeten en zij probeerde de keepster te testen. Helaas was haar schot net te zacht. De volgende kans was voor Katelyn Hendriks die hard uithaalde, maar haar schot net over zag gaan. Hierna kwam er een ongelukkig moment voor Rachel Kleine die hard op haar neus werd geraakt en daardoor lang aan de zijlijn stond voor een blessurebehandeling. Toen zij het veld in de 21e minuut weer betrad duurde het nog geen drie minuten voordat zij een goede pass op Ellouzi gaf, die vervolgens Lieve van Vliet voor de keepster kon zetten die de 1-1 maakte. De laatste kans van de eerste helft was voor Piqué die van 24 meter mocht aantreden voor een vrije trap. Helaas belande haar schot in de muur.

Achterstand
Excelsior leek gedreven uit de kleedkamer te komen, maar helaas was het VV Alkmaar dat alweer snel scoorde. In de 52e minuut stoomde de linksbuiten op. Zij gaf de bal voor en Maudy Stoop schoot hard binnen. Hierdoor keek de ploeg van Richard Mank opnieuw tegen een achterstand aan. Excelsior probeerde zich weer te herpakken door de druk op te voeren en de Kralingers kregen ook veel ruimte op het middenveld. Van Vliet kreeg een grote kans, maar raakte helaas de lat. Hierna kreeg Excelsior een goede kans via een corner, maar de bal ging via de lat en de paal niet in het doel.

Gelijkmaker
In de 75e minuut kwam er een snelle counter voor Excelsior en waren er meerdere schoten, maar helaas werd bijna elk schot geblokt en leverde deze scrimmage helaas geen doelpunt op. In de 78e minuut kreeg Excelsior een corner en Sabrine Ellouzi nam plaats achter de bal. Zij speelde de bal op Van Vliet die hem prachtig in de verre hoek schoot, 2-2. Hierna kwam er nog een aantal kleine kansen voor VV Alkmaar en Excelsior. De grootste kans was voor Excelsior. Ellouzi had een goede actie aan de linkerflank en gaf de bal voor, maar kon geen medespeelster bereiken. Hierdoor was 2-2 ook de eindstand.

Doelpunten:
5. Veerle van der Most 1-0
24. Lieve van Vliet 1-1
52. Maudy Stoop 2-1
78. Lieve van Vliet 2-2

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
20. Ricci Geenen (K)
2. Nikki Ridder (A)
3. Danielle Noordermeer
6. Beau Rijks
11. Sabrine Ellouzi
12. Naomi Piqué
15. Lieve van Vliet
16. Katelyn Hendriks (65. Iris van Bokhoven)
22. Rachel Kleine
24. Stephanie Coelho Aureéio
26. Britt Udink

Bekijk hieronder de reactie van Lieve van Vliet:

Meer Nieuws

wo 25 mei 2022

Excelsior betreurt ongeregeldheden in het stadion

Na afloop van onze thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag heeft er op de tribune bij het…

Lees meer

di 24 mei 2022

Excelsior geeft winst tegen ADO Den Haag in slotfase weg

Excelsior Rotterdam was dichtbij een overwinning in de eerste finalewedstrijd tegen ADO Den Haag. Door een…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Keuken Kampioen Divisie ESPN

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

ADO Den Haag vs
Excelsior

Play-offs

Zondag 29 mei, 2022

18:00, Cars Jeans Stadion

Tickets