Excelsior Vrouwen verliest met 3-4 van ADO Den Haag

14 mei 2022

Voor de laatste thuiswedstrijd in het van Donge & de Roo Stadion van het seizoen 2021-2022 mocht de ploeg van Richard Mank aantreden tegen ADO Den Haag Vrouwen. Dit resulteerde in een spannende en chaotische wedstrijd met mooie doelpunten. Helaas trok ADO Den Haag aan het langste eind, waardoor Excelsior verloor met 3-4.

Afwachtend
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een vroege voorzet, die werd half werd weggekopt door Rachel Kleine waarna Ricci Geenen de bal nog moest pakken. Een paar minuten later werd Stephanie Coelho Aurélio diep gestuurd door Naomi Piqué. Helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel waardoor het eerste gevaar van Excelsior gelijk eruit werd gehaald. Nog geen minuut later was het raak voor ADO Den Haag via Jaimy Ravensbergen. Er werd matig uitverdedigd, waardoor de bal voor haar voeten kwam en ze hard in de linkerhoek schoot.

Doelpunten
Excelsior probeerde snel de gelijkmaker te maken, vooral via van hoekschoppen. Danielle Noordermeer kreeg een rebound van de eerste hoekschop voor haar voeten maar schoot net naast. De corner erna was het wel raak. Beau Rijks draaide de bal scherp in en zag hem direct in het doel verdwijnen. Na deze goal kon Excelsior bijna op voorsprong komen, maar helaas kon Sabrine Ellouzi net niet uithalen. De kans hierna was voor Liz Rijsbergen van ADO Den Haag, die op wonderbaarlijke wijze de bal tussen Rijks en Geenen in het doel kon krijgen en de gasten weer op voorsprong zette. Excelsior liet zich niet kennen en in de 37e minuut was het weer raak uit een corner van Rijks. Deze keer niet direct, maar via captain Nikki Ridder. Dit was ook gelijk de ruststand.

Op slot
De tweede helft begon weer afwachtend. Beide ploegen hadden een chaotische eerste helft achter de rug en probeerden het tempo laag te houden. De eerste kans voor Excelsior kwam ongeveer 10 minuten na rust. Sabrine Ellouzi had een goede actie in huis en gaf de bal voor op Lieve van Vliet. Zij raakte de bal niet goed genoeg om hem tussen de palen te krijgen. Hierna kreeg Ravensbergen een grote kans, die ze gelijk verzilverde en zo de bezoekers weer op voorsprong zette. Helaas was het vijf minuten later weer raak voor Rijsbergen die zo de wedstrijd op slot leek te gooien.

Aanvallender
Maar Excelsior bleef doorgaan en ging steeds aanvallender spelen. Dit resulteerde in een grote kans voor Coelho Aurélio. Ze werd diep gestuurd door de ingevallen Bhagerath en leek alleen op het doel te kunnen afstomen. Helaas werd ze genoeg gehinderd waardoor ze haar schot net naast zag gaan. Dit leek de laatste kans van de wedstrijd, maar het was iris van Bokhoven die in de 88e minuut werd neergehaald in het strafschopgebied. Sabrine Ellouzi verzilverde de toegekende penalty en werd het toch weer spannend. De laatste kans van de wedstrijd was voor Rijks. Al Jawahiri had een goede voorzet in huis, maar helaas werd Rijks genoeg gehinderd waardoor haar schot naast ging. Hierdoor bleef het bij 3-4 staan.