Kenzo Goudmijn ook komend jaar bij Excelsior Rotterdam

28 juni 2022

Kenzo Goudmijn staat morgen op het trainingsveld voor de eerste training van het seizoen van Excelsior Rotterdam. De 20-jarige middenvelder wordt ook komend seizoen gehuurd van AZ. Goudmijn speelde afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft al voor de Kralingers.

Steeds belangrijker
Directeur Daan Bovenberg: ,,Kenzo heeft ondanks dat hij nog jong is al meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, in de Keuken Kampioen Divisie maar ook in de Eredivisie. Hij kwam afgelopen seizoen na de winterstop naar ons en naarmate hij meer wedstrijdritme kreeg, werd hij met zijn spel steeds waardevoller voor ons en leverde hij een belangrijke bijdrage aan onze promotie. Met de Eredivisie bieden wij Kenzo het podium waar hij kan groeien en daar profiteert niet alleen hij van, maar ook wij als Excelsior en AZ. Dit is dus een overeenkomst waar alle partijen beter van gaan worden.’’

Bewuste keuze
Ook Kenzo Goudmijn kijkt uit naar de samenwerking: ,,Ik heb in de winterstop bewust de keuze gemaakt om voor Excelsior te kiezen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was een stapje terug, maar ik wilde veel wedstrijden spelen. Bij Excelsior heb ik die kans gekregen. Daardoor merkte ik dat ik steeds meer wedstrijdritme kreeg en daar ook beter ging spelen. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze voor Excelsior en daarom hoefde ik er niet lang over na te denken om terug te keren.’’

Ontwikkelen
De middenvelder staat onder contract bij AZ, maar daar bleek dat de kans op speeltijd minder was en toen was de keuze voor Excelsior snel gemaakt: ,,Ik heb een goed gevoel bij de club, heb het in Kralingen prima naar mijn zin gehad het afgelopen half jaar. Dat we gepromoveerd zijn was voor mij wel belangrijk, want ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in de Eredivisie. Na de geweldige prestatie van afgelopen seizoen is het fijn dat ik dat nu bij Excelsior kan doen.’’

Blij en trots
Kenzo Goudmijn speelde in de jeugd voor VV Reiger Boys en AZ en maakte als zeventienjarige zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie met Jong AZ tegen Almere City FC. Ruim een jaar later debuteerde hij als invaller in de Eredivisie, uitgerekend met AZ in Rotterdam tegen Excelsior (4-2). Met de Kralingers promoveerde hij op 29 mei van dit jaar naar de Eredivisie. ,,Die wedstrijd was bizar en uiteindelijk met een geweldige uitkomst voor ons. Er gebeurde zo veel en dat het dan zo eindigde, daar kun je alleen maar heel blij en trots over zijn.’’

Veel zin
,,De groep voor komend seizoen is nog niet compleet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de Eredivisie. Excelsior is zich als club enorm aan het ontwikkelen, onder meer op het gebied van de faciliteiten voor spelers. Voor mezelf is het prettig dat ik de club, mijn medespelers en de staf al ken. Ik heb een goed gevoel over Excelsior en daarom was de keuze om hier nog een jaar te spelen snel gemaakt. Ik heb er heel veel zin in om morgen aan het nieuwe seizoen te beginnen.’’

Gerelateerd nieuws

vr 7 januari 2022

Excelsior Rotterdam huurt Kenzo Goudmijn van AZ Alkmaar

Excelsior heeft zich per direct versterkt door de komst van Kenzo Goudmijn. De 20-jarige middenvelder wordt…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets