Nikki Ridder gekroond tot speelster van het jaar

7 juni 2022

Nikki Ridder is afgelopen vrijdag uitgeroepen tot Pro Excelsior Speelster van het jaar 2022 van Excelsior Rotterdam Vrouwen. Ze ontving haar prijs uit handen van hoofdtrainer Richard Mank tijdens de seizoensafsluiting van ons vrouwenteam. Ridder, aanvoerder van Excelsior Rotterd Vrouwen, kreeg de meeste stemmen in deze verkiezing die voor de tweede keer werd gehouden. De prijs werd beschikbaar besteld door onze supportersvereniging Pro Excelsior.

Visitekaartje voor de club
Nikki Ridder sloot in 2018 aan bij – toen nog – Excelsior Barendrecht Vrouwen – en groeide uit tot een vaste waarde in het team. Dit seizoen was de verdediger ook aanvoerder van Excelsior Rotterdam Vrouwen en kwam zij in alle wedstrijden in actie. ‘Nikki is een hele goede verdediger en pikt ook af en toe een goaltje mee. Niet voor niks de aanvoerster van het damesteam’, zo motiveerde een van de stemmers. Een andere stemmer motiveerde de keuze voor Ridder als volgt: ‘Topper van het team, als aanvoerder behoudt ze de motivatie om keer op keer door te blijven knokken! Zeker een goede aanwinst voor het team, iemand met enorme meerwaarde.’ Een andere reactie: ‘Betrouwbare aanvoerder en visitekaartje voor de club.’

Gouden voetbalschoen
De verraste Nikki Ridder ontving de bijbehorende gouden voetbalschoen afgelopen vrijdag uit handen van haar trainer Richard Mank, die zich uiteraard kon vinden in de keuze voor zijn aanvoerder. Nikki Ridder is de tweede speelster van ons vrouwenteam die deze prijs mocht ontvangen. Vorig seizoen werd de bokaal voor de Speelster van het jaar voor het eerst uitgereikt. Toen ging keeper Isa Pothof er met de prijs vandoor. Supportersvereniging Pro Excelsior reikte eenzelfde prijs bij de mannen al 27 keer uit. De winnaar dit seizoen was onze spits Thijs Dallinga.

Gerelateerd nieuws

za 15 oktober 2022

Nikki Ridder: Rots in de branding van de Kralingse verdediging

Nikki Ridder is bezig aan haar vijfde seizoen in het vrouwenteam van Excelsior Rotterdam. Zij is…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets