Couhaib Driouech scoort twee keer tegen FC Dordrecht

16 juli 2022

Couhaib Driouech was met twee doelpunten belangrijk in het oefenduel tegen FC Dordrecht. Excelsior Rotterdam won de regioderby met 3-2. De openingstreffer van de Kralingers was van Reda Kharchouch, die daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van Excelsior Rotterdam maakte.

Bouwen
Excelsior Rotterdam bouwt in deze weken richting de Eredivisie aan een nieuwe ploeg. Deze week mochten de Kralingers in de persoon van Reda Kharchouch een nieuwe spits verwelkomen. Hij debuteerde eerder deze week tegen Almere City FC en presenteerde zich tegen FC Dordrecht aan het thuispubliek. Er waren behoorlijk wat toeschouwers op dit oefenduel in het Van Donge & De Roo Stadion afgekomen. Zij zagen in het avondzonnetje een vermakelijk potje voetbal.

Voorsprong
Excelsior Rotterdam kreeg behoorlijk wat mogelijkheden in het eerste deel van de wedstrijd, maar zag ook de gasten een aantal keer flink dreigend worden. Zo profiteerde Pepijn Doesburg bijna van een slippertje achterin van Excelsior, maar de lat bracht redding. Namens de Kralingers kopte Kharchouch de bal over het doel. Op slag van rust wist Excelsior alsnog een ruime voorsprong op het scorebord te zetten. Kharchouch rondde eerst af na gerommel in de Dordtse defensie en kort erna schoot Couhaid Driouech met een fraai schot met 2-0 binnen.

Wissels
Ontmoetingen tussen Excelsior en FC Dordrecht leveren regelmatig veel goals op en dat was vanavond niet anders. In de 68e minuut schoot Doesburg zijn ploeg vanaf elf meter naar 2-1. Er waren toen al flink wat wissels doorgevoerd. Wie nog wel op het veld stond was Driouech en hij profiteerde ruim een kwartier voor tijd van een fout in de Dordtse verdediging. Via Mauro Savastano werd het nog wel 3-2, maar Excelsior won dit oefenduel.

Komende week verblijft Excelsior Rotterdam in Delden voor het jaarlijkse trainingskamp. Vrijdagavond spelen de Kralingers in Almelo een oefenduel tegen Heracles. De aftrap in het Erve Asito stadion is om 18:00 uur. Tickets voor supporters van Excelsior zijn te koop via onze ticketshop.

Doelpunten:
43. Reda Kharchouch 1-0
45. Couhaib Driouech 2-0
68. Pepijn Doesburg 2-1
73. Couhaib Driouech 3-1
81. Mauro Savastano 3-2

Scheidsrechter: Sven Spaan
Gele kaarten: Reemst, Schuurman, Van Huizen (FC Dordrecht)

Opstelling Excelsior Rotterdam:
38. Pascal Kuiper (46. Stijn van Gassel)(K)
2. Siebe Horemans (46. Nathangelo Markelo)
4. Redouan El Yaakoubi (A)
6. Joshua Eijgenraam (64. Abdallah Aberkane)
8. Kenzo Goudmijn
9. Reda Kharchouch (64. Raphael Eyongo)
10. Marouan Azarkan (73. Luuk Admiraal)
14. Couhaib Driouech
16. Sven Nieuwpoort (64. Serano Seymor)
28. Nathan Tjoe-A-On (46. Jaimy Buter)
33. Julian Baas

Meer Nieuws

wo 7 juni 2023

Stephanie Coelho Aurélio verlengt contract met Excelsior Vrouwen

Stephanie Coelho AurĂ©lio is er ook komend seizoen bij. Zij heeft haar contract met Excelsior Rotterdam…

Lees meer

di 6 juni 2023

Alle beschikbare seizoenkaarten zijn uitverkocht!

Net als vorig seizoen hebben wij ook nu alle beschikbare seizoenkaarten voor de Rob Albers en…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij