Excelsior legt aanvaller Jacky Donkor voor drie jaar vast

21 juli 2022

Excelsior Rotterdam neemt Jacky Donkor over van FC Dordrecht. De 23-jarige vleugelaanvaller is per direct aangesloten bij de groep die op dit moment op trainingskamp is in Delden. De in België geboren Donkor speelde in Nederland eerder voor Fortuna Sittard en FC Eindhoven en is blij dat hij met Excelsior de stap naar de Eredivisie kan maken. Donkor tekent in Kralingen een contract voor drie seizoenen.

Veel interesse
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Jacky Donkor is een type speler dat wij nog niet hebben in onze selectie. Hij kan op beide flanken spelen, heeft snelheid, diepgang en kan een doelpunt maken. Er was veel interesse in hem, maar zelf was hij vastberaden om naar ons te komen en daar zijn wij uiteraard blij mee. Hij wil bij en met Excelsior de volgende stap in zijn carrière gaan zetten. Jacky is gedreven en ambitieus en denkt zijn volgende doelen bij ons te kunnen realiseren.’’

Mooie stap
,,Excelsior is een platform voor ontwikkeling en dat is voor mij heel belangrijk’’, zegt Jacky Donkor zelf. ,,Excelsior is bovendien een goede en warme club met een mooie historie. Ik heb vorig jaar met FC Dordrecht natuurlijk twee keer tegen Excelsior gespeeld en zag ik al dat deze club mooi voetbal speelt. Toen dacht ik al aan Excelsior als een mooie volgende stap voor mij en door de promotie is dat idee alleen maar meer gaan leven.’’

Hoogste niveau
,,Ik ben in 2019 van België naar Nederland gekomen en ben hier iets aan het opbouwen. Daarom wilde ik na twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie graag naar de Eredivisie. Het was mijn ambitie om op het hoogste niveau te spelen, vandaar deze keuze. Toen de club zich meldde en ik hoorde wat ze met mij van plan zijn, hoefde ik niet lang na te denken. Excelsior gaat mij helpen om me verder te ontwikkelen en daar ga ik natuurlijk zelf ook alles aan doen.’’

Carrière
Jacky Donkor werd geboren in het Belgische Gent. Hij heeft Ghanese roots en voetbalde daar voor de nationale teams onder 16 en 17. In België speelde hij in de jeugd voor KAA Gent, RSC Anderlecht en KSC Lokeren, en maakte tussendoor een uitstapje naar West Bromwich Albion. In 2019 vertrok hij naar Fortuna Sittard, waar hij debuteerde in de Eredivisie. Het seizoen erna werd Donkor verhuurd aan FC Eindhoven, waar hij 27 wedstrijden speelde. Bij FC Dordrecht kwam hij afgelopen seizoen in 33 wedstrijden tot zes doelpunten en vier assists.

Kwaliteiten
,,In Nederland wordt er meer gevoetbald en is het spel meer technisch dan in België’’, motiveert hij zijn keuze om naar Nederland te vertrekken. ,,Op de flanken krijg je hier meer ruimte om acties te maken en daar houd ik van. Ik ben snel, zoek graag de diepte en maak acties. De Eredivisie is een stap hoger dan de Keuken Kampioen Divisie, maar gezien mijn kwaliteiten denk ik zeker dat ik dat niveau aan kan. Het is aan mij om dat komend seizoen bij Excelsior te laten zien.’’

Interview

Meer Nieuws

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

vr 5 augustus 2022

Vooruitblikken op de seizoensopener tegen SC Cambuur

Samen met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken wij vooruit op de seizoensopener tegen SC Cambuur. In het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets