Excelsior legt ervaren middenvelder Yassin Ayoub vast

22 juli 2022

Yassin Ayoub speelt de komende twee jaar voor Excelsior Rotterdam. De 28-jarige middenvelder komt over van Panathinaikos uit Griekenland. Ayoub speelde in zijn carrière bijna 200 wedstrijden op het hoogste niveau voor onder meer FC Utrecht en Feyenoord en voegt dus flink wat ervaring toe aan de ploeg van Excelsior Rotterdam.

Enthousiast
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Voor het middenveld waren wij op zoek naar een speler met ervaring. Marinus Dijkhuizen en ik kennen Yassin allebei goed en we zijn met hem in gesprek geraakt. Hij wilde graag terugkeren naar Nederland om zichzelf weer te laten zien aan de voetbalwereld. We hebben meerdere keren met hem gesproken en hem ons verhaal verteld. Hij werd daar enthousiast van omdat hij erin gelooft om samen ergens naartoe te werken. Er waren ook andere clubs die hem graag wilden hebben, maar we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Uit het vastleggen van Ayoub voor de komende twee seizoenen spreekt onze ambitie om door te bouwen met de club, waarbij wij een optimale combinatie willen creëren van presteren en ontwikkelen.’’

Gevoelsmens
,,Ik heb ook gesprekken gevoerd met andere clubs, maar naar mijn gevoel deed Excelsior er echt alles aan om mij binnen te halen’’, vertelt Yassin Ayoub. ,,Ik ben een gevoelsmens en baseer mijn beslissingen dus voor een groot deel daar op. Dat Excelsior zo veel moeite heeft gedaan voor mij, daar sprak voor mij veel vertrouwen uit. Ik vind het fijn om terug te zijn in Nederland en heb veel zin om weer lekker te kunnen voetballen.’’

Mentaliteit
,,Excelsior heeft een leuke groep met jongens die goed kunnen voetballen. De ploeg heeft bovendien laten zien over een goede mentaliteit te beschikken. Ik heb die laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag live zitten kijken. Als je met zo’n jonge ploeg zo terug kunt komen, dat is echt heel knap. Ik ken Marouan Azarkan nog van Feyenoord en hem heb ik ook gesproken over Excelsior. Hij was heel enthousiast en zei meteen: je moet echt komen! Alles bij elkaar ben ik ervan overtuigd dat dit een goede move is voor mij.’’

Vertrouwen
Met zijn 28 jaar en bijna 200 wedstrijden op het hoogste niveau voegt Ayoub flink wat ervaring toe aan de selectie van Excelsior. ,,Het zijn de details die in de Eredivisie het verschil maken. Ik weet wat er op dit niveau gevraagd wordt en hoop dit te kunnen overbrengen. Ik wil met Excelsior laten zien wie we zijn. We moeten vertrouwen hebben in onszelf. Excelsior is met een bepaald lef in de Eredivisie gekomen. Nu moeten we laten zien dat we daar thuishoren door er met elkaar voor gaan strijden.’’

Laten zien
Yassin Ayoub werd geboren in Marokko en kwam op zijn vijfde met zijn familie naar Amsterdam. Via ASV De Dijk, HFC Haarlem en Ajax belandde hij in 2009 bij FC Utrecht. Daar speelde hij bijna 150 wedstrijden in de Eredivisie. Tussen 2018 en 2020 voetbalde hij voor Feyenoord en in januari 2020 vertrok hij naar Panathinaikos. ,,Ik ben blij om terug te zijn in Nederland, hier ligt toch mijn basis. Er zijn flink wat nieuwe clubs bij gekomen in de Eredivisie. Dat zijn concurrenten van ons, maar we moeten vooral onszelf laten zien en beter zijn dan die concurrenten.’’

Leer Yassin kennen!

Meer Nieuws

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

vr 5 augustus 2022

Vooruitblikken op de seizoensopener tegen SC Cambuur

Samen met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken wij vooruit op de seizoensopener tegen SC Cambuur. In het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets