Excelsior legt Nathangelo Markelo voor drie seizoenen vast

9 juli 2022

Excelsior Rotterdam heeft Nathangelo Markelo voor drie seizoenen vastgelegd. De 23-jarige Markelo kan als rechtsback en verdedigende middenvelder spelen. Afgelopen seizoen voetbalde de geboren Groninger voor Jong PSV en bij Excelsior Rotterdam wil hij de volgende stap in zijn carrière zetten.

De volgende stap
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Nathangelo is pas 23 maar heeft wel al een mooie carrière. Hij werd als jeugdspeler opgepikt door de Engelse topclub Everton en speelde verschillende interlands als jeugdinternational. Via FC Twente en Jong PSV heeft hij nu voor ons gekozen. In Eindhoven speelde hij vrijwel alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en maakte een zeer goede indruk. Hij kiest nu bewust voor Excelsior omdat hij gelooft in onze club om zichzelf verder te ontwikkelen. Hij wil met Excelsior in de Eredivisie de volgende stap in zijn carrière zetten.’’

Extra belangstelling
,,Excelsior is een mooie club met een succesvolle geschiedenis en met ambities’’, zegt Nathangelo Markelo. ,,Ik heb vorig seizoen met Jong PSV twee keer tegen ze gespeeld en vond het echt een goede ploeg. Voor de play-offs heb ik al een eerste gesprek gehad en daarom heb ik Excelsior in de nacompetitie met extra belangstelling gevolgd. De manier waarop ze afgelopen seizoen speelden sprak mij erg aan, ik denk daarom dat deze ploeg goed bij mij past.’’

Everton FC
Nathangelo Markelo voetbalde in de jeugd voor VPV Purmersteijn en FC Volendam. Markelo speelde ook verschillende interlands voor Oranje jeugdteams. Bij FC Volendam werd hij gescout door het Engelse Everton FC. Hij speelde daar vooral in het beloftenteam en werd in het seizoen 2020-2021 verhuurd aan FC Twente waar hij dertien wedstrijden in de Eredivisie speelde. Nadat hij kort terug was bij Everton koos hij al snel voor een definitieve terugkeer naar Nederland. Bij Jong PSV, waar hij dertig keer in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie, speelde hij zich in de kijker van Excelsior.

Aantrekkelijker
De promotie van de Kralingers maakte Excelsior Rotterdam voor hem nog aantrekkelijker, want hij wil zich graag op dit niveau laten zien: ,,Ik heb met FC Twente op dat niveau gespeeld, maar toen raakte ik helaas geblesseerd. Vorig jaar heb ik bewust gekozen voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie om veel wedstrijden te kunnen spelen. Ik heb daar uiteindelijk veel gespeeld, dus dat plan heeft gewerkt. En nu ben ik toe aan de volgende stap. Ik ben heel blij dat ik die met Excelsior in de Eredivisie kan zetten.’’

Positief
,,Mijn eerste indruk van Excelsior Rotterdam is heel positief. Afgelopen seizoen hadden ze een goede ploeg met jongens die er hard voor streden. Het was niet voor niets dat ze die krankzinnige wedstrijd tegen ADO Den Haag uiteindelijk wonnen’’, zegt Nathangelo, die zowel als rechtsback als verdedigende middenvelder kan spelen. ,,Mijn doelstelling voor komend seizoen is handhaving in de Eredivisie en persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelen als speler en mooie dingen beleven met Excelsior.’’

Meer Nieuws

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

vr 5 augustus 2022

Vooruitblikken op de seizoensopener tegen SC Cambuur

Samen met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken wij vooruit op de seizoensopener tegen SC Cambuur. In het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets