Excelsior Rotterdam speelt met 1-1 gelijk tegen NAC Breda

9 juli 2022

Excelsior Rotterdam en NAC Breda hielden elkaar op het terrein van VV Zundert in evenwicht. Beide ploegen kregen kansen, maar Excelsior leek er met de winst vandoor te gaan. Op slag van tijd kwamen de gasten echter via een frommelgoal alsnog op gelijke hoogte.

Vermakelijk
Het was vermakelijk wat beide ploegen het publiek in Zundert lieten zien. Excelsior Rotterdam en NAC Breda waren aan elkaar gewaagd in wat voor de Kralingers de eerste serieuze oefentest was. In het eerste half uur – het duel bestond uit drie keer dertig minuten – speelde de basisploeg van dit moment. Alleen doelman Luca Plogmann, op proef in Kralingen, kreeg de kans om zich te laten zien. Door het hoge druk zetten van NAC Breda duurde het even voordat Excelsior gevaarlijk kon worden. Na wat kleine mogelijkheden was Kenzo Goudmijn na 13 minuten dichtbij de 0-1, maar hij stuitte op doelman Roy Kortsmit.

Mogelijkheden
Nadat Marouan Azarkan in de 22e minuut ook op de NAC-goalie was gestuit, kreeg NAC Breda twee mogelijkheden. Een schot van Odysseus Velanas ging over het doel van Luca Plogmann. Kort erna kon Danny Bakker koppen, maar ook zijn inzet ging over het doel. Kort na de start van het tweede half uur kon Siebe Horemans van grote afstand uithalen, maar ook dat schot ging naast het doel. De ijverige Kenzo Goudmijn was in de 38e minuut opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar Kortsmit stond weer in de weg.

Raak
In de 52e minuut was het raak voor de Kralingers. Redouan El Yaakoubi kon een corner van Marouan Azarkan bij de tweede paal binnenkoppen. Meteen erna was het bijna gelijk door Velanas, maar hij raakte de lat. Kort erna schoot Ezechiel Banzuzi de bal voorlangs het doel van Excelsior. Voor het laatste half uur bracht Marinus Dijkhuizen tien verse krachten binnen de lijnen en ook zijn collega Robert Molenaar wisselde een heleboel spelers. Brent Vugts en Modeste Duku konden nog dreigend worden, maar het leek bij 0-1 te blijven. Tot een rommelige situatie na een corner voor het doel van Stijn van Gassel alsnog resulteerde in de gelijkmaker van Awale Ismael-Mahamed.

Dinsdag wacht de volgende oefenwedstrijd. Dan is Almere City FC de tegenstander in een besloten duel.