Excelsior Rotterdam wint met 0-15 van VV Lyra

5 juli 2022

Ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding op het eredivisieseizoen 2022-2023 leverde voor Excelsior Rotterdam een ruime overwinning op. In De Lier werd met 0-15 gewonnen van het 90-jarige VV Lyra. Kenzo Goudmijn was met als tegen SV Slikkerveer met vijf goals topschutter van dit duel.

Eenrichtingsverkeer
Het was eenrichtingsverkeer tegen derdeklasser VV Lyra. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Excelsior Rotterdam de aanval op het drukke en gezellige sportpark. Marinus Dijkhuizen liet onder meer testspelers Luca Plogmann en Omer Gündüz aan de aftrap verschijnen. Laatstgenoemde middenvelder is de komende twee weken op proef, zodat hij zich kan laten zien aan de technische mensen van Excelsior Rotterdam.

Eigen goaltune
De eerste kans van de wedstrijd voor Raphael Eyongo, maar hij stuitte nog op de doelman. Nadat hij kort daarna weer de keeper op zijn weg vond, was het in de 19e minuut wel raak. Nog geen tien minuten later was de jeugdspeler aangever bij de 0-2 van Kenzo Goudmijn. Nog voor rust maakte Eynongo er nog twee en Goudmijn de 0-5. De eigen goaltune na elke Kralingse treffer motiveerde Excelsior Rotterdam om ook in de tweede helft door te gaan.

Trefzeker
Voor de tweede helft bracht Marinus Dijkhuizen Stijn van Gassel, Brent Vugts, Abdallah Aberkane en Jullian van Eerden in de ploeg. Vugts was gretig en was vrijwel meteen trefzeker. Helaas werd zijn inzet gekeerd, maar vier minuten later was het alsnog raak voor de jonge aanvaller. Nadat ook Luuk Admiraal zijn doelpunt had meegepikt, was Vugts aangever voor de derde treffer van Goudmijn. Vervolgens zorgde Vugts uit een voorzet van Nathan Tjoe-A-On voor 0-9.

Elf meter
In de 71e minuut was het Admiraal die op aangeven die tiende treffer van de avond maakte en kort erna maakte Duku zelf 0-11. Met nog tien minuten op de klok was de koek nog niet op. Excelsior bleef gretig en dat resulteerde in de 0-12; een inzet van Vugts die via een verdediger binnenvloog. Vugts was ook aangever bij de 0-13 van Goudmijn. Die maakte er ook nog 0-14 van, waarna Admiraal de eindstand vanaf elf meter op 0-15 bepaalde.

Aanstaande zaterdag volgt de eerste echte test voor Excelsior Rotterdam. Dan spelen de Kralingers tegen NAC Breda.