Onze nieuwe horecaman Remco Witberg: 'Ik heb er enorm veel zin in'

6 juli 2022

Remco Witberg is vanaf 1 juli verantwoordelijk voor de horeca in ons stadion. De 52-jarige Rotterdammer is al zijn hele leven als horeca-ondernemer actief, waaronder ruim tien jaar in Kralingen. Remco is onder meer eigenaar van Osteria Vicini aan de Kortekade en heeft heel veel zin om bij Excelsior Rotterdam aan de slag te gaan.

,,Van jongs af aan wilde ik in de horeca’’, vertelt Remco Witberg. ,,Als kind was ik thuis op feestjes altijd al bezig om ervoor te zorgen dat iedereen een drankje had. Toen ik twaalf was, verbleven wij in Keulen in een hotel en dat vond ik zo te gek. De horeca was echt wel een roeping voor mij. Op mijn twaalfde ben ik als afwasser begonnen in een restaurant in Gouda. Daarna mocht ik daar helpen in de bediening en zo ben ik er steeds verder ingerold.’’

Hij ging naar de Hotel Berufe Schule en de Hotelschool in Maastricht en begon vervolgens zijn eigen cateringbedrijf in Gouda. Daarna had hij horecazaken in Schiedam en na een kort uitstapje naar de textielbusiness startte hij in Rotterdam. ,,Kralingen kende ik niet heel goed, ik kwam alleen weleens in De Tuin. Toen ik daar een keer was geweest, liep ik langs het pand aan de Kortekade waar wij nu met Vicini zitten. Het was heel donker en er zaten oude garagedeuren in, maar ik zag dat hoekje en dacht: te gek! Ik belde een vriend van me op, die is van Dudok, en die bleken het pand te hebben gehuurd. We zijn daar toen gezamenlijk ingestapt en dat is Vicini geworden.’’

Inmiddels is Kralingen bekend terrein voor Remco en Kralingen kent hem. Naast Osteria Vicini heeft hij Fratelli Di Vicini aan de Oudedijk en Pizzabar Di Vicini in de Lusthofstraat. ,,Ik wil niet meer weg uit Kralingen’’, stelt hij. ,,Ik heb ooit gezegd: ik wil vier zaken in Kralingen. Waarom weet ik niet, maar dat was het plan. Nu ik bij Excelsior begin is dat het geval. Excelsior is natuurlijk een bijzonder verhaal, heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik zie dit vooral als een enorme, maar vooral leuke uitdaging. Ik heb ongelooflijk veel zin om te beginnen.’’

Vicini komt al een aantal jaar bij Excelsior Rotterdam en andersom. ,,Toen voor het eerst de vraag viel of ik dit wilde doen, moest ik dat even laten bezinken. Ik heb er goed over nagedacht. Zoals dat vaak gaat bij mij: als het zaadje is geplant, gaat het vanzelf leven. Ik heb er met verschillende mensen overgesproken en heb uiteraard rondgekeken. Ik werd steeds enthousiaster. Vicini staat, daar heb ik een goed team en hoef ik zelf niet meer op de vloer te staan. Ik ben toe aan een nieuwe samenwerking en uitdaging, en dit is een geweldige kans.’’

Natuurlijk heeft Remco eigen ideeën, maar minstens zo belangrijk is wat Excelsior Rotterdam wil en vooral wat de bezoekers willen. ,,Sommige dingen moeten meteen goed zijn, zoals het eten voor de spelers en het personeel en natuurlijk dat de bezoekers van op wedstrijddagen goed verzorgd worden.’’

,,Wat we daarnaast in elk geval in fase 1 willen aanpakken is de brasserie. Het lijkt mij leuk om in het restaurant de geschiedenis terug te laten komen van Excelsior en Kralingen. Ik vind het belangrijk dat het bedrijf een ziel heeft en dat krijg je alleen als je er continu mee bezig bent. De mensen die hier komen zijn ook gevoelig voor sfeer. Zij eten ook in leuke restaurantjes en gaan naar mooie plekken. Aan de voorgevel wil ik in elk geval een mooie entree creëren. Als bedrijf moet je bovendien groener gaan denken en wij zitten hier naast het arboretum, dus ik zou het parkeerterrein iets groener willen maken. ’’

Kijkend naar food zal Remco uiteraard niet alleen Italiaans voedsel serveren, wat gezien zijn Vicini-achtergrond misschien voor de hand zou liggen: ,,Ik ben er vooral voorstander van dat er een verhaal is. Dat betekent dat je bij wedstrijden bijvoorbeeld met thema’s gaat werken. Dat kunnen seizoenen zijn, maar ook landen. Italiaans, Amerikaans, Aziatisch of Hollands en dat thema kun je dan gebruiken voor de brasserie, de hapjes in de lounge en op het foodcourt voor de supporters.’’

Het foodcourt op het Fanplein vindt hij ontzettend belangrijk. ,,De organisatie moet staan en het assortiment moet goed zijn. Daarnaast willen we sowieso veel meer gaan doen op het Fanplein. Je kunt daar waanzinnig leuke dingen organiseren, maar ook daarvoor geldt dat het belangrijkste is wat de supporters daar willen. Dus ook daar willen we goed gaan luisteren naar wat de supporters willen. De mensen van de catering die daar al jaren lopen, zijn daarbij heel belangrijk. Zij zijn de oren en ogen van de supporters.’’

De samenwerking met zijn team wordt heel belangrijk, benadrukt hij nog maar eens: ,,Ik heb er enorm veel zin in. De stemming rond Excelsior is heel erg goed en de mensen zijn tevreden over wat ze hier krijgen. Er zit al een schwung in en ik hoop dat wij dat nog verder kunnen verbeteren. Naast de wedstrijden moet we ons ook als evenementenlocatie profileren het lijkt mij ook leuk om zelf iets te organiseren. Kansen liggen er in elk geval meer dan genoeg. Ik ga me volledig focussen op Excelsior, maar we gaan het vooral als team doen.’’

Meer Business nieuws

wo 3 augustus 2022

Welkom bij Excelsior Rotterdam: Bertschi

Ook dit seizoen mogen wij weer een heleboel nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam.…

Lees meer

do 28 juli 2022

Welkom bij Excelsior: Startistic Entertainment

Ook dit seizoen mogen wij weer een heleboel nieuwe bedrijven als sponsor verwelkomen bij Excelsior Rotterdam.…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets