Pascal Kuiper verlengt zijn contract met twee seizoenen

8 juli 2022

Het contract met doelman Pascal Kuiper wordt opengebroken en met twee jaar verlengd. De 18-jarige doelman had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2023 en daar komen nu dus twee seizoenen bij. Kuiper is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en maakte afgelopen seizoen zijn eerste minuten in de Keuken Kampioen Divisie.

Veel vertrouwen
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Pascal traint al lange tijd mee met het eerste elftal om hem ervaring op te laten doen. In 2020 tekende hij zijn eerste profcontract en sindsdien heeft hij enorme stappen gezet. Hij maakte veel minuten in de Onder 21, maar ook tijdens zijn invalbeurt tegen FC Dordrecht en zijn basisplaats in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo van afgelopen seizoen liet hij zien waarom wij veel vertrouwen in hem hebben. Wij zijn blij dat we zijn contract hebben kunnen openbreken, waardoor we de komende jaren verder met Pascal kunnen werken. Als club willen graag onze eigen spelers opleiden tot volwaardige eerste elftal spelers. Met deze contractverlening en het ontwikkeltraject dat we met hem voor ogen hebben, willen we onze visie kracht bij zetten. Het openbreken en verlengen van zijn contract past daarnaast bij onze clubvisie op het gebied van waardecreatie.’’

Handtekening
Pascal Kuiper kwam als E-pupil naar Excelsior Rotterdam en ontwikkelt zich sindsdien stormachtig. De in Papendrecht geboren doelman speelde veelal in hogere leeftijdsklassen en zat als vijftienjarige voor het eerst als derde doelman op de bank bij het eerste elftal. In september 2020 zette hij zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. ,,Daaruit bleek dat de club veel vertrouwen in mij heeft. Ik heb daarna steeds met het eerste elftal getraind en daardoor heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen.’’

Kritisch
Als zeventienjarige maakte Kuiper afgelopen seizoen zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. ,,Toen Stijn van Gassel tijdens die wedstrijd geblesseerd raakte, schoot mijn hartslag wel even omhoog. Maar toen ik erin kwam, was die spanning weg. Op zo’n moment moet je laten zien waar je al die tijd voor hebt getraind. Het ging lekker en hetzelfde gold verderop in het seizoen toen ik mocht keepen in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Toch blijf ik altijd kritisch op mezelf. Ik wil beter worden en dat lukt alleen als je wilt leren en er keihard voor blijft werken om jezelf te ontwikkelen.’’

Stokje overnemen
Uiteraard smaken de eerste minuten in het eerste elftal naar meer, maar de jonge doelman beseft dat hij geduld moet hebben. Hij heeft eerste doelman Stijn van Gassel voor zich: ,,We houden elkaar scherp en dat moet ook. Samen met keeperstrainer Ronald Graafland werken we er elke dag aan om beter te worden. Dat ik vooral wedstrijden met de Onder 21 heb gespeeld, vind ik niet erg. Minuten maken en mezelf ontwikkelen is nu het belangrijkste. Natuurlijk wil ik ooit eerste doelman van Excelsior worden. Juist daarom moet ik hard blijven werken. Dan zou het mooi zijn als ik ooit dat stokje van hem kan overnemen.’’

Gerelateerd nieuws

di 22 september 2020

Jeugdkeeper Pascal Kuiper tekent profcontract

Opnieuw heeft een jeugdspeler van Excelsior Rotterdam zijn handtekening gezet onder een profcontract. De zestienjarige doelman…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets