Spits Reda Kharchouch tekent contract voor drie seizoenen

12 juli 2022

Excelsior Rotterdam heeft Reda Kharchouch voor drie jaar vastgelegd. De 26-jarige spits stond de afgelopen twee jaar onder contract van Sparta Rotterdam en speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Emmen. Daar leverde hij met zeven doelpunten een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van de Drentse club. Bij Excelsior wil hij zich op eredivisieniveau bewijzen.

Targetman
Niels van Duinen: ,,Wij hebben als doelstelling om ons komend seizoen te handhaven in de Eredivisie. Reda is de targetman waar wij naar op zoek waren. Wij geloven met onze manier van spelen en zijn karakter dat hij ons beter kan laten voetballen. Hij heeft als spits bewezen op Keuken Kampioen Divisie-niveau goals te kunnen maken. FC Emmen liet hij afgelopen seizoen een goede indruk achter en eerder maakte hij voor Telstar 20 goals in een seizoen. Hij heeft een enorme drive om dit ook in de Eredivisie te laten zien en wij bieden hem graag die kans. Wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.’’

Vertrouwen
,,Excelsior is een ambitieuze club, die jongens de kans wil geven om zich te ontwikkelen’’, stelt Reda Kharchouch over zijn keuze voor Excelsior. ,,Ik word vaak vergeleken met topspitsen uit de Keuken Kampioen Divisie, maar ik wil graag laten zien dat ik het ook in de Eredivisie kan. Alleen heb ik die kans nog niet echt gekregen. Excelsior meldde zich als eerste en wil mij die kans graag bieden. Daar sprak voor mij zo veel vertrouwen uit, dat de keuze voor Excelsior snel was gemaakt. Daarbij spreekt de manier waarop Excelsior voetbalt mij aan en kijk ik ernaar uit om samen te werken met een oud-spits als hoofdtrainer. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.’’

Kwaliteiten
Kharchouch stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Sparta Rotterdam en daar kwam hij tot negentien wedstrijden en dan vooral als invaller. ,,In de media werd vaak gezegd: als Reda erin komt, dan ontstaat er wat. Toen ik het jaar daarvoor met Telstar in de beker tegen Ajax speelde, werd ik benoemd tot man of the match. En Ajax speelde echt met hun basis. Dat soort dingen zorgen ervoor dat ik mezelf echt wil meten op het hoogste niveau. Ik heb het gevoel dat ik de kwaliteiten heb om het te laten lukken en daarom ben ik blij dat Excelsior mij deze kans geeft.’’

Kampioen
Reda Kharchouch speelde in de jeugd van AVV Zeeburgia en belandde via VVA/Spartaan, Ajax Zaterdag, KVV Quick Boys en OFC Oostzaan op zijn 23e in het betaalde voetbal bij Telstar. Daar maakte hij in het seizoen 2019-2020 20 doelpunten. Afgelopen seizoen verhuurde Sparta Rotterdam hem aan FC Emmen. Met die ploeg werd hij kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en maakte in 25 wedstrijden 7 doelpunten.

Glimlach
Kharchouch wil zich ook buiten het veld ontwikkelen en zal daarom twee, drie keer in de week gaan assisteren bij de jeugdopleiding. Ook de maatschappelijke projecten van Excelsior hebben zijn interesse: ,,Ik zet me zelf elke dag in de wijken in voor jongeren uit Amsterdam. De jeugd kijkt op tegen profvoetballers en ben daardoor een rolmodel voor hen. Ik ben dus altijd beschikbaar voor de maatschappelijke projecten. Ik heb een pedagogische achtergrond, de opleiding lichamelijke opvoeding afgrond en als docent gewerkt. Ik heb bovendien altijd een grote glimlach en werk graag met kinderen. Ook op dat gebied spreekt Excelsior mij dus enorm aan.’’

Meer Nieuws

za 6 augustus 2022

Excelsior begint seizoen met driepunter tegen SC Cambuur

Excelsior Rotterdam is het eredivisieseizoen heerlijk begonnen. In Leeuwarden werd met 0-2 gewonnen van SC Cambuur.…

Lees meer

vr 5 augustus 2022

Vooruitblikken op de seizoensopener tegen SC Cambuur

Samen met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen blikken wij vooruit op de seizoensopener tegen SC Cambuur. In het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Vrijdag 12 augustus, 2022

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
PSV

Eredivisie

Zondag 28 augustus, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

FC Twente vs
Excelsior

Eredivisie

Woensdag 31 augustus, 2022

21:00, De Grolsch Veste

Tickets