Aanvaller Lazaros Lamprou tekent contract voor twee seizoenen

31 augustus 2022

Excelsior Rotterdam heeft aanvaller Lazaros Lamprou voor twee seizoenen vastgelegd. De 24-jarige Griekse linksbuiten kwam in Nederland eerder uit voor Fortuna Sittard en FC Twente. Lamprou komt over van PAOK Saloniki en zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Gewenste buitenspeler
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Lazaros Lamprou heeft de laatste jaren ervaring opgedaan in de Griekse competitie, maar op huurbasis ook in de Eredivisie. Met zijn 24 jaar is hij de door ons gewenste aanvallende versterking die rendement kan toevoegen aan onze ploeg. Hij heeft snelheid, heeft een goede actie in huis en kan een goal maken. We zijn blij dat we opnieuw een speler met kwaliteiten voor in de Eredivisie hebben kunnen vastleggen. Een speler ook die in ons platform gelooft om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Wij zijn blij dat we hem langdurig aan Excelsior hebben weten te binden.’’

Ontwikkelen
,,Excelsior Rotterdam staat voor mooi en aanvallend voetbal’’, zegt Lazaros Lamprou zelf. ,,Bovendien heeft de club de laatste jaren laten zien dat ze een prima platform zijn voor spelers om zich te ontwikkelen en de volgende stap in hun carrière te zetten. Voor mij is het in deze fase van mijn carrière belangrijk dat ik veel wedstrijden kan spelen in een goede omgeving en Excelsior is daarvoor voor mij het juiste podium.’’

Enthousiaster
Vanaf het moment waarop Excelsior belangstelling voor hem toonde, wist Lamprou dat hij de stap naar Kralingen wilde maken. ,,Ik heb met hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen gesproken en met technisch manager Niels van Duinen en ze lieten weten dat ze me heel graag wilden hebben. Daar sprak vertrouwen uit. Het verhaal van wat ze voor ogen hebben met het team en mij sprak me enorm aan. Ik heb ook wedstrijden van Excelsior bekeken en werd alleen maar enthousiaster.’’

Mooie competitie
,,Van tevoren was mij verteld dat Excelsior een leuk en sterk team heeft en dat het een familiaire club is. Ik heb hier vandaag een warm welkom gekregen, dus ik begrijp dat mensen Excelsior zo omschrijven. Ik wil nu zo snel mogelijk aansluiten bij het team en wedstrijden gaan spelen. De Eredivisie is een mooie competitie waarin teams willen voetballen en dat past bij mij. Ik weet zeker dat ik van grote waarde kan zijn voor het team.’’

Goals en assists
In het seizoen 2018-2019 speelde Lamprou voor het eerst in de Eredivisie, toen voor Fortuna Sittard. In Limburg maakte hij dat seizoen uitgerekend twee goals tegen Excelsior: ,,Dat waren mijn mooiste doelpunten van dat seizoen, haha. Ik kijk sowieso met een goed gevoel terug op dat jaar in de Eredivisie. Ik speelde veel wedstrijden en had goede statistieken. Dit seizoen hoop ik daar bij Excelsior weer een heleboel goals en assists aan toe te voegen.’’

Belangrijk
Lazaros Lamprou speelde in zijn geboorteland Griekenland voor Panathinaikos, Iraklis Thessaloniki, Panionios Athens, PAOK Saloniki en OFI Kreta. Ook voetbalde hij naast Fortuna Sittard in Nederland een half jaar voor FC Twente. In eigen land speelde hij bovendien meer dan 30 interlands in nationale jeugdteams. ,,Ik ben een creatieve vleugelaanvaller, die met goals en assists belangrijk wil zijn voor het team. Ik heb de hele voorbereiding meegedraaid bij POAK en ben dus fit. Ik heb veel zin om me bij de ploeg aan te sluiten en belangrijk te zijn voor Excelsior.’’

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets