Doelman Norbert Alblas tekent contract bij Excelsior

31 augustus 2022

Excelsior Rotterdam heeft Norbert Alblas vastgelegd. De 27-jarige doelman, die eerder uitkwam voor AZ, Ajax, N.E.C. en TOP Oss, zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Concurrentie
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Onze keeper Stijn van Gassel heeft het afgelopen seizoen goed gedaan en is ook sterk aan dit seizoen begonnen. Daarnaast hebben we met Pascal nog een talentvolle doelman, die echter nog de nodige ervaring moet opdoen. Vanaf het begin van deze transferwindow hebben we getracht om binnen de selectie op elke positie concurrentie te creëren. Met Norbert Alblas voegen we een keeper aan onze groep toe die al veel wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft staan. Ook past hij goed binnen onze speelwijze, waarbij wij altijd van achteruit proberen te voetballen. We hadden Norbert als club al langer op de radar staan en we zijn blij dat we hem nu hebben kunnen vastleggen.’’

Stap omhoog
,,Het is altijd mijn doel geweest om in de Eredivisie te spelen en daar heb ik hard voor moeten werken’’, stelt Norbert Alblas zelf. ,,Ik heb onderweg ook wat tegenslagen gehad met blessures en dan is het mooi dat ik nu deze stap kan zetten. Vorig seizoen heb ik heel bewust de keuze gemaakt om naar TOP Oss te gaan om minuten te maken. Maar mijn doel was om daarna de stap omhoog naar de Eredivisie te kunnen maken. Het is mooi dat ik die stap nu kan zetten met Excelsior.’’

Warme ontvangst
Excelsior Rotterdam was al langer geïnteresseerd in de 27-jarige doelman. ,,Ik had daar meteen wel oren naar, maar focuste me in eerste instantie op de voorbereiding met TOP Oss. Uiteindelijk werd het verhaal concreet en dan ga je er echt over nadenken. Excelsior voelde meteen heel goed. Ik ben hier warm ontvangen en het plan dat de trainer en keeperstrainer met mij hebben, sprak mij enorm aan. Daarom denk ik dat dit voor mij de juiste keuze is.’’

Samen
,,Stijn van Gassel doet het natuurlijk heel goed bij Excelsior en het is aan mij om hem onder druk te gaan zetten door de concurrentie aan te gaan. Natuurlijk wel als collega’s, want zo zit ik in elkaar. Je hebt elkaar nodig als keepers om jezelf te ontwikkelen. Dan is het fijn als je met goede collega’s kunt werken, want je moet het samen doen. Excelsior heeft in elk geval de faciliteiten voor mij om me elke dag te ontwikkelen en beter te worden. Dan gaan we vanzelf zien waartoe dat gaat leiden.’’

Ontwikkelpunten
,,Keeperstrainer Ronald Graafland lijkt mij een gedreven persoon en hij heeft altijd een grote glimlach. Hij hield mij al langer in de gaten en we liggen op één lijn qua ontwikkelpunten. Het was grappig dat het eerste dat ik hier te zien kreeg toen ik op gesprek kwam, een video was van mijn redding in de laatste minuut met TOP Oss tegen Jong Ajax. Daardoor pakte Excelsior de periodetitel. Dat typeert denk ik hoe met mij wordt omgegaan hier en wat mijn eerste indruk is van de club.’’

Opleiding
Norbert Alblas werd geboren in Amstelveen en begon daar bij VV Amstelveen/Heemraad met voetballen. In 2006 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AZ, waar hij vijf seizoenen speelde. Daarna vertrok hij naar Ajax, waar hij derde keeper was bij het eerste elftal en wedstrijden speelde met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Van 2018 tot 2021 kwam hij uit voor N.E.C. en afgelopen seizoen voor TOP Oss. ,,Deze stap naar Excelsior voelt als de stap waar ik keihard naartoe heb gewerkt’’, aldus de doelman.

Keihard werken
Uiteraard heeft hij zijn nieuwe club de afgelopen weken gevolgd: ,,Excelsior heeft laten zien een voetballende ploeg te zijn en daar word ik vrolijk van. Dat zie je terug in de wedstrijden. Zondag tegen PSV was het misschien minder, maar zoals de trainer na afloop zei: dat was een goede leerschool en een besefmoment van wat er op dit niveau wordt gevraagd. Het belangrijkste is dat deze ploeg een eigen plan heeft, daar in gelooft en keihard voor wil werken. Daarom ben ik blij dat ik hier ben. Ik heb er enorm veel zin in om te beginnen.’’

Meer Nieuws

di 26 september 2023

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam! Excelsior Rotterdam heeft als…

Lees meer

ma 25 september 2023

Excelsior onder 12 wint met 5-0 van SC Feyenoord

Onze jeugdteams kwamen dit weekend allemaal in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets