Excelsior Rotterdam verlengt contract Joshua Eijgenraam tot 2025

4 augustus 2022

Excelsior Rotterdam en Joshua Eijgenraam hebben overeenstemming bereikt over het verlengen van zijn nog doorlopende contract. De 20-jarige middenvelder zet zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst tot en met medio 2025. Na zijn doorbraak in het promotieseizoen betekent de contractverlenging van Eijgenraam dat hij twee jaar langer in Kralingen zal verblijven.

Blij mee

De verlenging van Joshua Eijgenraam is een logisch gevolg van sterke optredens in zijn debuutseizoen. Zo bevestigt ook technisch manager Niels van Duinen: ,,Het verlengen van het contract van Joshua is een beloning voor de ontwikkeling die hij afgelopen seizoen heeft doorgemaakt. Ook voor hem is het mooi dat hij zijn ontwikkeling volgend seizoen kan voortzetten op Eredivisieniveau en dat hij dat bij Excelsior Rotterdam kan doen. Wij spreken het vertrouwen in Joshua uit dat hij dit ook in de toekomst dit doorzet en op Eredivisieniveau zijn voetbalkwaliteiten laat zien.”

Trots

Voor Eijgenraam is het een mooi compliment dat zijn in 2021 getekende contract al zo snel wordt verlengd. In het bijzijn van zijn familie tekende het jeugdexponent zijn contractverlenging. ,,Dit is echt loon naar hard werken voor mij. Als je ziet hoe het seizoen voor mij is verlopen. Ik heb echt een goede ontwikkeling doorgemaakt en zelfs een basisplek veroverd. Ik kan er onwijs trots op zijn dat ik mijn contract nu tot 2025 verleng’’, luidt de eerste reactie van Eijgenraam.

Eerste gesprekken

Het seizoen begon voor Eijgenraam direct met een basisplek en een man of the match trofee tegen TOP Oss. ,,Als ik nu terugkijk op die wedstrijd was ik best zenuwachtig. Het is je debuut in het betaalde voetbal, maar naar verloop van tijd voelde ik mijzelf tijdens dat duel steeds meer op mijn gemak. Gedurende het seizoen heb ik mijn ontwikkeling doorgetrokken, mede dankzij de coaching van een aantal ervaren teamgenoten’’, blikt Eijgenraam terug. Die ontwikkeling wordt vervolgens beloond met een contractverlenging. ,,Na het tekenen van mijn eerste contract hadden we al besproken dat er wellicht meer in zat. Toen het einde van het vorige seizoen naderde hebben we de eerste gesprekken gevoerd. Daarin sprak de club onwijs veel vertrouwen naar mij uit en dat zij graag met mij samen willen bouwen aan de toekomst. Daar komt deze contractverlenging uit voort’’, vertelt de middenvelder.

Samen doorbouwen

Met het verlengen van het contract bouwt Excelsior Rotterdam samen met Eijgenraam verder aan de toekomst. En op Eredivisie niveau vergt dat net iets anders, zo weet ook technisch manager Van Duinen. ,,Wij zien daarin een goede mix van talentvolle jongens en jongens met ervaring voor ons. Daarnaast willen wij onze selectie op diverse plekken verder versterken.”

Eredivisie

Voor Eijgenraam geldt dat hij na zijn debuutseizoen in de Keuken Kampioen Divisie meteen een stap hoger mag gaan voetballen. ,,Het voetballen in de Eredivisie is voor elk klein jongentje natuurlijk een droom, maar ik weet ook dat het voetbal op dat niveau nu eenmaal anders is. Dat er net iets meer wordt gevraagd van speler en die uitdaging ga ik natuurlijk voor de volle 100% aan. Aankomend seizoen wil ik laten zien wat ik op Eredivisieniveau kan doen. Mijn waarde laten zien voor het elftal. Als ik dan misschien nog een stap kan maken, dan zou dat mooi zijn. Dat platform biedt de club ook. Kijk bijvoorbeeld naar Thijs en Mats die onlangs een mooie stap hebben gemaakt onlangs’’, aldus Eijgenraam.

Eigen jeugd

Voor Excelsior Rotterdam geldt dat de club zich met de verlenging verzekert van een langer verblijf van een jeugdtalent in het eerste elftal. ,,Wij streven er altijd naar dat talent zich kan ontwikkelen. Dat platform zijn en bieden wij ook als club. Zo hebben de afgelopen jaren Nathan Tjoe-A-On, Pascal Kuiper, Julian Baas en Serano Seymor de stap gemaakt naar het eerste elftal. Wij stimuleren vele jeugdspelers ook om dit pad te gaan bewandele in de nabije toekomst’’, sluit Niels van Duinen af.

Seizoensopener

Lang kan Eijgenraam niet genieten van zijn contractverlenging. De middenvelder zit volop in de voorbereiding van de seizoensopener tegen SC Cambuur. “Als team zijnde kijken wij onwijs veel uit naar het aankomende seizoen. Zaterdag beginnen we al tegen SC Cambuur en daar zitten we nu vol in de voorbereiding van. We gaan er met iedereen alles aan doen om de eerste punten binnen te halen. Dat is ons doel, samen gaan wij strijden voor een overwinning!” Sluit Eijgenraam af.

Joshua Eijgenraam over zijn contractverlenging [VIDEO]

Gerelateerd nieuws

za 4 september 2021

Joshua Eijgenraam tekent contract bij Excelsior Rotterdam

Jeugdspeler Joshua Eijgenraam heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 19-jarige middenvelder trainde tijdens…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets