Mike van Duinen keert terug bij Excelsior

19 augustus 2022

Mike van Duinen keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 30-jarige aanvaller zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Van Duinen speelde eerder tussen 2016 en 2018 in het shirt van Excelsior Rotterdam. De Kralingers wisten zich in die seizoenen te handhaven op het hoogste niveau. Met zijn karakter en ervaring past Van Duinen perfect binnen de selectie van nu.

Bijzonder
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Mike stond al langer in de belangstelling van de club. Vorig seizoen trainde hij hier in de voorbereiding korte tijd mee om zijn conditie op peil te houden en Excelsior wilde hem destijds al graag vastleggen, maar Mike koos toen voor een buitenlands avontuur in Griekenland. Toen ik hier binnenkwam stond hij al op het lijstje van de technische staf. Natuurlijk is dit voor ons als broers een bijzondere transfer, maar wij kunnen daar allebei op een zakelijke manier mee omgaan. Voor mij persoonlijk geldt alleen het belang van Excelsior.’’

Karakter en ervaring
,,Wij waren in elke linie nog op zoek naar iemand met karakter en ervaring. Na Yassin op het middenveld past ook Mike past perfect in dat plaatje, ook omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Bovendien heeft hij niet alleen ervaring op het hoogste niveau, maar hij kent ook de club goed doordat hij hier eerder heeft gespeeld. Daarom zijn wij, nadat zijn contract met OFI Kreta was ontbonden, snel met elkaar in gesprek gegaan en we zijn blij dat we hem nu voor drie jaar kunnen vastleggen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij van grote waarde zijn voor Excelsior in de Eredivisie.’’

Contact gehouden
,,Ik heb altijd goede contacten en een warme band met Excelsior gehouden’’, zegt Mike van Duinen zelf. ,,In dat opzicht voelt dit als thuiskomen. Ik heb vorig jaar in de voorbereiding een weekje meegetraind en toen is een terugkeer al ter sprake gekomen. Uiteindelijk heb ik toen een andere keuze gemaakt, maar we hebben wel contact gehouden. Toen we onlangs weer met elkaar spraken en ik ook het verhaal van de technische staf had gehoord, begon het weer te kriebelen. Nu is het gelukkig wel zo ver gekomen. Het verhaal van Excelsior spreekt mij enorm aan, ik heb daar een heel goed gevoel bij en heb veel zin om te gaan knokken voor mijn plekje.’’

Keihard werken
,,Excelsior is een ambitieuze club die graag vooruit wil en die stappen door hard werken wil zetten. Dat past goed bij mij, dat is in het verleden wel gebleken. In mijn eerste periode konden we door keihard werken goede resultaten neerzetten. Ook toen hadden we een gretige groep en een hecht team, waardoor we goed konden presteren. Mijn indruk van de groep van nu is dat die ook heel hecht is en dat de spelers samen voor elke meter knokken en elkaar iets gunnen. Iedereen moet zijn mond opentrekken, maar het is logisch dat van de oudere jongens iets meer wordt verwacht. Ik hoop mijn ervaring met de groep te kunnen delen, maar we moeten het natuurlijk met z’n allen doen.’’

Schouders eronder
Met Excelsior Rotterdam, maar ook met andere clubs waar hij heeft gespeeld (ADO Den Haag, Fortuna Düsseldorf, Roda JC, PEC Zwolle en OFI Kreta), weet hij wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. ,,De start van Excelsior is natuurlijk geweldig, maar we moeten realistisch zijn dat er ook mindere perioden kunnen komen. Juist dan moeten we samen sterk zijn en met z’n allen de schouders eronder zetten. In Griekenland begonnen we iets later met de voorbereiding, maar ik ben fit en voel me goed. Ik ben er helemaal klaar voor om met Excelsior te gaan knallen.’’

Eerste interview

Gerelateerd nieuws

vr 20 april 2018

De playlist van... Mike van Duinen

Rond elke thuiswedstrijd vragen wij een speler van Excelsior Rotterdam naar zijn meest dierbare nummers. Deze…

Lees meer

do 3 augustus 2017

Cyste in knie houdt Mike van Duinen aan de kant

Mike van Duinen keek gisteren vanaf de kant toe terwijl zijn teamgenoten het opnamen tegen RKC…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets