Ook de Excelsior vrouwen ontwikkelen door

9 augustus 2022

In navolging van de mannen zijn ook de vrouwen van Excelsior Rotterdam gestart aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. Naast de bekende gezichten zijn maar liefst elf nieuwe speelsters aangesloten bij de selectie van hoofdtrainer Richard Mank.

Platform voor ontwikkeling
Buiten de nieuwe speelsters zullen de Excelsior Rotterdam Vrouwen dit seizoen voor het eerst volledig geïntegreerd worden binnen de BVO Excelsior en onder de verantwoordelijkheid vallen van Nicole Deurholt. Algemeen directeur Daan Bovenberg: ,,De integratie van de aparte Stichting Excelsior Rotterdam Vrouwen naar de BVO Excelsior is een belangrijke stap in de ontwikkeling die momenteel intern plaatsvindt. Excelsior is in vele opzichten een platform voor ontwikkeling en gelijke kansen. Dat geldt niet alleen voor onze mannen en jongens, maar ook zeker voor onze vrouwen en meiden. De integratie van onze vrouwentak biedt ons de kans onze organisatie nog beter vorm te geven, het draagvlak binnen de hele club te vergroten en talentvolle mensen nieuwe kansen te bieden. Nicole Deurholt is inmiddels ruim vijf jaar werkzaam bij Excelsior en kent de club vanuit verschillende afdelingen en geledingen. Met haar achtergrond in marketing en strategie is ze als geen ander in staat is ons verhaal te vertellen. Dat zullen we de komende tijd hard nodig hebben om hier een succes van te maken.’’

Enorme aantrekkingskracht
Deurholt: ,,De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal gaat momenteel in een rap tempo. Op alle fronten vinden bewegingen plaats die het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau zullen tillen.” Zo is de KNVB bezig om de vrouwen over te hevelen van de amateurtak naar de proftak en zijn de eerste stappen op dat gebied inmiddels gezet. Onderdeel van deze professionaliseringsslag is de invoering dit seizoen van licentie-eisen. Verder wordt de competitie uitgebreid met twee clubs van negen naar elf clubs. Het streven is om de Eredivisie in de komende jaren naar maximaal twaalf clubs uit te breiden, zodat de kwaliteit van de competitie gewaarborgd kan blijven. Er blijft na komend seizoen dus één plekje over en daar is door het hele land interesse in. ,,Je merkt dat alle clubs inzien dat ook vrouwenvoetbal onderdeel is van het huidige voetballandschap’’, gaat Deurholt verder. ,,Het afgelopen EK in Engeland heeft laten zien dat het vrouwenvoetbal een enorme aantrekkingskracht heeft, onder meer door het Wembley stadion te vullen met 87.000 toeschouwers voor de finale tussen Engeland en Duitsland. De finale werd daarnaast door miljoenen Nederlanders bekeken.’’

Commerciële groei
Ook commercieel gezien vindt een interessante groei plaats met grote merken als Nike, Adidas, LEGO en Pandora, die hun naam aan het afgelopen EK hadden verbonden. ,,Die commerciële groei is enorm belangrijk’’, aldus Deurholt. ,,De selectie van de Oranjeleeuwinnen bestond bijna voor de helft uit speelsters die actief zijn in de Eredivisie Vrouwen. Het is dus zaak om de competitie sterker te maken, zodat deze meiden zich blijven ontwikkelen om mee te doen op internationaal niveau. Ons streven als Excelsior is om hier een prominente rol in te gaan spelen. Om dit te realiseren is commerciële groei essentieel en ongelooflijk interessant voor bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van vrouwen en vrouwenvoetbal.”

Steun van Excelsiorfamilie
,,Iedereen binnen de club gelooft in de toekomst van het vrouwenvoetbal, maar we hebben ook echt de hele Excelsiorfamilie nodig om hier een succes van te maken. Wat dat betreft is dit een prachtig voorbeeld waarin we laten zien dat al onze entiteiten elkaar versterken door met elkaar samen te werken. Van Foundation tot Events, alle labels zetten zich maximaal in om de vrouwen naar een volgend niveau te tillen”, besluit Deurholt.

Ben jij of ken jij iemand die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal? Neem dan contact op met Nicole Deurholt via nicole.deurholt@excelsiorrotterdam.nl.

Meer Nieuws

vr 30 september 2022

Nathan Tjoe-A-On uitgeroepen tot Eredivisie Talent van de Maand

Nathan Tjoe-A-On is deze maand door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.…

Lees meer

vr 30 september 2022

Bekerduel tegen MVV op woensdag 19 oktober a.s.

In de eerste ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker spelen wij op woensdag…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets