Een elftal feiten: Excelsior Rotterdam - FC Utrecht

29 september 2022

Na de interlandbreak hervatten we de Eredivisie zondag 2 oktober met een ouderwetse halfdrie wedstrijd. Tegenstander is FC Utrecht, dat wordt getraind door Henk Fraser. Excelsior speelde in alle seizoenen op het hoogste niveau tegen FC Utrecht en dat leverde regelmatig spectaculaire ontmoetingen op. We blikken vooruit met een elftal feiten.

1. FC Utrecht behaalde slechts twee punten uit de eerste vier duels, maar herstelde zich daarna met twee zeges en één gelijkspel. Daardoor heeft de ploeg na zeven duels evenveel punten (9) als Excelsior.

2. Slechts één ploeg scoorde in de eerste zeven wedstrijden minder vaak in de eerste helft dan FC Utrecht (2), maar tegelijkertijd scoorden maar vier clubs vaker in de tweede helft dan de Utrechtenaren (7).

3. Excelsior maakte minstens twee doelpunten in zes van de voorgaande acht duels tegen een door Henk Fraser getrainde club, voor het laatst in februari 2018 toen met 2-1 werd gewonnen bij Vitesse.

4. Excelsior speelde ieder Eredivisieseizoen tegen FC Utrecht. Vier van de 22 thuiswedstrijden leverden een zege op, 7 een gelijkspel en 11 een nederlaag. Van de laatste vijf ontmoetingen ging er slechts één verloren (W1 G3).

5. Tijdens de laatste ontmoeting in november 2018 leidde Excelsior al na 26 minuten met 3-0 tegen FC Utrecht, maar door drie tegengoals tussen de 55ste en 65ste minuut werden de punten alsnog gedeeld.

6. FC Utrecht-spits Bas Dost was in december 2011 liefst vijf keer trefzeker in Kralingen. Als speler van sc Heerenveen leidde hij de Friezen hoogstpersoonlijk naar een 5-0 overwinning tegen Excelsior.

7. Yassin Ayoub speelde zijn meeste wedstrijden voor FC Utrecht (172 wedstrijden, 23 doelpunten), waar hij in 2013 debuteerde als prof. Geboren Utrechtenaar Redouan El Yaakoubi maakte in 2017 eveneens zijn profdebuut in Utrecht, waar hij 45 duels speelde voor de beloftenploeg.

8. Voor Marinus Dijkhuizen in 2020 terugkeerde als trainer van Excelsior, was hij videoanalist bij FC Utrecht. Als speler kwam Dijkhuizen in 1999 en 2000 uit voor FC Utrecht (33 wedstrijden, 6 goals).

9. Als speler verruilde Daan Bovenberg Excelsior in 2011 voor FC Utrecht. De huidige algemeen directeur speelde 18 wedstrijden voor de Utrechtenaren, waarin hij als verdediger drie keer scoorde.

10. Excelsior Rotterdam verloor tegen Fortuna Sittard (0-1) voor het eerst sinds april 2015 een wedstrijd terwijl de Kralingers bij het laatste fluitsignaal met een man meer op het veld stonden dan de tegenstander.

11. Excelsior had in Sittard bovendien voor het eerst dit seizoen meer balbezit dan de tegenstander. Het was de eerste keer sinds maart 2018 waarin de Kralingers in een uitduel in de Eredivisie minstens 59 procent balbezit hadden.

Laatste tickets nu verkrijgbaar!
De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht is vrijwel uitverkocht. Er zijn alleen nog kaarten voor de Erasmus-tribune beschikbaar. Alleen te koop voor fans met een seizoenkaart (1 extra ticket) of clubkaart (1 ticket) van Excelsior Rotterdam.

Scoor jouw ticket hier >>

Wedstrijdsponsor: BIQ Investments
Balsponsor: Aquadis en BMW Dubbelsteyn

Meer Nieuws

za 26 november 2022

Administratie van Excelsior maandag 28 november gesloten

De administratie van Excelsior Rotterdam is op maandag 28 november de gehele dag gesloten. Wij zijn…

Lees meer

do 24 november 2022

Speelschema tweede seizoenshelft vastgesteld

Het competitieprogramma van speelrondes 21 tot en met 32 voor het seizoen 2022-2023 van de Eredivisie…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets