Excelsior gaat in de eDivisie in met Abdi en Gio

28 september 2022

Giovanni Bakhuijsen (24) en Abdirahman Hassan (22) gaan dit seizoen voor Excelsior Rotterdam spelen in de KPN eDivisie. Samen vormen deze vrienden een hecht team en daarom hebben zij er alle vertrouwen in dat ze hoge ogen kunnen gooien in de officiële Nederlandse FIFA23 competitie.

In de KPN eDivisie strijden de 18 Eredivisieclubs virtueel om het kampioenschap in EA Sports FIFA 23 Ultimate Team, 50.000 euro aan prijzengeld en vier Global Series Playoff-plekken voor de FIFAe World Cup. Elke club doet mee met een team van twee spelers en een reserve. Gio Bundyy en Abdispelmaker, zoals zij bekend staan in de FIFA-wereld, zijn dit seizoen onze basisspelers.

,,Ik speel al heel lang, maar sinds twee jaar is dat echt serieus geworden’’, vertelt Giovanni. ,,Ik deed mee aan het Videoland-programma ‘The Next E-Talent’, eindigde als eerste en won een contract bij Team Gullit. Door dat team werd ik afgelopen seizoen verhuurd aan Vitesse. Ik heb als derde speler van Vitesse behoorlijk wat potjes gespeeld en wij werden uiteindelijk kampioen van Nederland.’’

Ook Abdi deed mee aan ‘The Next E-Talent’ en hij en Gio werden daar goede vrienden: ,,We hadden meteen een goede klik en hebben altijd contact gehouden. Het leek ons heel tof om samen voor een club te gaan spelen en het is geweldig dat wij die kans nu krijgen bij Excelsior Rotterdam. Bij ons eerste bezoek aan de club voelde het meteen goed. We kunnen dan ook niet wachten om te beginnen.’’

,,Ik wilde graag in de eDivisie uitkomen omdat dat op FIFA-gebied het grootste podium van Nederland is waarop wij ons verder willen ontwikkelen. De winnaar kan zich toch kampioen van Nederland noemen’’, stelt Abdi. Gio vult aan: ,,Een prachtig podium om jezelf als eSporter te laten zien. Vergelijk het met voetballers die niets liever willen dan voor het Nederlands elftal uitkomen. Veel jeugd volgt de eDivisie en daarom is het mooi om daarop in te spelen.’’

Gio vindt het lastig om aan te geven wat hun kansen zijn: ,,De competitie wordt elk jaar sterker. Wij zijn als team nieuw in de eDivisie, maar uiteraard willen wij kampioen worden. Daar gaan wij samen alles voor doen.’’ Abdi: ,,Wij hebben veel vertrouwen in elkaar en als we ons topniveau halen, kunnen we heel ver komen. Ik wil sowieso altijd de beste zijn, dus we willen zeker kampioen worden!’’

Beide spelers staan onder contract van Azizt Esports, dit seizoen samen met House of Esports Esportspartner van Excelsior Rotterdam. Naast de eDivisie zullen Gio en Abdi ook worden ingezet voor maatschappelijke projecten van Excelsior Rotterdam om de jeugd te wijzen op verantwoord gamen. In samenwerking met de Excelsior Foundation en House of Esports zullen zij ook langskomen in de Excelsior HUB aan het Schuttersveld, waar een speciale EZone is ingericht.

Onze derde speler maken we binnenkort bekend!

Meer Nieuws

za 26 november 2022

Administratie van Excelsior maandag 28 november gesloten

De administratie van Excelsior Rotterdam is op maandag 28 november de gehele dag gesloten. Wij zijn…

Lees meer

do 24 november 2022

Speelschema tweede seizoenshelft vastgesteld

Het competitieprogramma van speelrondes 21 tot en met 32 voor het seizoen 2022-2023 van de Eredivisie…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Groningen

Eredivisie

Zondag 8 januari, 2023

16:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Excelsior vs
AZ

TOTO KNVB Beker

Woensdag 11 januari, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Sparta Rotterdam vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 14 januari, 2023

21:00, Sparta Stadion

Tickets