Excelsior onder 18 aan kop na winst op Alphense Boys

26 september 2022

Na de wisselende resultaten die we vorig weekend zagen, was dit weekend een stuk beter voor de jeugdafdeling van Excelsior. Waar de onder 17 en de onder 21 oefenwedstrijden hadden, speelde de rest gewoon voor de competitie.

Excelsior O10 wint bijna met dubbele cijfers van RVVH O11
Deze week stond de welbekende vijf-seconden-regel centraal bij onze O11. Als je de bal verliest, moet je hem binnen vijf seconden terugveroveren. De eerste twee kwarten van de wedstrijd lukte onze jongens dit nog niet goed, maar de laatste twee kwarten wel. De ene na de andere aanval werd gecreëerd en daar kwamen grote kansen uit. De O11 wist daardoor negen keer te scoren, waarmee de wedstrijd in 9-0 eindigde. Volgende week zijn de mannen vrij. Dus ze spelen weer op 8 oktober tegen BVV Barendrecht.

Excelsior O14 versterkt koppositie tegen Fortuna Sittard O14
Met de wedstrijd van vorige week tegen Ajax in het achterhoofd, reisde de O14 vol vertrouwen richting Sittard. Nadat de wedstrijd redelijk goed begon voor onze jongens en ze met een 0-1 voorsprong de rust in gingen, klapte Fortuna er in de tweede helft gelijk bovenop. Fortuna wist vrij snel na rust de score op 2-1 te brengen. Uiteraard wisten onze ongeslagen mannen nog goals te maken zoals ze in de voorgaande drie wedstrijden ook deden. In totaal werd er vijf keer gescoord; een hattrick van Kaan Sahiner en twee doelpunten van Luca de Baat. De einduitslag werd daarmee 2-5 voor Excelsior O14. Daarmee blijft deze sterke ploeg bovenaan in de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma.

Excelsior O15 wint uitwedstrijd tegen Zeeburgia O15
De O15 van Excelsior mocht afreizen naar Amsterdam om te gaan spelen tegen Zeeburgia O15. In de eerste helft wist Excelsior de Amsterdammers veel van de bal af te houden. Er werd hoog druk gezet en er was veel rust in de opbouw. Daardoor kon Zeeburgia weinig creëren en was 0-0 de ruststand. In de tweede helft loopt de score gemakkelijk uit naar 0-3. Daarna ging Excelsior teveel mee in de fysieke strijd van Zeeburgia, waardoor ze minder gingen voetballen. De einduitslag was 3-5 door doelpuntenmakers Rafaël Semedo, Rayven Adamus, Fabian Jacobs Pardinas, Levi Baars en Alex Zaponcek. Volgende week spelen de mannen van de O15 uit in Zwolle tegen PEC.

Excelsior O16 breidt ongeslagen status uit tegen TOGB O16
Na zes punten uit twee wedstrijden speelde de O16 afgelopen weekend uit bij TOGB. Op een vroege tegengoal na, kwamen de mannen nauwelijks in de problemen. Helaas miste er aanvallend nog veel, waardoor er maar twee keer werd gescoord. Genoeg om met een 1-2 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld compleet. Excelsior heerste en maakte betere keuzes aan de bal. Er werd nog drie keer gescoord door hoog druk zetten en het snel veroveren van de bal. Daardoor werd het 1-5 in Berkel en Rodenrijs en hebben de mannen nu negen punten uit 3 wedstrijden. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Helmond Sport O16 op het programma, de Brabantse ploeg heeft in de afgelopen vier wedstrijden tien punten behaald.

Excelsior O17 speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen Feyenoord
De O17 speelde afgelopen vrijdagmiddag al een oefenwedstrijd. De mannen wisten ontzettend knap met 1-3 voor te komen op Varkenoord. Helaas wist Feyenoord daarna nog twee keer te scoren. Het was een goede wedstrijd voor het zelfvertrouwen en er werd met vlagen ook goed gevoetbald. Excelsior O17 speelt zaterdag om 15:00 uur uit in Doetinchem tegen De Graafschap O17.

Excelsior O18 wint van Alphense Boys en staat bovenaan
Na de nederlaag van vorige week tegen FC Den Bosch, kon de ploeg zich zaterdag herstellen tegen Alphense Boys O18. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan de kant van de ploeg uit Alphen. Zij wisten een corner om te zetten tot de 1-0. Excelsior zette hoog druk en maakte vrij snel daarna de 1-1, wat ook de ruststand was. In de tweede helft kreeg de O18 meer controle aan de bal. De ploeg scoorde meteen de 1-2. Na een rode kaart voor Alphense Boys had Excelsior de volledige controle en liep de score uit tot 2-4 door doelpunten van Jelani Seedorf, Rayvian Job (2x) en een eigen doelpunt. Volgende week reizen de mannen af naar Leeuwarden om te gaan spelen tegen SC Cambuur.

Excelsior O21 speelt fysieke wedstrijd tegen SC Telstar O21
De mannen van de O21 speelden zaterdagmiddag een oefenwedstrijd in IJmuiden tegen SC Telstar O21. De jongens die de afgelopen wedstrijden weinig minuten hadden gemaakt mochten spelen. SC Telstar speelt een niveau lager, maar staat daar stijf bovenaan. Het tempo lag hoog, de duels waren fel en er werd veel van onze jongens verwacht. Er werden mooie goals gemaakt door Excelsior en de speelwijze waarin ze willen spelen wordt steeds meer zichtbaar. Excelsior wist drie keer te scoren, maar kreeg er ook drie tegen waardoor 3-3 de uitslag was. Volgende week speelt de O21 uit tegen SC Heerenveen in de competitie.

Alle uitslagen van afgelopen weekend:

Meer Nieuws

di 26 september 2023

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden

Samen rijden met andere supporters naar uit- en thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam! Excelsior Rotterdam heeft als…

Lees meer

ma 25 september 2023

Excelsior onder 12 wint met 5-0 van SC Feyenoord

Onze jeugdteams kwamen dit weekend allemaal in actie. Hieronder een overzicht van de gespeelde wedstrijden. Excelsior…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Sparta Rotterdam

Eredivisie

Zondag 1 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Vitesse vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 7 oktober, 2023

21:00, GelreDome

Tickets

Excelsior vs
PEC Zwolle

Eredivisie

Zondag 22 oktober, 2023

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets