Fortuna Sittard 1 - Excelsior 0

Excelsior verliest door late treffer van Fortuna Sittard

17 september 2022

Stand 2022-2023

#GSP+/-
1.Feyenoord3482+51
2.PSV3475+49
3.Ajax3469+48
4.AZ3467+33
5.FC Twente3464+39
6.Sparta Rotterdam3459+23
7.FC Utrecht3454+5

15.Excelsior3432-39
Bekijk de hele ranglijst

Een week na de late winnende tegen FC Emmen kreeg Excelsior Rotterdam nu zelf in de slotfase een doelpunt om de oren. Drie minuten voordat de reguliere speeltijd was afgelopen maakte Remy Vita in Limburg de enige treffer in het duel tussen Fortuna Sittard en Excelsior, waardoor de Kralingers met 1-0 verloren.

Verdiend

,,Wij hebben hier vanavond verdiend verloren’’, zo oordeelde Marinus Dijkhuizen heel duidelijk na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een late treffer van de Limburgers deed Excelsior de das om in dit matige duel. ,,Ik was tevreden geweest met een punt, maar dat lukte dus niet. Een gemiste kans van ons. We waren heel slecht aan de bal vandaag en hebben weinig gecreëerd.’’

Schokeffect

Fortuna Sittard, dat niet beter speelde dan Excelsior, kreeg eerder deze week een nieuwe trainer en dus was het afwachten of dit voor een schokeffect zou zorgen. Aanvankelijk gingen de Limburgers op zoek naar een snelle treffer. Inigo Córdoba was na 12 minuten dicht bij de openingstreffer, maar gelukkig voor Excelsior ging de bal over het doel van Stijn van Gassel. Acht minuten later was Córdoba opnieuw dreigend, maar nu was de bal voor Van Gassel.

Dreigende momenten

Gaandeweg de eerste helft kwam het initiatief meer bij Excelsior te liggen en liet de gele muur van Fortuna Sittard zich regelmatig vrijwel helemaal terugzakken rond de eigen zestien. Mike van Duinen kreeg een mogelijkheid op aangeven van Nathan Tjoe-A-On, maar kopte over het doel. Yassin Ayoub mocht uithalen, maar vond doelman Ivor Pandur op zijn weg. Couhaib Driouech schoot de bal via de paal in het zijnet en daar bleef het qua dreigende momenten bij in de eerste helft.

Uithalen

Na rust kwamen er opnieuw direct een paar mogelijkheden voor de thuisploeg. Een schot van Mats Seuntjens verdween in de tribune en een paar minuten later voorkwam Van Gassel dat Burak Yilmaz kon scoren. Mike van Duinen kon vervolgens aan de andere kant wegdraaien van zijn tegenstander en uithalen, maar ook die bal verdween langs de verkeerde kant van de paal.

Geen winnaar

De wedstrijd kabbelde gaandeweg de tweede helft voort en leek geen winnaar te krijgen. Yilmaz kopte de bal in de 71e minuut over het doel en twee minuten later werd zijn schot geblokt, waardoor het ook niet zijn avond leek te worden. Toen Seuntjens dertien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg, leek de angel helemaal uit de wedstrijd te gaan.

Rebound

Het was echter de thuisploeg die gek genoeg hoop putte uit deze tegenslag. In de 87e minuut ging het goed mis achterin bij Excelsior. Ondanks het overtal, konden de verdedigers van Excelsior niet voorkomen dat Yilmaz kon uithalen. Van Gassel voorkwam een treffer, maar op de grond liggend kon hij niet voorkomen dat de rebound van invaller Remy Vita er alsnog inging. Voor Excelsior resteerde een schietkans voor Siebe Horemans, die werd gepakt door doelman Ivor Pandur.

Een dure en onnodige nederlaag in de aanloop naar de eerste interlandbreak. Het weekend daarna speelt Excelsior Rotterdam op zondag 2 oktober thuis tegen FC Utrecht. Kaarten zijn te koop via onze ticketshop.

Bekijk hieronder de reactie van Siebe Horemans:

Bekijk hieronder de samenvatting:

Doelpunten deze wedstrijd

87. Remy Vita 1-0

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Gele kaarten: Pandur (Fortuna Sittard). Ayoub, EIjgenraam, Kharchouch (Excelsior Rotterdam)
Rode kaarten: Seuntjens (2x geel)(Fortuna Sittard)

Excelsior Rotterdam

1. Stijn van Gassel (K)
2. Siebe Horemans
4. Redouan El Yaakoubi (A)
5. Adrian Fein
8. Kenzo Goudmijn
14. Couhaib Driouech
21. Yassin Ayoub
28. Nathan Tjoe-A-On
29. Mike van Duinen
33. Julian Baas
34. Serano Seymor

Wissels Excelsior Rotterdam:
56. Lazaros Lamprou in plaats van Adrian Fein
68. Joshua Eijgenraam in plaats van Yassin Ayoub
81. Nathangelo Markelo in plaats van Couhaib Driouech
81. Reda Kharchouch in plaats van Mike van Duinen

Meer Nieuws

za 3 juni 2023

24 feiten over het seizoen 2022-2023 van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam kan zich opmaken voor een 24ste seizoen in de Eredivisie. Daarom blikken we in…

Lees meer

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij