Grote nederlaag Excelsior Vrouwen tegen ADO Den Haag

23 september 2022

De eerste thuiswedstrijd van Excelsior Rotterdam Vrouwen van het seizoen heeft een grote nederlaag opgeleverd tegen ADO Den Haag. Waar de kleine nederlaag op Varkenoord tegen Feyenoord nog hoop gaf, was de nederlaag van vandaag heel erg pijnlijk. Het werd uiteindelijk 0-6.

Weinig opwindende start
De eerste 20 minuten van de wedstrijd leverde geen hele grote kansen op, maar de mogelijkheden die er waren, waren voor Excelsior. In de zevende minuut was er een heerlijke steekpass van Lynn Groenewegen op Roos Hop, maar omdat zij net iets te lang wachtte kon de bal makkelijk tot een hoekschop verwerkt worden. Uit deze hoekschop kopte Dana Breewel een paar meter naast. Het eerste schotje op doel kwam van Iris van Bokhoven maar dit was veel te slap om succesvol te kunnen zijn.

Dodelijk uit dode spelmomenten
In de 21e minuut kwamen de Haagse vrouwen voor het eerst voor het doel van Isa Pothof en was het meteen raak; het leek een eigen doelpunt maar de treffer werd aan oud-Excelsior speelster Nikki IJzerman gegeven. Vier minuten later kwam Excelsior goed weg door een schot van Liz Rijsbergen, dat goed geblokt werd door Fleur Mol. De rebound van Rijsbergen belandde op de paal. De volgende hoekschop was het echter weer raak. Jaimy Ravensbergen kopte de 0-2 binnen. Circa vijf minuten voor rust kon er weer vrij worden ingeschoten uit een hoekschop maar voorkwam Isa Pothof een derde Haagse tegentreffer. In de 43e minuut was het alsnog 0-3. Uit een slecht weggewerkte Haagse vrije trap was het Danielle Noordermeer (vorig seizoen nog aanvoerster bij Excelsior) die de bal tegen de touwen werkte. De ruststand werd zelfs 0-4 nadat Lobke Loonen vrij in kon schieten bij de tweede paal, opnieuw uit een hoekschop.

Uit een hoekschop
Ondanks dat het niet heel verrassend meer was, werd het uit een hoekschop in de 53e minuut 0-5 nadat Jaimy Ravensbergen bij de tweede paal kon binnen werken. In de 60e minuut voorkwam de net ingevallen Yentl van Goch een zesde tegentreffer door een vrije trap nog heel knap weg te werken van de lijn. De gele kaart van Van Goch twee minuten later was minder fraai. Haar tegenstander kreeg een flinke duw, nadat scheidsrechter Daniel Drost voor een vrije trap in het voordeel van de bezoekers floot. Aanvallend was Van Goch in de 66e minuut dichtbij de eretreffer voor Excelsior, maar haar schot ging net naast. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak toen Nikki IJzerman een voorzet vanaf links prima afmaakte.

Haags kwartiertje zonder doelpunten
Het door “het uitvak” in de hoek van de Rob Albers tribune ingeleide Haags kwartiertje leverde nog wel kansen op aan beide kanten. Zo verdiende de voorzet van Iris van Bokhoven meer dan de bal die Aisse Gumbs over schoot en hetzelfde kan gezegd worden van de kans die Vanessa Susanna aan de andere kant ruim over mikte, maar het bleef uiteindelijke 0-6 voor ADO Den Haag.

Volgende week reizen de Excelsior Vrouwen naar Noord-Holland voor de wedstrijd tegen VV Alkmaar. Op vrijdag 30 september 2022 trappen onze vrouwen om 19.30 uur af op het terrein van AFC’34.