Minimale nederlaag Excelsior Vrouwen tegen Feyenoord

17 september 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen is de Azerion Eredivisie Vrouwen gestart met een nederlaag. Op Varkenoord werd de Rotterdamse derby met minimaal verschil (2-1) verloren van Feyenoord, waar Excelsior een punt had verdiend.

Snelle voorsprong
Binnen drie minuten kwam Excelsior brutaal op voorsprong. Uit een scrimmage vanuit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Dana Breewel, die zich geen moment bedacht en de 0-1 binnenknalde. Feyenoord wilde de achterstand snel ongedaan maken, maar behalve een schotje van Chayenne van den Goorbergh dat een meter of vijf naast ging, kwamen ze het eerste kwartier na de achterstand niet.

Feyenoord op gelijke hoogte
In de 21e minuut kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Een steekpass van Van den Goorbergh werd afgerond door Maxime Bennink, die vorig seizoen vier van haar in totaal zes doelpunten tegen Excelsior maakte.

Gelijkopgaand
De rest van de eerste helft ging gelijk op. Zo schoot Breewel na een foute terugspeelbal net over vanaf de hoek van het zestienmetergebied en schoot dezelfde Breewel ook nog op het dak van het doel. Feyenoord werd nog gevaarlijk uit vrije trappen. Van den Goorbergh draaide een vrije trap net onder de lat, maar Isa Pothof had de bal klemvast. Kort daarna legde Van en Goorbergh de volgende vrije trap goed neer bij de tweede paal. Maar dit doelpunt werd afgekeurd in verband met buitenspel.

Gouden wissel
Na een kwartier in de tweede helft besloot Danny Mulder te gaan wisselen. Onder andere Sabrine Ellouzi, afgelopen seizoen nog clubtopscorer bij Excelsior, ging naar de kant. Wat Ellouzi in 60 minuten niet lukte, deed haar vervangster Pia Rijsdijk wel. Nadat er drie schoten op doel vanuit een hoekschop werden weg gewerkt door Isa Pothof en haar defensie, was de vierde poging van Feyenoord binnen een paar tellen wel raak was Rijsdijk de gevierde vrouw.

Op jacht naar gelijkmaker
Met een 2-1 achterstand ging Excelsior op jacht naar een doelpunt om minimaal met één punt naar huis te gaan. Roos Hop (tweemaal), Yentl van Goch, Iris van Bokhoven en Aisse Gumbs sleepten er hoekschoppen uit die helaas niets opleverden en de kopbal van Van Bokhoven had ook een beter lot verdiend dan de redding van Weimar. Aan de andere kant werd Feyenoord in de laatste minuten ook nog twee keer gevaarlijk. Eerst had Fleur Mol een geweldig blok op de inzet van de ingevallen Romeé van de Lavoir, daarna verwerkte dezelfde Mol een lobje van Van de Lavoir tot hoekschop.

Nederlaag met perspectief
Net als vorig seizoen toen Excelsior de derby’s tegen Feyenoord met 1-2, 3-2 en 2-0 verloor, bleven de strijdende Kralingers ook vandaag achter met het gevoel dat er meer in zat dan deze 2-1 nederlaag. Tel daarbij op dat Fleur Mol en Roos Hop vandaag voor het eerst hun opwachting maakten in de Eredivisie en meteen lieten zien dat zij enorme potentie hebben, en het kan niet anders dan dat de resultaten gaan komen bij Excelsior Vrouwen.

Wellicht vrijdag 23 september 2022 al als het team van Richard Mank het in Van Donge & De Roo Stadion opneemt tegen Sjaak Polak’s Ado Den Haag? Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via onze ticketshop.