Nathan Tjoe-A-On uitgeroepen tot Eredivisie Talent van de Maand

30 september 2022

Nathan Tjoe-A-On is deze maand door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. De voetballer die in 2019 werd doorgeschoven van de jeugd naar het eerste elftal werd op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match) gekozen tot Beste Talent van de Maand september.

Tot nu toe heeft de geboren Rotterdammer in totaal 34 wedstrijden gespeeld voor Excelsior Rotterdam. Na de promotie van vorig jaar heeft hij afgelopen zomer zijn contract verlengd met twee jaar. Dit seizoen stond de voetballer uit eigen jeugd de eerste zeven wedstrijden in de Eredivisie in de basis en verdiende met zijn spel zijn eerste maandprijs. Naast Nathan was er één Kralinger die eerder een maandverkiezing won. Elías Már Ómarsson was in mei 2019 de Eredivisie Speler van de Maand.

Tjoe-A-On is afkomstig uit de jeugd van VV Nieuwerkerk en maakte in de D1 de overstap naar Excelsior Rotterdam. Sindsdien heeft hij zich verder ontwikkeld en verdiende zo een profcontract. De 20-jarige linksback maakte zijn debuut voor Excelsior op 9 oktober 2020 in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Hij startte de wedstrijd, die in een 1-1 gelijkspel eindigde, meteen in de basis en speelde zich die avond direct in de kijker.

Hoewel Tjoe-A-On afgelopen maand de hoogste score noteerde van alle verdedigers in de Eredivisie, viel hij met name op in aanvallend opzicht. Slechts twee eredivisiespelers creëerden meer kansen uit open spel (8), een statistiek waarbij gekeken wordt naar de assists (1) en de laatste pass naar een speler die een schot lost (7). Ook staat Nathan in de maand september in de top vier van spelers met passes naar het vijandelijke zestienmetergebied (19) en – verdedigend gezien – in de top 3 van intercepties (8). Daarnaast maakte Nathan in de 61e minuut van de wedstrijd tegen FC Emmen een prachtige goal van buiten het zestienmetergebied. Die streep bleek ontzettend belangrijk te zijn voor de drie punten.

Dankzij de goede prestaties van Tjoe-A-On in de afgelopen maand mocht hij twee cheques van de VriendenLoterij in ontvangst nemen. Een cheque van 2.500 euro voor zijn voormalig amateurclub VV Nieuwerkerk en een cheque van 5.000 euro ter ondersteuning van maatschappelijke projecten van de Johan Cruijff Foundation in de omgeving van Rotterdam.

Gerelateerd nieuws

ma 27 juni 2022

Nathan Tjoe-A-On verlengt contract met twee seizoenen

Nathan Tjoe-A-On heeft zijn contract bij Excelsior Rotterdam met twee seizoenen verlengd. De 20-jarige vleugelverdediger is…

Lees meer

do 23 april 2020

Thuis Tips van: Nathan Tjoe-A-On #3

De coronacrisis houdt een groot deel van de wereld binnen. Ook onze selectiespelers zitten het grootste…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets