Nederlaag voor Excelsior Vrouwen tegen ADO Den Haag

3 september 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen speelde vrijdag alweer de negende oefenwedstrijd richting het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk was ADO Den Haag Vrouwen de tegenstander. Vorig seizoen werd deze wedstrijd ook gespeeld. Toen verloor Excelsior met 4-0. Helaas stond vanavond na 90 minuten dezelfde eindstand op het scorebord.

Offensief
Deze editie begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Ron de Roode, een icoon die onder andere bij ADO Den Haag speelde. Het eerste gevaar in deze wedstrijd was er in de tiende minuut, nadat Nikki Ridder een hoekschop van ADO Den Haag niet goed wegwerkte. Het schot van Jaimy Ravensbergen ging net over het doel van Isa Pothof. Het was de start van een offensief van de Haagse dames. Een minuut later was er een prima blok van Ridder op een schot van de van Excelsior overgekomen Dante Wammes. De daarop volgende corner vloog er bijna in een keer in bij de tweede paal, maar het was Pothof die prima redding bracht.

Kruising
Na een klein kwartier spelen was er dan toch de openingstreffer voor ADO Den Haag. Vanaf een meter of twintig was het Dante Wammes die met een soort lobje keepster Pothof verschalkte. Wammes probeerde het vijf minuten later met een afstandsschot, maar dat schot eindigde bovenop het doel. In de 21e minuut werd het alsnog 2-0. Een voorzet vanaf rechts van Ravensbergen kwam voor de voeten van Wammes die zich geen moment bedacht. Na een hard, geplaatst schot eindigde de bal in de kruising.

Aanvallend
Na ruim 27 minuten was daar de eerste doelpoging van Excelsior. Akke van den Born, vorig seizoen nog uitkomend voor de tegenstander, schoot vanaf een meter of 40 net naast. Veel meer valt er helaas niet melden in aanvallend opzicht van Excelsiorzijde. ADO Den Haag was in de 41e minuut nog gevaarlijk met een inzet van Wiëlle Douma, die van de lijn werd gehaald. Op slag van rust werd het 3-0 door Manon van Raay, die vanaf de rand van de zestien raak schoot.

Prijsschieten
Na de rust bracht Richard Mank vijf verse krachten in, terwijl Sjaak Polak twee keer wisselde en onder andere oud-Excelsior-speelster Daniëlle Noordermeer binnen de lijnen bracht. Al na twee minuten schoot Dana Breewel, net in het veld, vanaf een meter of 25 op de lat. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar er gebeurde weinig voor beide doelen. Twintig minuten voor tijd werd Nikki IJzerman één-op-één gezet met Isa Pothof, waarbij laatst genoemde als winnares uit de strijd kwam. Kort daarna was het prijsschieten voor het doel van Pothof, maar tweemaal Lobke Loonen en eenmaal Jaimy Ravensbergen deden het net niet bollen.

Slotoffensief
In de 78e minuut was er een vermeende overtreding van Lieve van Vliet op Vanessa Susanna. Strafschop voor ADO Den Haag. Van Vliet leek het niet eens te zijn met deze beslissing en kreeg een gele kaart. Ravensbergen schoot de bal in de andere hoek als waar Pothof heen dook en het was 4-0. Tien minuten voor tijd was er nog een kans voor Excelsior, maar Breewel wist de prima voorzet van Aisse Gumbs niet te benutten en schoot net naast. Vijf minuten spatte een vrije trap van Akke van den Born tegen de lat. Het slotoffensief was voor ADO Den Haag, maar het bleef bij 4-0.

Op vrijdag 23 september komen beide teams elkaar weer tegen, dan in de competitie in het Van Donge & De Roo Stadion. Wil je daarbij zijn? Bestel dan nu jouw tickets via deze link.

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Isa Pothof
Fleur Mol
Nikki Ridder
Rachel Kleine (46. Yara Helderman)
Lieke de With
Katelyn Hendriks (46. Lieve van Vliet)
Anne Bhagerath (46. Lynn Groenewegen)
Akke van den Born
Britt Udink (46. Dana Breewel)
Rachelle Ardon (46. Iris van Bokhoven)
Aisse Gumbs.

Meer Nieuws

vr 30 september 2022

Nathan Tjoe-A-On uitgeroepen tot Eredivisie Talent van de Maand

Nathan Tjoe-A-On is deze maand door de Eredivisie uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.…

Lees meer

vr 30 september 2022

Bekerduel tegen MVV op woensdag 19 oktober a.s.

In de eerste ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker spelen wij op woensdag…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Utrecht

Eredivisie

Zondag 2 oktober, 2022

14:30, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

N.E.C. vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 oktober, 2022

21:00, Goffertstadion

Tickets

Ajax vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 16 oktober, 2022

20:00, Johan Cruijff ArenA

Tickets