6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Wat een heerlijke avond tegen FC Emmen. In het uitverkochte Van Donge & De Roo Stadion knokte een gretig Excelsior Rotterdam zich in de blessuretijd naar een 2-1 overwinning. Het was voormalig jeugdspeler Serano Seymor die de Kralingers naar de drie punten kopte.

Waardevol

Na afloop van de wedstrijd stond Serano Seymor voor de camera van ESPN. Naast hem stond Nathan Tjoe-A-On, de andere doelpuntenmaker van Excelsior deze avond. Twee jongens die zijn doorgestroomd vanuit de eigen jeugdopleiding, verdedigers notabene, hielpen Excelsior op deze prachtige avond aan een belangrijke overwinning. Drie punten in de Eredivisie zijn immers heel waardevol voor Excelsior.

Belangrijk

Na drie grote nederlagen was de thuiswedstrijd tegen medepromovendus FC Emmen extra belangrijk voor Excelsior. De eerste doelpoging van het duel was voor Couhaib Driouech. Kort erna was hij aangever voor Mike van Duinen, maar die kopte de bal naast. Kort erna was Driouech opnieuw dreigend, maar zijn schot leverde opnieuw geen doelpunt op. Richairo Živković kreeg namens FC Emmen in de 18e minuut een enorme kans, maar gelukkig ging zijn inzet voorlangs.

Streep

Na een half uur spelen opende Excelsior de score. Yassin Ayoub, die een zeer gretige indruk maakte op het middenveld, stuurde Driouech weg en rondde prima af. Helaas ging de vlag omhoog en de VAR bevestigd dat het buitenspel was en dus ging een streep door deze treffer. Het werd kort voor rust nog vervelender toen FC Emmen op voorsprong kwam. Een schot van grote afstand van Jari Vlak werd door Stijn van Gassel nog gepareerd, maar de rebound van Ole Romey was wel raak.

Gelijkmaker

De ploeg leek even geschrokken van die tegengoal, want de eerste minuten na rust waren voor FC Emmen. Mark Diemers raakte de lat en ook Rui Mendes was dicht bij de 0-2. Gelukkig wist Excelsior zich daarna te herstellen en de Kralingers knokten zich terug in de wedstrijd. Dat resulteerde na ruim een uur spelen in de verdiende gelijkmaker. Een pegel van Nathan Tjoe-A-On verdween onhoudbaar in de hoek. Een kleine tien minuten later was Tjoe-A-On aangever voor Mike van Duinen, maar die kopte helaas naast.

Ontploffen

Terwijl het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, ging Excelsior duidelijk voor de winst. Opgejut door het fanatiek meelevende publiek wilden de Kralingers de drie punten uit de strijd slepen. De beloning kwam diep in de blessuretijd toen Excelsior een corner kreeg. Serano Seymor, die in de tweede helft de uitgevallen Sven Nieuwpoort verving in het centrum van de verdediging, bekroonde zijn prima invalbeurt met een rakte kopbal waarmee hij het stadion liet ontploffen. De 2-1 overwinning was de derde driepunter van dit seizoen. Dat de twee doelpuntenmakers allebei uit de jeugd zijn doorgestroomd, maakte deze avond extra bijzonder voor de club.