Overtuigende overwinning van Excelsior Vrouwen

30 september 2022

Excelsior Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op Sportpark AFC’34 werd VV Alkmaar met 1-3 aan de zegekar gebonden.

Geweldige start
De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren geweldig van Excelsior. Na 15 seconden lag de bal al op het doel van VV Alkmaar toen Fleur Mol het brutaal probeerde. Na ruim 12 minuten gaf Aisse Gumbs prima voor, maar kon Dana Breewel de bal alleen maar over het doel krijgen. De volgende poging van Breewel, in de 15e minuut, was wel op doel maar niet hard genoeg om keeper Femke Liefting te verrassen. Na twintig minuten voetballen was Breewel toch de gevierde vrouw. Een verre vrije trap van Stephanie Coelho Aurélio kwam voorbij de tweede paal voor de voeten van Breewel, die het cool afmaakte.

VV Alkmaar komt terug
In de 28e minuut was daar het eerste schot op doel van VV Alkmaar, maar dit was te zacht om Isa Pothof in problemen te brengen. Vijf minuten later was het toch 1-1 toen Veerle van der Most randje buitenspel de bal kreeg, knap wegdraaide en de bal precies in de hoek, buiten bereik van Pothof, mikte.

Rode kaart
In de twaalfde minuut van de tweede helft trok Excelsior weer ten aanval waarbij Femke Liefting er voor koos om de bal buiten haar zestienmetergebied met haar handen te beroeren. Op appel van de assistent-scheidsrechter kon de prima leidende scheidsrechter Manon Plandsoen niets anders dan de rode kaart trekken, waardoor VV Alkmaar met tien spelers verder moest en met reservekeepster Puck Louwes op doel.

Excelsior op voorsprong
Louwes zag de toegekende vrije trap na de rode kaart overgeschoten worden, maar een minuut later kon ze niet voorkomen dat Excelsior alsnog op voorsprong kwam. Een prima voorzet van Fleur Mol werd getoucheerd door Alkmaar-speelster Kim Remijnse en belandde achter haar eigen keeper in het doel: 1-2.

Overwinning niet meer in gevaar
In het vervolg van de wedstrijd kon VV Alkmaar geen vuist meer maken en in de 77e minuut werd de wedstrijd beslist. Keepster Louwes dacht de bal weg te kunnen werken, maar ze had niet op de snelheid van Aisse Gumbs gerekend. Deze ging er met de bal vandoor en schoot de verdiende 1-3 binnen. Een stand die niet meer in gevaar kwam en dus de eerste overwinning voor Excelsior betekende in dit seizoen van Azerion Vrouwen Eredivisie.

Volgende week is er geen speeldag in de Azerion Vrouwen Eredivisie in verband met interlands. Of deze overwinning de opmars is naar meer, kan iedereen zien op zondag 16 oktober 2022. Dan speelt Excelsior Vrouwen om 12.15 uur op Sportpark Waalplantsoen van v.v. DCV tegen PEC Zwolle Vrouwen.