Prachtige 6-0 overwinning van O16 tegen DHC

19 september 2022

Nadat vorige week alle jeugdteams speelden door heel het land, bleef het vandaag dichtbij huis. De meeste teams mochten aantreden op ons eigen terrein. De resultaten waren wisselend.

Excelsior O11 verliest met 1-10 van de Sportclub O12
Voor de jongens van de O11 was het een zware wedstrijd tegen de sportclub. Toch wisten ze een aantal kansen te creëren en was het aan de bal veelal goed. Op fysiek vlak legde de O11 het toch wel af tegen de een jaar oudere spelers van de sportclub. Met name in de duels kwamen de jongens te kort. Ongeveer de helft van de goals kwam vanuit een corner. Dat is dus iets om aan te werken voor onze O11. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Binnenmaas O12 op het programma.

Geflatteerde 1-5 nederlaag voor Excelsior O13 tegen Ajax O13-2
Na een weekend rust mocht onze O13 weer aan de bak. Excelsior speelde een goede eerste helft en kreeg veel kansen, maar helaas wisten ze deze kansen niet te benutten. Ajax maakte hier gebruik van en scoorde voor rust twee keer uit de omschakeling. Na rust waren de Amsterdammers sterker en maakten ze vrij snel de 0-3 en 0-4. Excelsior kwam nog op 1-4 door doelpuntenmaker Silver Hijnen. In de slotfase maakte Ajax nog 1-5. Helaas een grote uitslag in een wedstrijd die gelijk opging. Volgende week reizen de mannen van de O13 af naar Den Haag.

Excelsior O14 versterkt koppositie
Afgelopen weekend kwam de O14 van FC Eindhoven op bezoek. In de beginfase van de wedstrijd liep Excelsior achter de feiten aan. De mannen van O14 werden achteruit gedrukt en de taken werden niet uitgevoerd. Dit resulteerde in een vroege achterstand. Na een kleine omzetting van de trainer was deze lastige fase direct afgelopen. Voor de rust kon de achterstand in een 2-1 voorsprong omgekeerd worden door twee doelpunten van Kaan Sahiner. Nadat Excelsior in de tweede helft een stuk scherper was begonnen, duurde het lang voordat meer goals werden gemaakt. Toch lukte het Kaan Sahiner en Luca de Baat nog om te scoren en eindigde de wedstrijd in een ruime 4-1 overwinning, waarmee Excelsior de koppositie versterkte. Volgende week mogen de mannen afreizen naar Sittard.

O15 verliest ongelukkig met 1-4 van Fortuna Sittard
Na de flinke nederlaag van vorige week, was het deze week tijd voor de O15 om zich te revancheren. De mannen speelden een sterke eerste helft met ontzettend veel kansen. Toch beloonde Excelsior zichzelf niet voldoende en was de ruststand 1-2. In de tweede helft bleef de O15 zoveel mogelijk druk zetten en werd Fortuna vastgezet op eigen helft. Toch bleef een tweede goal uit na veel schoten op doel. De mannen hebben gestreden tot het eind en hadden meer verdiend. Volgende week speelt de O15 uit in Amsterdam tegen de O15 van Zeeburgia.

Prachtige 6-0 overwinning van O16 tegen DHC
Op zondagmiddag mocht de O16 van Excelsior thuisspelen tegen DHC O16. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd lukte het DHC goed om weerstand te bieden. Daarna scoorde Niels Kuppen twee keer en ging Excelsior de rust in met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg de O15 meer diepte in het spel en liep de score vrij snel op. Op een aantal momenten in de wedstrijd waren de patronen terug te zien waar op getraind was. Excelsior kwam nog vier keer tot scoren, waarvan twee keer door Mika Luijendijk. De wedstrijd eindigde in een prachtige 6-0 overwinning. Volgende week speelt de O16 uit bij TOGB O16.

O17 verliest helaas met 2-3 van AFC ‘34
Na de twee eerdere nederlagen in de competitie hoopte de O17 deze wedstrijd te winnen tegen de O17 van AFC ’34. Door hoog druk zetten waren mannen uit Alkmaar vaak gedwongen om de lange bal te spelen. Helaas scoorde AFC ’34 drie keer uit een standaardsituatie en waren de goals van Lumen de Wit en Shairell Wouden niet genoeg voor één of drie punten. De einduitslag op Woudestein was 2-3. Volgende week hebben de mannen rust. Op 1 oktober speelt de O17 uit bij de Graafschap en kunnen de mannen hun eerste punten gaan pakken.

O18 verliest met 1-5 van FC Den Bosch
Excelsior O18 begon vorige week niet scherp aan de wedstrijd en ook deze week was dat helaas niet het geval. De mannen van de O18 kwam niet in het eigen ritme en de intensiteit lag te laag. Gelukkig wist Jelani Seedorf nog te scoren voor Excelsior en bleef het niet op de nul hangen. Maar Excelsior O18 verloor met 1-5 van FC Den Bosch. Volgende week staat de wedstrijd tegen het na twee wedstrijden ongeslagen Alphense Boys O18 op het programma.

O21 wint ook de tweede thuiswedstrijd
Na het gelijkspel van vorige week waren de mannen van de O21 deze week gebrand om drie punten te pakken tegen Alphense Boys O21. In de eerste helft verliep de opbouw op eigen helft stroef. De vrije man kon niet gevonden worden en het gevolg daarvan was veelal de lange bal. Gelukkig werd de tweede bal dan wel gewonnen waardoor Excelsior niet in de problemen kwam. In de tweede helft kon Alphense Boys de intensiteit niet aan en creëerde Excelsior veel kansen. Door goals van Brent Vugts (2x), Ronan Olivacce en Sven Dijkgraaf wint Excelsior met 4-0. Volgende week is de O21 vrij en daarna volgen twee uitwedstrijden in het hoge noorden tegen SC Heerenveen en SC Cambuur.

Meer Jeugd

ma 15 mei 2023

Excelsior onder 13 wint met 4-3 van FC Eindhoven

De beslissende fase van de competitie breekt aan, onder meer voor Excelsior onder 13. Zij speelden…

Lees meer

ma 1 mei 2023

Excelsior O11 wint stadsderby van Sparta Rotterdam

Tijdens het afgelopen weekend stonden er enkele jeugdwedstrijden op het programma voor de Excelsior Jeugdopleiding. Met…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij