6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3126-20
Bekijk de hele ranglijst

Het is Excelsior Rotterdam niet gelukt om een mooi vervolg te geven aan de overwinning op AZ. In Deventer liepen de Kralingers tegen een 3-1 nederlaag aan. Twee goals van de thuisploeg vielen in de laatste vijf minuten van de eerste helft, waarna het geloof in een goede afloop van deze wedstrijd bij Excelsior verdwenen leek.

Schade

In de laatste minuten voor rust liep Excelsior Rotterdam ernstige schade op in Deventer. Na een redelijk begin van de Kralingers was Go Ahead Eagles gaandeweg de eerste helft sterker en gevaarlijker geworden, maar dat de thuisploeg kort voor rust twee keer kon scoren, mocht Excelsior zichzelf aanrekenen. Op vrijwel identieke wijze kwam Go Ahead Eagles twee keer voor de goal en werd er twee keer gescoord. Willum Willumsson opende in de 39e minuut de score en drie minuten later was het 2-0 door Bobby Adekanye.

Openingsfase

De eerste kansen in De Adelaarshorst waren nog voor Excelsior geweest. Reda Kharchouch kopte de bal in de eerste minuut maar net naast op aangeven van Marouan Azarkan. Kort erna was Kharchouch aangever en werkte Kenzo Goudmijn de bal over het doel. Stijn van Gassel verrichtte even daarna een zeer belangrijke redding toen Philippe Rommens gevaarlijk kon worden. Er gebeurde dus genoeg in de openingsfase van dit voor beide ploegen belangrijke duel.

Venijn

De thuisploeg werd gaandeweg de eerste helft dreigender. Bobby Adekanye leek er na een kwartier door, maar schrok zo van de uitkomende Van Gassel dat hij teveel uitweek naar de zijkant, waardoor het gevaar weg was. Kort erna probeerde Adekanye de Excelsior-doelman in de korte hoek te verrassen, maar ook nu kwam Van Gassel als winnaar uit het duel. Helaas voor Excelsior zat het venijn van de eerste helft in het staartje, waardoor de Kralingers halverwege tegen een 2-0 achterstand aankeken. Adekanye kreeg zelfs nog een kans op 3-0, maar dat bleef Excelsior bespaard.

Lege handen

Na rust bracht Dijkhuizen Nathan Tjoe-A-On en Maxime Awoudja in de ploeg. Er kwam al snel een grote kans voor Lazaros Lamprou, die door Marouan Azarkan voor het doel werd gezet, maar doelman Jeffrey de Lange voorkwam de aansluitingstreffer. Een paar minuten later was het wel raak aan de andere kant, toen een lange bal de verdediging van Excelsior verraste en Isac Lidberg er 3-0 van kon maken. Verder dan de 3-1 door een rake kopbal van Lazaros Lamprou kwam Excelsior Rotterdam vervolgens niet meer, waardoor de Kralingers met lege handen huiswaarts keerden.