6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam was de bovenliggende partij in de tweede helft tegen FC Utrecht, maar stond na afloop wel met lege handen. Door een rake kopbal van Sander van de Streek uit een corner gingen de gasten met drie punten naar huis.

Penaltymoment

Vlak voor tijd leek Excelsior Rotterdam alsnog een grote kans op de gelijkmaker te krijgen. Mike van Duinen werd geraakt door Mark van der Maarel en kwam ten val in het strafschopgebied. Heel het stadion rekende erop dat de bal op de stip zou gaan, maar scheidsrechter Richard Martens wilde daar niets van weten. Ook de VAR wilde er niet aan. Tot frustratie van de spits van Excelsior werd het dus geen strafschop en Excelsior verloor met 0-1. Marinus Dijkhuizen, die een verleden heeft bij FC Utrecht, hoorde van Van der Maarel zelf dat hij blij was dat de bal niet op de stip ging. ,,En dat is de meest betrouwbare bronโ€™โ€™, aldus Dijkhuizen. ,,Maar het blijft interpretatie.โ€™โ€™

Marouan Azarkan

Onder een heerlijk nazomer zonnetje begon Excelsior Rotterdam sterk aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Marouan Azarkan keerde na zijn blessure terug in de basisopstelling en dat resulteerde in een aantal dreigende momenten voor het doel van FC Utrecht. Couhaib Driouech kon al na een paar minuten wedstrijd uithalen, maar zag zijn schot naast gaan. Mike van Duinen was in de tiende minuut dichtbij, maar werkte de bal op aangeven van Siebe Horemans langs de verkeerde kant van de paal. Twaalf minuten later had Kenzo Goudmijn de 1-0 op zijn schoen, maar zijn inzet verdween in de handen van doelman Vasilis Barkas.

Raak

Gaandeweg werd ook FC Utrecht dreigender. In de 27e minuut kon Naoki Maeda intikken bij de tweede paal, maar zijn inzet verdween naast het doel. Drie minuten later was het wel raak voor de gasten. Uit een corner kopte Sander van de Streek de 0-1 binnen. Zes minuten later was het bijna 0-2, na een foutje van Serano Seymor. Gelukkig voor Excelsior voorkwam Stijn van Gassel een grotere achterstand. De laatste kans van de eerste helft was voor Driouech, maar hij kopte de bal in de handen van doelman Barkas van FC Utrecht.

Lege handen

In de tweede helft was Excelsior de bovenliggende partij. De Kralingen gingen op jacht naar de gelijkmaker en kregen ook wel mogelijkheden. Marouan Azarkan krulde de bal na een uur spelen over het doel, maar echt grote kansen kreeg Excelsior te weinig. Aan de andere kant had Arthur Zagre de 0-2 op zijn schoen, maar Stijn van Gassel voorkwam dit met een geweldige redding. Ook na het penaltymoment bleef Excelsior het proberen, maar helaas stonden de Kralingers na het laatste fluitsignaal met lege handen.

Maar Marnius Dijkhuizen heeft er alle vertrouwen in dat het spel van Excelsior Rotterdam uiteindelijk weer punten gaat opleveren. Volgende week spelen de Kralingers in Nijmegen tegen N.E.C. De aftrap is dan om 21:00 uur.