Gelijkspel van Excelsior Vrouwen tegen PEC Zwolle

16 oktober 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen de vrouwen van PEC Zwolle. In een zonnig Van Donge & De Roo Stadion werd het uiteindelijk 2-2.

Excelsior binnen kwartier op voorsprong
In de tiende minuut van de wedstrijd was het eerste grote gevaar van Excelsior er door een geweldige steekpass van Iris van Bokhoven op Aisse Gumbs. Gumbs omspeelde keepster Tirsa Postma, maar was te ver uitgeweken om nog tot scoren te kunnen komen. Vier minuten later was het alsnog raak toen PEC Zwolle-keepster Postma de bal uittrapte richting twee speelsters van Excelsior. Uiteindelijk was Iris van Bokhoven die er het snelste bij was en Postma simpel kon verschalken.

Zwolle scherper voorin
Na bijna 21 minuten spelen had Gumbs de voorsprong van Excelsior kunnen verdubbelen. Een heerlijke voorzet vanaf rechts van Dana Breewel zette haar 1-op-1 maar Postma kwam als winnares uit het duel door de bal tegen te houden. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een dieptepass vanaf eigen helft kwam precies tussen Naomi Piqué en Nikki Ridder bij Marushka van Olst en zij zette PEC Zwolle op gelijke hoogte door Isa Pothof te verschalken.

Verdiende ruststand
Na een geblokt schot van Breewel en een schotje van Gumbs in het zijnet van de korte hoek was de voorsprong bij rust er toch voor Excelsior. Naomi Piqué gaf vanaf randje zestienmeter een prima steekpass op Breewel die zich niet bedacht en links van de keepster afrondde. Aangezien de dames van PEC Zwolle maar eenmaal gevaarlijk voor het doel van Pothof geweest waren een verdiende 2-1 voorsprong voor Excelsior bij rust.

Ander spelbeeld na rust
Na rust liet PEC Zwolle meteen de bedoelingen zien. Ze gingen vol op jacht naar de gelijkmaker. Heel erg gevaarlijk werden ze daarbij in het begin van de tweede helft niet. Na ruim een kwartier moest Fleur Mol een schot blokken, maar aan de andere kant had de ingevallen Britt Udink al een kans gehad om de voorsprong uit te breiden. Postma bracht echter redding.

Toch de gelijkmaker
Waar Van Bokhoven nog de lat raakte vanaf de rechterzijlijn na een prima combinatie met Udink, viel het doelpunt toch aan de andere kant. Nadat Lieve van Vliet al een schot geblokt had in de 72e minuut volgde de meteen de volgende aanval van de Zwolse vrouwen. Danique Noordman stond vogelvrij en kon de 2-2 op het scorebord zetten.

PEC Zwolle dringt aan
Na de 2-2 drongen de Zwolse dames nog aan waarbij Van Olst nog een bal op de lat schoot en Isa Pothof nog op een bal moest springen om te voorkomen dat Sophie van Vugt erbij kon komen. Gezien het spelbeeld waarin de eerste helft voor Excelsior was en de tweede voor PEC Zwolle een terecht gelijkspel. In een sportief duel hoefde arbiter Maarten Streef geen kaarten uit te delen.

Excelsior reist volgende week met vier punten uit vier wedstrijden af naar De Toekomst om het op te nemen tegen de vrouwen van Ajax die met 9 uit 3 en een doelsaldo van 14 voor en 0 tegen voor niets minder dan een grote overwinning zullen gaan.

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Isa Pothof
Nikki Ridder
Rachel Kleine
Naomi Piqué
Fleur Mol
Lieve van Vliet
Stephanie Coelho Aurélio
Akke van den Born (65. Anne Bhagerath)
Dana Breewel (46. Britt Udink)
Iris van Bokhoven (84. Yentl van Goch)
Aisse Gumbs (84. Kathelyn Hendriks)

Bekijk hieronder de samenvatting:

Meer Nieuws

wo 1 februari 2023

De snelle ontwikkeling van Serano Seymor

Serano Seymor is een van de zes eigen jeugdspelers in de selectie van Excelsior Rotterdam. De…

Lees meer

di 31 januari 2023

Excelsior huurt Vicente Besuijen van Aberdeen FC

Excelsior Rotterdam huurt Vicente Besuijen voor de rest van dit seizoen van Aberdeen FC uit Schotland…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
RKC Waalwijk

Eredivisie

Zaterdag 4 februari, 2023

21:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Vrijdag 10 februari, 2023

20:00, AFAS Stadion

Tickets

Excelsior vs
N.E.C.

Eredivisie

Zondag 19 februari, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets