6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam pakte in Nijmegen een zwaarbevochten punt tegen NEC. Na een 0-0 ruststand drong NEC na rust nadrukkelijk aan. De 1-0 van Landry Dimata leek Excelsior de derde nederlaag op rij te bezorgen, maar dankzij een late, zeer fraaie treffer van Lazaros Lamprou ging er toch een punt mee naar Kralingen.

Grote kans

Excelsior Rotterdam trad in Nijmegen aan in dezelfde opstelling als een week eerder tegen FC Utrecht. In de beginfase was het aftasten en werden beide ploegen dreigend, zonder dat er grote kansen te noteren vielen. Een grote kans was er na een kwartier spelen wel voor Couhaib Driouech. Op aangeven van Kenzo Goudmijn kon hij koppen, maar helaas kopte hij de bal recht in de handen van doelman Jasper Cillessen.

Yassin Ayoub

Nadat ook NEC een kopkans had gehad, Stijn van Gassel tikte de bal uit de hoek, werd Excelsior geconfronteerd met een fikse tegenvaller. Na een sprintduel met Oussama Tannane bleef Yassin Ayoub op het veld liggen. Hij moest de strijd noodgedwongen staken, heel sportief onder een welgemeend applaus van de Nijmeegse aanhang. Joshua Eijgenraam was zijn vervanger.

Buitenspel

Het leek nog erger te worden toen NEC de 1-0 maakte, maar nadat scheidsrechter Sander van der Eijk de beelden had bekeken, werd deze treffer vanwege hands geannuleerd. In de slotminuten van de eerste helft konden beide ploegen nog gevaarlijk worden, maar halverwege de wedstrijd stonden er nog geen doelpunten op het scorebord.

Doelpunt

Na rust bracht Marinus Dijkhuizen Lazaros Lamprou in de ploeg in plaats van Marouan Azarkan. De eerste mogelijkheid voor Excelsior in de tweede helft was voor Mike van Duinen, die kon koppen op aangeven van Goudmijn, maar Cillessen had de bal. Het was echter NEC dat sterker was en dit na een uur spelen wist te verzilveren. Tannane zette voor en Nany Landry Dimata kopte de 1-0 binnen. Excelsior had het moeilijk in de tweede helft, maar kreeg via Driouech opnieuw een enorme kans. Ook die leverde helaas geen treffer op.

Heerlijk

Niet alleen Cillessen verrichtte een paar knappe reddingen, ook Van Gassel toonde zijn klasse. Hij voorkwam in de 71e minuut de 2-0 voor NEC toen hij een vrije trap van Tannane uit de kruising haalde. Meteen erna was ook Excelsior gevaarlijk toen Julian Baas de bal voor het doel gaf, maar Bart van Rooij eerder bij de bal was dan een van de Kralingers. Net toen Excelsior zich leek te moeten leggen bij een nederlaag, was daar Lazaros Lamprou die de bal op heerlijke wijze binnenschoot. Via de binnenkant van de paal was zijn inzet onhoudbaar voor Cillessen, die zo voor het eerst in zijn carrière een goal tegen kreeg tegen Excelsior. Daardoor knokten de Kralingers zich naar een belangrijk punt.