Mooie resultaten van onze jeugdteams

31 oktober 2022

Mooie resultaten van de jeugdteams van Excelsior dit weekend. Veel doelpunten en spannende wedstrijden. Hieronder de verslagen van een aantal teams.

Excelsior O14 wint met grote cijfers van MVV Maastricht
Waar het eerste team in de beker speelde tegen MVV, moest onze O14 dit weekend in de competitie spelen tegen deze Limburgse club. Excelsior staat na zeven wedstrijden nog steeds ongeslagen bovenaan en MVV had tot nu toe pas één wedstrijd gewonnen. Na drie minuten voetbal was het dan ook raak voor onze O14 en kwam het op voorsprong. Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer, maar veel goals vielen er niet. In de tweede helft was dat wel zo. Drie minuten na rust lag de bal alweer in het net en dat was niet de laatste keer in de tweede helft. In totaal werden er 9 doelpunten gemaakt door Kaan Sahiner (4x), Luca de Baat (2x), Dean Broekhof, Luca Nas en Raffaele di Bono. Daardoor won Excelsior met 9-0 van MVV en versterkte de ploeg de koppositie nog maar eens. Komend weekend spelen de mannen thuis tegen FC Den Bosch O14.

Excelsior O15 komt tekort in stadsderby tegen Spartaan ‘20
In de vroege morgen speelde Excelsior O15 uit tegen Spartaan ’20 O15. Spartaan ’20 stond maar twee punten achter Excelsior dus het was een belangrijke wedstrijd voor onze mannen. Door twee persoonlijke fouten kwam Excelsior 1-0 en 2-1 achter in de eerste helft. In de rust werden er wat tactische omzettingen gedaan en besloot de ploeg om vol de druk erop te gaan zetten. Helaas lukte dat met name op het middenveld maar beperkt en werd er ook veel balverlies geleden. Met loopacties in de diepte werden toch de nodige kansen gecreëerd en werd nog de 3-2 gemaakt. Vlak voor tijd kwam er nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Excelsior verloor met 3-2 van Spartaan ’20. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Alphense Boys op het programma.

Excelsior O16 wervelend langs MVV Maastricht
Naast de O14 speelde ook de O16 van Excelsior afgelopen weekend tegen MVV. Door een vroege goal kwam de ploeg de hele wedstrijd nauwelijks in de problemen. Het verschil tussen de twee ploegen was erg groot en dat resulteerde in 6-0 overwinning voor Excelsior. Goals werden gemaakt door onder andere Niels Kuppen en Jayley de Jesus Delgado. Na de wedstrijd kwam het beste nieuws voor onze mannen. Nadat ze vorige week een punt pakten in een inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht kwam Excelsior O16 op gelijke hoogte met Helmond Sport. Helmond Sport verloor dit weekend en daarmee staat Excelsior O16 nu bovenaan in de competitie. De eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat voor de mannen is er weer eentje tegen de O16 van FC Dordrecht.

Excelsior O17 wint in extremis van FC Eindhoven
Nog maar drie punten werden tot nu toe gepakt door Excelsior O17. Afgelopen weekend mocht deze ploeg uitspelen bij FC Eindhoven. De start van de wedstrijd van ontzettend sterk. Er werd een aantal kansen gecreëerd en omgezet in doelpunten. Door de goals van Shairell Wouden en Bekir Obadasi stond Excelsior na een kwartier al met 0-2 voor. Daarna volgden zware minuten voor Excelsior. In de 19e minuut scoorde FC Eindhoven de aansluitingstreffer. Drie minuten later kreeg Excelsior een rode kaart en in de 28e minuut werd de gelijkmaker gescoord door de Brabantse ploeg. 70 minuten lang werd er hard gestreden. Compact verdedigen en gevaarlijk zijn in de counter was het recept dat leidde tot de 2-3 van Bekir Obadasi in de 88e minuut. Na meer dan 10 minuten blessuretijd was de ontlading erg groot. Excelsior won met 2-3 van FC Eindhoven. Aanstaande woensdag reist de ploeg af naar Flevoland voor een competitiewedstrijd tegen Almere City O17.

Excelsior O18 wint uitwedstrijd van N.E.C.
Een lange reis stond er voor Excelsior O18 op de planning, dat het zaterdag moest opnemen tegen N.E.C. In de eerste helft controleerde de O18 de wedstrijd. Het spel aan de bal was sterk, maar er werden wat ruimtes overgelaten in de omschakeling. De eerste tegengoal viel al na 6 minuten uit een counter van een corner van Excelsior. Gelukkig bleek die tegengoal de enige te zijn. Len Bleeker en Emre Oguz zorgden er voor dat Excelsior nog voor rust met 1-2 voor kwam. In de tweede helft werden aan beide kanten kansen gecreëerd, maar niet benut. Excelsior won met 1-2 van N.E.C. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen FC Volendam O18 op het programma.

Excelsior O21 wint met 2-0 van AFC
Na de reis naar Amsterdam te hebben afgelegd, speelde Excelsior O21 tegen AFC O21. In de thuiswedstrijd won Excelsior met 4-0 en was het een leuke wedstrijd met aanvallend voetbal van beide ploegen. De Amsterdamse ploeg liet zich deze keer laag uitzakken, waardoor de ruimtes niet groot waren. Desondanks probeerde Excelsior de wedstrijd te domineren. Door een doelpunt van Sven Dijkgraaf kwam Excelsior in de 35e minuut op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft ging AFC opportunistischer spelen en werd het steeds gevaarlijker. Toch was Excelsior de ploeg die voor de volgende goal tekende. In de 82e minuut maakte Raphael Eyongo de 0-2. Dat Excelsior de nul hield was ook te danken aan keeper Pascal Kuiper. Hij pakte enkele onhoudbare ballen en een penalty. Excelsior O21 won met 0-2 in Amsterdam. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia O21 op het programma.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…