Toernooien en competitieduels voor onze jeugdteams

3 oktober 2022

Onze jonge Kralingers reisden afgelopen weekend weer het hele land door. De onder 10, 11 en 12 kwamen in actie op verschillende toernooien. Alle andere teams speelden gewoon hun competitiewedstrijden.

Excelsior O11 wordt 13e op internationaal toernooi
Excelsior onder 11 mocht afreizen naar Duitsland om een mooi internationaal toernooi te spelen. Van de 45 deelnemers zijn onze jongens 13e geworden. Ze hebben een geweldig toernooi gedraaid met een paar mooie overwinningen. Ze hebben in een spannende wedstrijd het grote Borussia Dortmund weten te verslaan met 1-0. Al met al een geslaagd toernooi. Aanstaande dinsdag speelt O11 een oefenwedstrijd tegen DCV onder 12.

Excelsior onder 10 en 12 namen ook deel aan toernooien in Duitsland en werden allebei eerste!

Leerzame middag voor Excelsior O13
Excelsior onder 13 beleefde een leerzame dag tegen PSV. De ploeg mocht zelf nadenken over de tactiek en speelde zeker in de tweede helft als collectief een prima wedstrijd. Excelsior kreeg ook een aantal goede kansen, maar de tegenstander was sterker en won met 3-0.

Excelsior O14 lijdt eerste puntverlies tegen Helmond Sport
Zaterdag moest Excelsior O14 weer een flink stuk rijden om te spelen tegen Helmond Sport O14. De mannen begonnen erg sterk aan de wedstrijd en kregen veel kansen. Toch werd er aan beide kanten niet gescoord en gingen de Kralingers de rust in met de brilstand op het scorebord. Na een tegengoal uit een vrije trap werd het onrustig bij Excelsior. Toch wist Matteo van der Eerden nog een doelpunt te maken en de stand daarmee op 1-1 te zetten. De ploeg die tot nu toe alles won leed daarmee het eerste puntverlies, maar staat gelukkig nog met één punt verschil bovenaan. Volgende week spelen de mannen op zondag thuis tegen VVV-Venlo.

Excelsior O15 neemt drie punten mee uit Zwolle na ruime overwinning
Excelsior begon sterk aan de wedstrijd en zette PEC onder druk. De eerste 20 minuten van de wedstrijd kon de ploeg uit Zwolle zich er goed onderuit spelen, maar toen Levi Baars in de 20e minuut de 0-1 erin schoot sloeg het om. De druk werd erop gehouden, er werd goed gecombineerd en achterin werd niks weggegeven. Door doelpunten van Rayven Adamus (2x), Fabian Jacobs Pardinas en Rafaël Semedo eindigde de wedstrijd in een ruime 0-5 overwinning in Zwolle. Komende zondag nemen de mannen van de O15 het op tegen de nummer 2 van de competitie, FC Volendam O15.

Excelsior O16 verliest twee punten in slotfase tegen Helmond Sport
Ook de O16 speelde afgelopen zaterdag tegen Helmond Sport. Na een matig begin kwam Excelsior op een 2-0 achterstand. Er was te weinig diepte en de omschakeling ging te langzaam. Gelukkig wisten de Kralingers binnen 10 minuten de stand weer op 2-2 te brengen door doelpunten van Niels van Soest en Finn Johnson. In de tweede helft ging het twee kanten op en maakte Excelsior 2-3. Deze voorsprong werd vastgehouden totdat er in de laatste minuut een eigen goal werd gemaakt. Na de 3-3 uitslag mag Excelsior zich gaan opmaken om volgende week op zondag te gaan spelen tegen JVOZ O16.

Excelsior O18 verliest na sterke wedstrijd in Leeuwarden
Bijna de hele wedstrijd wisten de mannen van Excelsior onder 18 hoog druk te zetten tegen SC Cambuur. Na een vroege tegengoal herstelde de ploeg zich goed. Door twee goals kwamen de mannen op 1-2 voorsprong. Slordig balverlies leidt helaas vlak voor rust tot de 2-2. In de tweede helft domineerde Excelsior en werden veel kansen gecreëerd. Helaas was Excelsior niet de ploeg die aan het langste eind trok. De ploeg uit Leeuwarden kon in de laatste minuut van de wedstrijd counteren en kreeg daardoor een vrije trap die er vervolgens in vloog. Excelsior heeft nu 9 punten uit 5 wedstrijden en mag volgende week op eigen veld aantreden tegen Willem II.

Excelsior O21 verliest ondanks twee doelpunten van SC Heerenveen
Excelsior O21 mocht het opnemen tegen de andere profclub uit Friesland, SC Heerenveen. Al vanaf het begin van de wedstrijd lukte het de O21 niet om in het eigen spel te komen. Toch werden er paar kansen gecreëerd, waardoor Excelsior twee keer wist te scoren. Beide doelpunten werden gemaakt door Raphael Eyongo. Ondanks dat er achterin weinig werd weggegeven, maakte SC Heerenveen één goal meer dan Excelsior. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-3. Het gevoel teleurstelling overheerste bij de mannen. Volgende week moeten zij nog een stukje verder rijden als ze gaan spelen tegen koploper SC Cambuur O21.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…