Veel positieve resultaten van onze jeugdteams

17 oktober 2022

Voor bijna alle jeugdteams stond dit weekend weer een uitwedstrijd op het programma. Nogal wat spannende wedstrijden werden er gespeeld, maar de meeste werden positief afgesloten.

Excelsior O10 verliest op leerzame ochtend van vv Smitshoek
Excelsior O10 speelde zaterdagochtend tegen vv Smitshoek een wedstrijd met twee gezichten. In het eerste deel wist de ploeg een ontzettend hoog niveau te halen, maar later in de wedstrijd vloeide dit compleet weg. Er werden enorm veel kansen gecreëerd, maar te weinig kansen omgezet in doelpunten. Excelsior scoorde vijf keer, maar helaas niet genoeg voor de overwinning. Op een leerzame ochtend won vv Smitshoek met 6-5. Daardoor staat Excelsior nu op een derde plek na zes wedstrijden.

Excelsior O11 speelt drieluik met Be Fair en PSV
De mannen van Excelsior O11 speelden in een drieluik tegen PSV en Be Fair uit Waddinxveen. In deze twee wedstrijden liet het team erg goed voetbal zien. Met name lukte het goed om continu overtal te creëren in de opbouw. De intensiteit in de wedstrijden lag hoog en dat zorgde voor een paar knullige momenten achterin. Toch werden beide wedstrijden afgesloten met een overwinning. Excelsior won met 2-3 van Be Fair en PSV werd met 2-0 verslagen.

Excelsior O13 wint spannende derby van Sparta
Excelsior O13 en Sparta O13 begonnen rommelig aan de Rotterdamse derby. Uit de eerste mogelijkheid viel meteen een goal en Excelsior kreeg grip op de wedstrijd. Daardoor liep de score snel uit naar 0-3. Twee minuten voor rust scoorde Sparta nog uit de omschakeling wat ervoor zorgde dat 1-3 de ruststand was. Na rust had Excelsior, de ploeg die tot nu toe pas drie punten pakte, erg veel moeite. Dat zorgde ervoor dat Sparta terugkwam tot 3-3. Vlak voor tijd maakte Excelsior gelukkig de winnende goal. Een overwinning door strijd, samenwerken en wilskracht! Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd bij Vitesse Arnhem O13 op het programma.

Excelsior O14 geeft voorsprong weg in topper tegen PSV
Met 16 punten uit 6 wedstrijden moest koploper Excelsior O14 het opnemen tegen de nummer 3 van de competitie, PSV O14-2. Na een stroef begin en een paar goede reddingen van de keeper, kreeg Excelsior controle over de wedstrijd. Door wederom goed druk zetten werd de 0-1 gescoord door Kaan Sahiner. Door een aanval via het middenveld scoorde Saiffedien Bruins in de tweede helft de 2-0 en leek het weer af te gaan op nog een overwinning. Uit een vrije trap maakte PSV echter de aansluitingstreffer en even later viel de 2-2, wat ook de einduitslag was. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Hekkensluiter MVV komt dan op bezoek bij Excelsior.

Excelsior O15 strijdt en wint van de Koninklijke HFC
Excelsior O15 mocht zaterdagochtend op bezoek bij de Koninklijke HFC. De ploeg uit Haarlem had tot nu toe nog geen punten in de competitie. Excelsior begon slap aan de wedstrijd en kreeg na 2 minuten al de 1-0 om de oren. Vanaf dat moment ging het steeds beter. Toch werden er nog twee kansen weggegeven, die HFC wist te benutten. Met veel pijn en moeite werd er vlak voor rust nog een kans verzilverd, wat 1-3 de ruststand maakte. In de tweede helft ging de knop om. Excelsior ging als collectief op jacht naar drie punten. De ploeg bleef voetballen en nu vielen de doelpunten wel. Vlak voor tijd stond het 3-3 toen Excelsior een kans kreeg en 1 minuut voor tijd de comeback compleet maakte: 3-4! Eén minuut later werd zelfs nog de 3-5 binnengeschoten. Dankzij doelpunten van Henry Fujimura (2x), Levi Baars, Rayven Adamus en Fabian Jacobs Pardinas won Excelsior deze wedstrijd. Over twee weken staat de wedstrijd tegen Spartaan ’20 op het programma.

Excelsior O16 wint met ruime cijfers van SV Hoofddorp
Na de reis naar Hoofddorp te hebben afgelegd moest Excelsior O16 spelen tegen de plaatselijke sportvereniging. In de eerste helft werd er tegen SV Hoofddorp te weinig gebracht. Er was weinig aanvallende dreiging en nauwelijks creativiteit. Na wat omzettingen in de rust werden er meer aanvallen opgezet. De derde man werd gevonden en het positiespel op de helft van de tegenstander ging goed. Na twee snelle treffers knakte SV Hoofddorp. Door doelpunten van onder andere Mika Luijendijk, Julian Moti en Thijmen Straver won Excelsior O16 met 0-4. Volgende week speelt Excelsior O16 de inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht. Als er minstens één punt word gepakt in Dordrecht neemt Excelsior de koppositie over van Helmond Sport.

Excelsior O18 blijft geduldig en wint van AFC
Excelsior O18 speelde afgelopen zaterdag tegen AFC uit Amsterdam. Het was een moeizame wedstrijd. AFC verdedigde laag met iedereen achter de bal. Waardoor Excelsior in de eerste helft niet wist te scoren. In de tweede helft werden er al meer kansen gecreëerd. Door een doelpunt van Mishawn Molina kwam Excelsior op 0-1 voorsprong. Niet veel later wist Jelani Seedorf ook het net te vinden. De rest van de wedstrijd was comfortabel voor de mannen. Er werden geen kansen weggegeven, waardoor er geen ballen uit het eigen net gehaald moesten worden. Excelsior won met 0-2 uit bij AFC en hield daarmee de druk op de koploper uit Leeuwarden. Over twee weken speelt de O18 om 14:30 uit bij de voetbalacademie van NEC.

Alle resultaten van onze jeugdteams van afgelopen weekend:

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…