Vrouwen van Excelsior delen de punten met Telstar

29 oktober 2022

Excelsior Rotterdam Vrouwen speelde gisteren voor het eerst in de historie een thuiswedstrijd op Sportpark Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel. Op het hoofdveld van Voetbalvereniging DCV werd het 2-2 tegen de vrouwen van Telstar.

Doelpuntloze eerste helft
In de eerste helft werd er niet gescoord, al waren beide ploegen er wel heel dichtbij. Na één van de mooie steekpasses van Lieve van Vliet (ze had er meerdere deze wedstrijd) stond Dana Breewel in de 28e minuut oog in oog met keepster Kelly Steen. Haar schot verdiende meer dan via Steen tegen de paal te gaan, zoals nu gebeurde. Aan de andere kant was Femke Prins keepster Isa Pothof in de blessuretijd van de eerste helft al voorbij en dacht te scoren. Ze had geen rekening gehouden met Naomi Piqué die was toegesneld en de bal van de lijn haalde.

Doelpunten
De tweede helft was nog geen zes minuten oud toen Telstar een vrije trap mocht nemen op een meter of 30 van het doel. Deze trapte Dominique Bruinenberg precies op het hoofd van Telstar-verdediger Felice Hermans en dat betekende de 0-1. Tien minuten na de openingstreffer kon ook Excelsior juichen. Het was invalster Kathelyn Hendriks die de bal aan de zijlijn kreeg, op de achterlijn naar binnen kapte en knap de gelijkmaker binnenschoot.

Verdiende voorsprong Excelsior
Na het doelpunt ging Excelsior op jacht naar meer. Hierbij brachten onder andere invalsters Roos Hop en Aysse Gumbs heel veel energie in de voorste linie. Nadat Excelsior geen strafschop kreeg na een vermeende overtreding op Gumbs en Stephanie Coelho Aurélio een vrije trap op de paal mikte, was daar tien minuten na de gelijkmaker toch de 2-1: Iris van Bokhoven was scherper dan Hermans en gaf strak voor vanaf de achterlijn. Nienke Wierda van Telstar wilde de bal wegwerken maar knalde de bal keihard in het eigen doel.

Telstar op gelijke hoogte
Wederom tien minuten later kreeg Telstar op een vrije trap. Vanaf eigen helft werd de bal het zestienmetergebied in gepompt, waarna Bruinenberg tussen drie Excelsior verdedigers in Pothof op het verkeerde been zette en de 2-2 aantekende. Een minuut of vijf voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Chelly Drost van Telstar die 20 minuten nadat ze was ingevallen weer kon inrukken. Een wilde charge op Nikki Ridder betekende haar tweede gele kaart

Geen winnaar
Excelsior ging met elf tegen tien op jacht naar de winnende treffer, maar kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Hop. Ook Telstar kreeg in de blessuretijd nog een kans, maar dit schot ging hoog over. Net als in de oefenwedstrijd in het BUKO Stadion (daar scoorden beide ploegen één keer) speelden Excelsior en Telstar wederom gelijk tegen elkaar.

Complimenten
Excelsior Vrouwen werkte voor het een Eredivisiewedstrijd af op Sportpark Waalplantsoen en DCV verdient complimenten. De sfeer zat er al vroeg in door middel van knallende beats en iedereen werd heel erg gastvrij ontvangen. Voor de mensen die dit zelf willen ervaren, staat er aanstaande vrijdag alweer een wedstrijd op het programma. Bij DCV ontvangt Excelsior Vrouwen dan het, getuige vier overwinningen op rij, in een geweldige vorm stekende Fortuna Sittard.

Doelpunten:
50. Felice Hermans 0-1
60. Kathelyn Hendriks 1-1
71. Nienke Wierda 2-1 (eigen doelpunt)
82. Dominique Bruinenberg 2-2

Opstelling Excelsior Rotterdam Vrouwen:
Isa Pothof
Fleur Mol (57. Roos Hop)
Naomi Pique
Rachel Kleine
Nikki Ridder
Lieve van Vliet
Stephanie Coelho Aurelio
Yentl van Goch (46. Aysse Gumbs)
Akke van den Born (57. Lieke de With)
Iris van Bokhoven (88. Britt Udink)
Dana Breewel (57. Kathelyn Hendriks)

Meer Nieuws

za 3 juni 2023

24 feiten over het seizoen 2022-2023 van Excelsior Rotterdam

Excelsior Rotterdam kan zich opmaken voor een 24ste seizoen in de Eredivisie. Daarom blikken we in…

Lees meer

vr 2 juni 2023

Wendy Balfoort tekent contract bij Excelsior Vrouwen

Wendy Balfoort speelt komend seizoen voor Excelsior Rotterdam Vrouwen. De 20-jarige talentvolle aanvaller is afkomstig van…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij