Excelsior huurt centrale verdediger Kik Pierie van Ajax

30 november 2022

Excelsior Rotterdam huurt Kik Pierie voor de rest van dit seizoen van Ajax. Met de 22-jarige Nederlands-Amerikaanse speler hebben de Kralingers de gewenste linksbenige verdediger met eredivisie-ervaring binnen. Pierie sluit per direct aan bij de selectie van Excelsior Rotterdam.

Eredivisie-ervaring
Technisch manager Niels van Duinen: ,,Wij hadden Kik deze zomer al op het oog, maar toen koos hij ervoor om bij Ajax te blijven. Nu maakt hij alsnog de stap naar ons en daar zijn wij heel blij mee. We waren op zoek naar een linksbenige verdediger en bovendien kan Kik op meerdere posities uit de voeten. Hij kent de competitie goed en wij denken dat hij ons met zijn ervaring verder gaat brengen om ons doel in de Eredivisie te bereiken. Het is prettig dat we Kik in overeenstemming met Ajax per direct aan onze selectie kunnen toevoegen, waardoor hij de voorbereiding op de tweede seizoenshelft geheel kan meemaken.’’

Ambitieus
Kik Pierie: ,,Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken. Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn. Ik kwam heel snel uit bij Excelsior Rotterdam. Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match.’’

Volgende stap
,,Ik had aan het begin van dit seizoen een duidelijk traject voor ogen. Ik wilde fit worden en ritme opdoen en dat is gelukt bij Jong Ajax, waarmee ik in de eerste seizoenshelft 15 wedstrijden heb gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Nu ben ik toe aan de volgende stap en dat is mezelf weer laten zien in de Eredivisie. Excelsior was meteen heel enthousiast en ik voelde me meteen thuis. Daarom was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik wil hier heel graag voetballen.’’

Eredivisie
Kik Pierie werd geboren in Boston (Verenigde Staten), maar groeide op in Nederland. Hij speelde in de jeugd van sc Heerenveen en debuteerde op 17 mei 2017 in het play-offsduel om Europees voetbal tegen FC Utrecht. Daarna speelde hij met de Friezen twee seizoenen in de Eredivisie. In 2019 tekende de verdediger een contract bij Ajax. De Amsterdammers verhuurden hem van 2020 tot 2022 aan FC Twente. Pierie kwam in zijn jeugd ook uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Ervaringen
,,Ik heb met Nathangelo Markelo samengespeeld bij FC Twente en in Nederlandse jeugdteams’’, stelt Pierie over zijn ervaringen met zijn nieuwe team. ,,Ook heb ik natuurlijk verschillende keren hier tegen Excelsior gespeeld. Zoals in het seizoen 2018-2019 met sc Heerenveen. Toen stond ik als linksback tegen de razendsnelle Marcus Edwards. Wij speelden toen met de hakken over de sloot met 3-3 gelijk, haha.’’

Beginnen
,,Nu heb ik veel zin om mezelf in het shirt van Excelsior te laten zien en de club in de Eredivisie te houden’’, stelt Pierie, die zichzelf omschrijft als centrale verdediger die sterk aan de bal is en anderen kan aansturen. ,,Ik heb bijna 100 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, dus met die ervaring kan ik zeker iets toevoegen. Ik ben ook fit, dus heb veel zin om hier te gaan beginnen.’’

Bekijk hier het eerste interview met de verdediger:

Gerelateerd nieuws

di 11 juli 2023

Excelsior legt Kik Pierie voor twee seizoenen vast

Kik Pierie tekent een contract voor twee seizoenen bij Excelsior Rotterdam. De centrale verdediger, die het…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
Vitesse

Eredivisie

Zondag 25 februari, 2024

12:15, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Fortuna Sittard vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 3 maart, 2024

16:45, Fortuna Sittard Stadion

Tickets

AZ vs
Excelsior

Eredivisie

Zondag 10 maart, 2024

12:15, AFAS Stadion

Tickets