6.N.E.C.3047+15
7.FC Utrecht3045+2

15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

Het lukte Excelsior Rotterdam niet om de gelijkmaker te scoren in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Door een verwoestend schot van Milan van Ewijk kwamen de Friezen na rust op een 0-1 voorsprong. Daarna werd Excelsior wel gevaarlijk, zag een goal afgekeurd worden, maar stond uiteindelijk met lege handen.

Schaars

Het duurde lang voor de wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en sc Heerenveen op stoom kwam. In de eerste 45 minuten waren twee goed georganiseerde ploegen te zien die nauwelijks iets weggaven. De mogelijkheden waren schaars en daardoor was het halverwege nog 0-0. Die eerste helft maakte ook duidelijk dat één moment beslissend kon zijn om het duel te winnen of verliezen.

Onhoudbaar

De Friezen kwamen na de rust sterker uit de kleedkamer dan Excelsior. Drie minuten in de tweede helft was Tibor Halilović dichtbij de openingstreffer, maar Stijn van Gassel stond die treffer in de weg. Ook Excelsior kon dreigend worden, maar het was Milan van Ewijk die uiteindelijk als eerst tot scoren kwam. Tijdens een rush richting het doel haalde hij verwoestend uit en schoot de bal onhoudbaar binnen.

Buitenspel

Nog geen tien minuten later werd het zelfs 0-2, maar die treffer van Pawel Bochniewicz ging niet door nadat de VAR buitenspel had geconstateerd. Excelsior had kort daarvoor gewisseld en Mike van Duinen, Couhaib Driouech en Adrian Fein waren in de ploeg gekomen. Dit plus wat meer geloof zorgde ervoor dat de Kralingers steeds gevaarlijker konden worden. Het werd na 73 minuten spelen 1-1, maar ook de treffer van Couhaib Driouech ging niet door omdat Kenzo Goudmijn voorafgaand aan het doelpunt hands genaakt zou hebben.

Jagen

Excelsior bleef jagen op de gelijkmaker. Marouan Azarkan schoof de bal maar net naast het doel op aan geven van Siebe Horemans. Doelman Andries Noppert tikte kort erna de inzet van Kenzo Goudmijn uit de hoek. Er volgden twee corners en uit een van de hoekschoppen kon Azarkan opnieuw uithalen. Helaas ging de bal er niet in. Ook de spannende slotfase, waarin zelfs doelman Stijn van Gassel naar voren werd gestuurd, leidde niet tot een treffer, waardoor Excelsior met 0-1 verloor.

Beslissend

,,Het lag dichtbij elkaar’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop van het verloren duel. ,,In het laatste half uur verdien je de gelijkmaker, maar die valt dan niet. Uiteindelijk is één moment beslissend en staan wij met lege handen.’’ Wat rest voor de winterstop is de uitwedstrijd volgende week in de Kuip tegen Feyenoord.