Excelsior O11 domineert in drieluik met PSV en N.E.C.

28 november 2022

Een deel van onze jeugdteams kwam afgelopen zaterdag en zondag in actie. Twee ploegen hadden een weekendje rust en twee speelden oefenwedstrijden. De rest kwam in actie voor de competitie.

Excelsior O10 verliest stadsderby van Feyenoord
Zaterdag stond er wederom een derby op het programma op Woudestein. Deze keer mocht Excelsior O10 het opnemen tegen Feyenoord O11-3. Na een ongelukkige voorzet kwam Feyenoord in het eerste blok van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. De gasten liepen in het tweede blok uit naar 3-0. In het laatste deel van de wedstrijd domineerde de O10 het spel, maar wist het maar één van de vele kansen om te zetten in een doelpunt. Ondanks de 1-3 verliespartij hebben de mannen zich goed gepresenteerd. De afspraken werden goed nagekomen, er werd snel omgeschakeld en het spel aan de bal was erg sterk. Aanstaande zaterdag staat voor onze mannen de wedstrijd tegen naamgenoot Excelsior Maassluis O11 op het programma.

Voor de tweede keer in drie dagen tijd bracht Excelsior O11 een bezoekje aan De Herdgang in Eindhoven. Er stond een drieluik met PSV en N.E.C. op het programma. Als je een paar weken lekker in je vel zit en vertrouwen hebt, dan straal je dat ook uit. Dankzij dat zelfvertrouwen kon Excelsior in beide wedstrijden het spel bepalen. Door de tegenstander vast te zetten was het balbezit nauwelijks aan vijandige zijde. Het sterke spel van Excelsior heeft voor vijf doelpunten voor en nul doelpunten tegen gezorgd. PSV moest er met 2-0 aan geloven en N.E.C. kreeg er drie om de oren. Volgende week speelt Excelsior O11 uit bij DCV O12.

Excelsior O12 wint en verliest van FC Utrecht
Excelsior O12 speelde afgelopen zaterdagochtend een dubbele oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. In de 11 tegen 11 wedstrijd wisten de mannen met 2-4 te winnen van FC Utrecht. Helaas kwam het in de 8 tegen 8 wedstrijd veel te kort en verloor het die wedstrijd met 24-2.

Excelsior O15 verliest ondanks opportunisme van PEC Zwolle
Op eigen veld nam Excelsior O15 het op tegen PEC Zwolle. Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde de ploeg hoog druk te zetten, maar dat lukte nauwelijks. PEC was erg sterk in de omschakeling en scoorde daar ook de 0-1 uit. In de tweede helft was het de bedoeling agressiever de duels aan te gaan en sneller de diepte te zoeken. Desondanks moesten de mannen snel de tweede tegentreffer incasseren. Uit een vrije trap scoorden de Zwollenaren de 0-2. Door de vlugge tegengoal waren de mannen van slag en kregen ze mede daardoor de 0-3 tegen. Door wat opportunistischer voetbal werd er nog alles aan gedaan, maar tevergeefs. Door een eretreffer van Henry Fujimura werd het nog 1-4. Excelsior O15 speelt volgende week een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Zwaarbevochten overwinning voor Excelsior O16 tegen Helmond Sport
De O16 van Excelsior staat na elf speelronden bovenaan in de competitie. Dit weekend was Helmond Sport de tegenstander. Eén van de weinige tegenstanders die eerder dit seizoen voor puntverlies zorgde. In de eerste helft lukte het ‘storen’ in de opbouw van Helmond Sport matig, waardoor de Brabanders op het middenveld sterker waren. In de tweede helft had de wedstrijd een totaal ander beeld. Vanaf minuut één werd er gejaagd op een goal die uiteindelijk met een beetje hulp van de tegenstander ook viel. Door onrust in eigen defensie was de 1-1 helaas ook vrij snel een feit. Zes minuten voor tijd scoorde Julian Moti de winnende goal, 2-1. Goed om te zien dat het hele team betrokken was bij de overwinning. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan de overwinning. Volgende week speelt Excelsior O16 een uitwedstrijd in Zeeland tegen JVOZ O16.

Excelsior O17 houdt drie punten in Kralingen na winst tegen AFC
Op zondagmiddag nam Excelsior O17 het op tegen het Amsterdamse AFC O17. Door middel van individuele acties en heel veel strijd wist de ploeg de wedstrijd te winnen. Doelpunten van Shairell Wouden en Kaan Uguz (2x) zorgden voor een 3-0 ruststand. In de 93e minuut wist AFC nog iets terug te doen, maar uiteraard viel die goal te laat voor spanning in de wedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Alphense Boys O17 op het programma.

Excelsior O18 deelt koppositie na overwinning tegen SC Cambuur
Met 24 punten uit 11 wedstrijden staat Excelsior O18 één punt boven SC Cambuur. Afgelopen weekend stond een directe confrontatie op het programma tussen de nummer twee en drie uit de competitie. Excelsior begon goed en zag er effectief uit met de druk die gezet werd. Door de hoge druk kon Cambuur gevaarlijk worden in de omschakeling en kwam Excelsior even in de problemen. De tweede helft was vrijwel gelijk aan de eerste, maar tot aan de 88e minuut wisten beide ploegen niet te scoren. Dankzij geduld en geloof scoorde Jelani Seedorf de 1-0 in de slotfase van de wedstrijd. Deze drie punten zijn erg belangrijk voor Excelsior O18. Met nog twee wedstrijden te gaan en puntverlies bij de nummer één in de competitie, staat de ploeg nu gedeeld bovenaan. Volgende week speelt Excelsior O18 tegen Willem II.

Excelsior O21 speelt gelijk tegen defensief SC Cambuur
Excelsior O21 speelde tegen koploper SC Cambuur O21. In de eerste helft verliep de Kralingse opbouw een beetje stroef. Cambuur liet de ploeg voetballen en de mannen speelden het niet slim en snel genoeg uit. In de tweede helft ging dit beter, waardoor er meer gedomineerd kon worden. Echt gevaarlijk werd Excelsior niet. Na een 0-1 achterstand in de rust wist de ploeg op gelukkige wijze nog 1-1 te maken in de tweede helft. Het was niet de beste wedstrijd van Excelsior, maar ondanks dat is er progressie te zien. Volgende week staat de uitwedstrijd bij FC Dordrecht O21 op het programma.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…