Excelsior O14 versterkt koppositie na overwinning

21 november 2022

Met een temperatuur niet hoog boven de nul, kwamen al onze jeugdteams weer in actie afgelopen weekend. Voor een aantal ploegen begint de tijd te dringen met het oog op het kampioenschap.

Excelsior O10 verspeelt drie punten tegen Sportclub Excelsior
In een doelpuntrijke wedstrijd nam de O10 van Excelsior Rotterdam het op tegen de O11 van Sportclub Excelsior. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd lieten de jongens hoog niveau zien. De afspraken werden strak nagekomen en dat leverde mooie goals op. In het tweede blok van de wedstrijd werden de jongens vrijgelaten en mochten ze zelf een strijdplan maken. Daardoor werd het voetbal wat slordiger en kregen ze ook wat tegengoals. Excelsior O10 verloor daardoor met 6-4 van de Sportclub Excelsior. Zaterdag staat er weer een stadsderby op het programma. Dan komt Feyenoord O11-3 op bezoek in Kralingen.

Excelsior O11 wint lastige wedstrijd van LMO
Van tevoren was bij Excelsior O11 bekend dat LMO O12 een stugge tegenstander zou worden. De tegenstander begon in een verdedigende formatie aan de wedstrijd en zakte diep in. Daardoor was het hoog druk zetten, wat onze jongens hadden afgesproken, moeilijk uit te voeren. Door effectiviteit in de aanvallen van LMO kwamen zij met 2-0 voor. Excelsior bleef geduldig en hield vast aan het eigen spel. In totaal waren er 25 schoten voor nodig om één doelpunt meer te maken dan de tegenstander. Excelsior O11 won met 3-2 van LMO O12. Aanstaande zaterdag is Zestienhoven O12 de tegenstander van Excelsior.

Excelsior O12 komt te kort in stadsderby tegen Sparta
Ook Excelsior O12 speelde afgelopen zondag een derby. In een attractieve wedstrijd was Sparta Rotterdam de tegenstander. Het doel was om Sparta in de opbouw vast te zetten en dat lukte redelijk goed. De hele wedstrijd kon Excelsior het hoge niveau en de intensiteit van de Spartanen prima volgen tot het laatste blok. Excelsior kon het niet meer bijbenen waardoor Sparta met 14-7 te sterk was. Sparta domineerde in de een-tegen-eensituaties, waardoor ze overtal creëerden in hun aanval. Ondanks de grote verliespartij wisten de jongens zich goed bezig te houden met de gestelde doelen en kwamen ze de afspraken goed na. Excelsior O12 is volgende week in de competitie vrij en speelt daarom een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht O12.

Excelsior O13 speelt doelpuntloze wedstrijd tegen ADO Den Haag
Om 11:00 uur speelde Excelsior O13 op eigen veld tegen ADO Den Haag O13. In deze wedstrijd gaf de ploeg erg weinig weg. Door veel balbezit te houden had Excelsior volledig grip op de wedstrijd. Toch werd er weinig gecreëerd op de helft van de Hagenezen. Beide ploegen wisten maar één kans te creëren. Excelsior haalde de kans van ADO Den Haag van de lijn en de kans van Excelsior ging net voorlangs. De wedstrijd eindigde daardoor zonder doelpunten. Met een aantal aandachtspunten gaat de blik vooruit naar de wedstrijd van dinsdag. Dan speelt Excelsior een competitiewedstrijd tegen PSV O13.

Excelsior O14 versterkt koppositie na winst tegen Fortuna Sittard
Het was eenrichtingsverkeer van Excelsior O14 richting het doel van Fortuna Sittard. De Limburgers zakten in en waren op zoek naar de counter, waardoor zij ook het eerste doelpunt maakten. Hierna volgde een wervelstorm van Excelsior richting het doel van Fortuna Sittard, waarna Kaan Sahiner in de 23e minuut de gelijkmaker scoorde. Vanuit een dood spelmoment kwam Fortuna vervolgens op 1-2, maar na een half uur kwam Excelsior weer op gelijke hoogte. Sverre was scherp in de rebound en knalde de 2-2 tegen de touwen. Na rust veranderde het spelbeeld niet. Excelsior dicteerde het spel. Een buitenspel doelpunt, vrije kopkansen en verschillende schoten op goal die door de keeper werden gekeerd weerhield Excelsior van een voorsprong. In de 63e minuut speelde Luca de Baat zichzelf met een knappe actie vrij en schoot de 3-2 binnen. Met dank aan onze goalie kwam Fortuna Sittard niet verder dan twee doelpunten en daardoor zette Excelsior een grote stap richting het kampioenschap.

Excelsior O15 blijft geduldig en wint van Zeeburgia
Voor Excelsior O15 stond AVV Zeeburgia O15 op het programma als tegenstander. Door middel van goed positiespel en hoog baltempo kon Zeeburgia geen grip krijgen op Excelsior. De 1-0 viel na een uitstekend uitgespeelde aanval waarbij Rafaël Semedo de ruimte in werd gestuurd en kalm afrondde. Achterin stond Excelsior goed op één moment in de omschakeling na, waardoor Zeeburgia de 1-1 kon maken. Dat zorgde voor een korte opleving bij de Amsterdammers. Excelsior bleef voetballen waardoor Rafaël Semedo wederom zorgde voor een voorsprong voor de Kralingers. In de tweede helft had de ploeg wederom een goede fase waarin het domineerde. Excelsior trok daardoor voor de vijfde keer in de competitie de overwinning over de streep. Zondag komt directe concurrent PEC Zwolle op bezoek.

Excelsior O16 wint met dubbele cijfers van TOGB
Op zondagmiddag stond de wedstrijd Excelsior O16 – TOGB O16 op het programma. In de eerste 20 minuten ging het redelijk gelijk op. TOGB had vooral moeite met het hoog druk zetten en combinatievoetbal aan de zijde van Excelsior. Slordig spel achterin en slechte communicatie zorgde voor een tegengoal. Desondanks wist Excelsior voor rust al drie doelpunten te maken en was de ruststand 3-1. In de tweede helft kwam TOGB er niet meer aan te pas en zorgde Excelsior voor een monsterscore in Kralingen. Door goals van Niels Kuppen, Arbjon Ilazi, Maxim Vukovic, Nils Berkhout, Jayley de Jesus Delgado en Senne Vugts won Excelsior met 10-1 van TOGB O16. Met een doelsaldo van +39 staat ook Excelsior O16 bovenaan met nog drie wedstrijden te spelen. FC Dordrecht staat tweede met 5 punten verschil en één wedstrijd minder.

Excelsior O17 geeft voorsprong weg tegen De Graafschap
Excelsior O17 speelde dit weekend de thuiswedstrijd tegen De Graafschap O17. Nadat er 40 minuten lang weinig gebeurde, scoorde Shairell Wouden in drie minuten twee goals. Met een ruststand van 2-0 op het scorebord leek er weinig aan de hand voor Excelsior. Desondanks kregen de Kralingers tussen de 62e en 69e minuut maar liefst drie goals tegen waardoor het tegen een achterstand aankeek. In de 90e minuut maakte De Graafschap het helemaal af door er 2-4 van te maken. AFC is volgende week de tegenstander voor onze O17.

Excelsior O18 stijgt op ranglijst na overwinning op Alphense Boys
Excelsior O18 stond na 10 speelronden derde in de competitie. Met het feit dat de nummers één en twee tegen elkaar speelden in gedachten wist de ploeg dat het goede zaken kon doen tegen Alphense Boys. Doordat zij in een 3-5-2 formatie speelden moesten er kleine aanpassingen gedaan worden. Na 20 minuten kreeg Excelsior grip op de wedstrijd en verloor het die ook niet meer. In de 27e minuut tekende Jelani Seedorf voor de eerste goal. De omschakelingen van Excelsior waren gevaarlijk door ruimtes achter de backs van de Alphense Boys. Daardoor werd de score uitgebreid tot 5-0. Mishawn Molina wist twee keer te scoren. Len Bleeker en Nitesch Changoer wisten het net ook beide één keer te vinden. Excelsior O18 won met 5-0 en klom één plek op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden is het gat naar de nummer één maar twee punten. Volgende week staat de wedstrijd tegen de nieuwe nummer drie, Cambuur Leeuwarden, op het programma.

Excelsior O21 wint 2-1 SC Heerenveen
Voor onze O21 stond een pittige wedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Toch wist Excelsior veel kansen te creëren en gaf het nauwelijks iets weg in de eerste helft. Helaas vergat de ploeg om zichzelf te belonen en was een kansje voor Heerenveen genoeg om de score te openen. In de opbouw hadden de mannen te weinig initiatief waardoor veel voor de lange bal gekozen werd. In de tweede helft ging dat een stuk beter en werden ook de duels op het middenveld meer en meer gewonnen. In de 52e minuut wist Ali Topcu daardoor de gelijkmaker te maken en vijf minuten later maakte Brent Vugts de comeback compleet. Een belangrijke overwinning voor Excelsior O21 tegen een directe concurrent. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Cambuur Leeuwarden op het programma.