Excelsior O15 loopt twee punten mis tegen Fortuna Sittard

14 november 2022

Het was een drukke zaterdagmiddag voor de jeugd van Excelsior Rotterdam. Er stonden tien wedstrijden op het programma, waarbij de één nog meer bewogen was dan de ander.

Excelsior O10 wint met 7-1 van VV Nieuwerkerk
Excelsior O10 speelde tegen de O11 van VV Nieuwerkerk. Aan de bal werden er mooie combinaties gemaakt en legden de mannen veel energie in het spel. De goals bleven maar komen en zo won Excelsior O10 met 7-1. Kijkend naar de afgelopen weken maken de jongens een positieve groei door op zowel persoonlijk gebied als in groepsverband. Volgende week spelen zij op Woudestein de uitwedstrijd tegen de eigen sportclub.

Excelsior O11 deelt punten in stadsderby met Sparta
Excelsior O11 speelde op eigen terrein tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam O12-2. In het eerste deel creëerde Excelsior veel kansen en werd de wedstrijd met name op de helft van de tegenstander gespeeld. Desondanks was de eerste goal voor de Spartanen. Het tweede deel van de wedstrijd speelden de Kasteelheren beter, maar kwam Excelsior op een 2-1 voorsprong. In het laatste deel van het duel ging het spel gelijk op. Twee ploegen lieten goed voetbal zien en deden er alles aan om te winnen. In de allerlaatste minuut gaf Excelsior een 4-3 voorsprong weg, waardoor de punten gedeeld werden. Zaterdag staat de uitwedstrijd bij LMO O12 op het programma.

Excelsior O12 wint van Fortuna Sittard
De O12 van Excelsior nam het op tegen de O12 van Fortuna Sittard. In het eerste stuk van de wedstrijd werd er slordig spel vertoond door de Rotterdammers. Na een kleine tactische omzetting kreeg Excelsior meer grip op de wedstrijd. Door dynamisch spel werden er genoeg kansen gecreëerd. Uiteindelijk konden de Limburgers in de gehele wedstrijd geen schot op doel lossen. Excelsior wist de kansen wel af te maken waardoor de eindstand na ‘officiële’ speeltijd 4-0 was. Omdat beide ploegen nog wel zin hadden om verder te voetballen, zijn de mannen nog verder gegaan en is het ‘onofficiële’ deel in 9-2 geëindigd. Excelsior O12 speelt volgende week op zondag een stadsderby tegen Sparta Rotterdam.

Excelsior O13 verliest doelpuntrijke wedstrijd van Ajax
De mannen van Excelsior O13 stonden afgelopen zaterdag al vroeg op de Toekomst in Amsterdam. De roodzwarten begonnen matig aan de wedstrijd wat resulteerde in een kansloze eerste helft. De ruststand was 3-0 in het voordeel van Ajax O13-2. De tweede helft begon een stuk beter. In de 38e minuut maakte Elisa van Dijk de 3-1 en in de 44e minuut scoorde Bartu Erdogan de aansluitingstreffer. De wedstrijd was weer volledig open, maar na een aantal kansen over en weer bleek Ajax toch de betere ploeg. De Amsterdammers wisten nog vier keer te scoren. Brooklyn de Gouw maakte nog wel een derde doelpunt voor Excelsior. Ajax was met 7-3 te sterk. Excelsior O13 speelt volgende week op zondag een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O13.

Belangrijke overwinning voor Excelsior O14
Slechts één punt scheidde Excelsior O14 van FC Eindhoven in de competitie. Afgelopen weekend was de directe confrontatie tussen beide ploegen en dat zorgde voor een echte ‘zes-punten-wedstrijd’. De eerste vijf minuten leken goed te gaan voor Excelsior, maar het tegendeel bleek. FC Eindhoven was het betere team en speelde Excelsior zoek. Er werden twee grote kansen gecreëerd door de Eindhovenaren die er niet in gingen. Ondanks het feit dat Excelsior de mindere ploeg was kwamen de Kralingers na een prima aanval toch op een 0-1 voorsprong dankzij Kaan Sahiner. In de tweede helft legde Excelsior meer energie, beleving en lef in het spel. De wedstrijd werd gecontroleerd en er werden meer kansen gecreëerd, waardoor FC Eindhoven er niet meer aan te pas kwam. Excelsior O14 won deze belangrijke kraker met 1-0. De ongeslagen ploeg staat nu vier punten los van de tweede plek met nog vier speelronden te gaan. Excelsior speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Excelsior O15 loopt twee punten mis tegen Fortuna Sittard
Op zaterdagmiddag nam Excelsior O15 het op tegen Fortuna Sittard. In de beginfase moest Excelsior wennen aan het feit dat er op natuurgras werd gespeeld. De passes waren te zacht en het baltempo te langzaam. Met een beetje geluk kwam Fortuna Sittard ook nog eens op een 1-0 voorsprong na 11 minuten voetbal. Excelsior voerde het tempo daarna op waardoor vlak voor rust de 1-1 viel. Fabian Jacobs Pardinas was degene die de goal wist te maken. Vanaf dat moment wisten de mannen niets meer weg te geven. De winnende treffer hing in de lucht, maar het gebrek aan scorend vermogen zorgde voor een 1-1 eindstand. Aanstaande zondagochtend staat de wedstrijd tegen Zeeburgia O15 op de planning.

Excelsior O16 wint na effectieve eerste helft van DHC
Voor de mannen van Excelsior O16 ging de reis naar Delft waar DHC de tegenstander was. Tot aan de 25e minuut was de aanvallende omschakeling matig. Na een wissel en omzetting op het middenveld vertoonde de ploeg beter positiespel. Door diepgang zonder de bal werd Excelsior steeds gevaarlijker voor de goal. Met mooie doelpunten van onder andere Jayley de Jesus Delgado en Mika Luijendijk was de ruststand 0-4. In de tweede helft pakte Excelsior door en speelde het mooi combinatievoetbal. Helaas stond er bij DHC een goede keeper onder de lat die ervoor zorgde dat de ruststand ook de eindstand bleef. Volgende week speelt de O16 thuis tegen TOGB O16.

Excelsior O17 verliest degradatiekraker van AFC ’34
Excelsior O17 speelde een degradatiekraker in Alkmaar tegen AFC ’34 O17. Excelsior, 9 gespeeld, 9 punten. AFC ’34, 9 gespeeld, 9 punten. Het was geen beste wedstrijd voor Excelsior; vooral aan de bal veel ging er veel mis. Het hoog druk zetten lukte redelijk waardoor de bal veel werd veroverd, maar vervolgens werd die weer weggegeven. AFC ’34 maakte vier doelpunten waarvan drie tussen de 45e en 55e minuut. Excelsior kreeg nog wat kansen op een eretreffer, maar door matige afwerking mocht ook dat niet zo zijn. Volgende week staat voor deze mannen de thuiswedstrijd tegen koploper De Graafschap op het programma.

Excelsior O18 laat punten liggen in topper tegen FC Den Bosch
Ook de O18 van Excelsior draait bovenin mee en speelde dit weekend de topper tegen FC Den Bosch, dat met één punt onder Excelsior O18 stond. Twee sterke teams met veel strijd en kwaliteit. De eerste helft was voor FC Den Bosch. Excelsior kon gevaarlijk worden door counters, maar kreeg geen grip op de wedstrijd. In de 37e minuut kwamen de Brabanders op een 1-0 voorsprong die ze in de blessuretijd van de eerste helft ook meteen weggaven dankzij een eigen doelpunt. In de tweede helft was het spelbeeld veranderd. Excelsior was moediger in de opbouw en de omschakeling bij balverlies van beter. Desondanks scoorde FC Den Bosch in de 80e minuut de winnende goal uit een goed genomen vrije trap. FC Den Bosch – Excelsior eindigde daarmee in 2-1. De Kralingers staan met nog vier speelronden te gaan maar twee punten achter de nummers één en twee. Zaterdag speelt Excelsior O18 tegen Alphense Boys O18.

Excelsior O21 lijdt zuur puntverlies tegen Alphense Boys
Als laatste speelde Excelsior O21 deze zaterdag uit bij Alphense Boys O21. Om 15:15 uur werd er afgetrapt en nog geen twee minuten later had Brent Vugts het net al gevonden. Excelsior had de wedstrijd onder controle. In de rust werd nog een aantal verbeterpunten aangestipt. Excelsior kreeg in de tweede helft van deze wedstrijd nog een aantal kansen op een grotere voorsprong, maar wist deze niet af te ronden. In de 97e minuut scoorde Alphense Boys de 1-1 uit een verdwaalde voorzet die de kruising in vloog, waarna de scheidsrechter affloot. Na tien speelronden staat Excelsior O21 derde en aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen de nummer 2, SC Heerenveen, op het programma.

Alle uitslagen op een rij:

Meer Jeugd

ma 20 maart 2023

Excelsior onder 16 wint met 2-1 van NEC

Een vol weekend voor de jeugd van Excelsior Rotterdam. Zo boekte Excelsior onder 16 een prima…

Lees meer

ma 13 maart 2023

Verslagen van onze jeugdteams van afgelopen weekend

De wedstrijden van Excelsior onder 12 en 15 werden afgelast dit weekend. De andere teams kwamen…

Lees meer

Blijf op de hoogte

van al het nieuws rondom Excelsior.

Aanmelden

Aanschaffen

Eredevisie ESPN Vriendenloterij

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

Aankomende wedstrijden

Excelsior vs
FC Twente

Eredivisie

Zaterdag 1 april, 2023

18:45, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets

PSV vs
Excelsior

Eredivisie

Zaterdag 8 april, 2023

20:00, Philips Stadion

Tickets

Excelsior vs
Go Ahead Eagles

Eredivisie

Vrijdag 14 april, 2023

20:00, Van Donge & De Roo Stadion

Tickets