Excelsior O18 houdt druk op koploper na winst tegen FC Volendam

7 november 2022

De jeugdteams van Excelsior Rotterdam kwamen afgelopen zaterdag en zondag weer in actie tegen verschillende tegenstanders. Helaas leverde dit uiteenlopende resultaten op.

Excelsior O10 verliest stadsderby van Sparta AV in tweede helft
Op Sportpark Nieuw-Terbregge werd afgelopen zaterdagochtend om 10:00 uur afgetrapt door Excelsior O10 tegen de amateurs van Sparta. Voor de jongens van Excelsior was het een wedstrijd met enorm veel weerstand, waarbij er in de eerste helft een goed niveau werd behaald. Iedereen hield zich aan de afspraken en dat zorgde voor een 1-3 ruststand. Helaas kreeg de O11 van onze stadsgenoten de gelegenheid om terug te komen. Sparta AV zette Excelsior hoog en goed vast wat leidde tot knullige fouten in de Kralingse defensie. Excelsior O10 verloor met 5-3 van Sparta AV O11. Volgende week staat op hetzelfde tijdstip de wedstrijd tegen Nieuwerkerk O11 op het programma.

Excelsior O13 deelt punten met Vitesse in doelpuntrijke wedstrijd
In een spektakelstuk nam Excelsior O13 het zondagochtend op tegen Vitesse O13. Door een vroege penalty kwamen de Arnhemmers op een 0-1 voorsprong. Aan het einde van de eerste helft benutte Rense Flach ook een strafschop en bracht daarmee de score gelijk. Diezelfde Rense Flach tekende snel na rust voor de 2-1. In de daaropvolgende minuten was Vitesse de ploeg die de overhand nam in de wedstrijd. In de 55e en 67e minuut wisten zij het net te vinden wat zorgde voor een achterstand voor Excelsior. In de laatste minuut van deze doelpuntrijke wedstrijd wist Brooklyn de Gouw een prachtige vrije trap binnen te schieten en zorgde zo voor een puntendeling tussen Excelsior en Vitesse, 3-3. Voor de volgende wedstrijd in de competitie moeten de mannen naar de Toekomst in Amsterdam afreizen.

Excelsior onder 14 wint met 7-0 van FC Den Bosch
Excelsior onder 14 speelde op eigen terrein tegen FC Den Bosch. Er werd veel aandacht besteed aan de communicatie onderling en de communicatie met de trainer. In de 13e minuut opende Baat de score en hij maakte uit een vrijetrap ook de 2-0. Het ging heel lekker, want nog voor rust zorgde Mo voor 3-0 en Kaan de 4-0. Ook in de tweede helft was Excelsior overal kort op de bal, er werd doorgestapt, druk uitgeoefend en gecoacht. Dit resulteerde in de 40e minuut in de 5-0 van Nas. Via Baat en Mo werd het ook nog 6-0 en 7-0. Opnieuw een resultaat en uitvoering om trots op te zijn. Volgende week speelt de onder 14 de kraker tegen FC Eindhoven.

Excelsior O15 verliest met grote cijfers van Alphense Boys
Tegelijkertijd met Excelsior O13 speelde de O15. Zij speelden tegen Alphense Boys O15. Excelsior begon slordig aan de eerste helft, waar Alphense Boys maar al te graag gebruik van maakte. Al vroeg kwam de ploeg op een 0-3 achterstand. In de 20 minuten voor rust had Excelsior een sterke fase van zo’n 20 minuten waar Alphense Boys geen antwoord op had en werd de 1-3 gescoord. Na de rust kon Excelsior niet voorkomen dat Alphense Boys nog twee keer scoorde. Excelsior verloor daardoor met 1-5. Ondanks het resultaat zagen de trainers een aantal goede dingen. Volgende week gaat de reis naar Sittard voor onze mannen.

Excelsior O16 staat na wedstrijd tegen FC Dordrecht met lege handen
Twee weken geleden speelde Excelsior O16 het restant van een wedstrijd tegen FC Dordrecht waarin het genoegen moest nemen met een gelijkspel. Zondagmiddag stond diezelfde wedstrijd op het programma maar dan op Rotterdamse grond. Door een goede aanval van FC Dordrecht kwam Excelsior in de 3e minuut al 0-1 achter, maar wist daar gelukkig 2 minuten later al antwoord op te vinden. Niels Kuppen maakte de 1-1. Tot de rust was Excelsior de betere ploeg, maar vergat zichzelf te belonen. In de tweede helft scoorden de Dordtenaren wederom na 3 minuten, ditmaal uit een standaardsituatie. Omdat de mannen veel risico moesten nemen ontstond er veel ruimte, waardoor ook de 1-3 nog viel. Daarmee was de eerste verliespartij voor Excelsior O16 een feit. Gelukkig wist de directe concurrentie hier geen gebruik van te maken en staat de ploeg nog steeds bovenaan. Volgende week speelt Excelsior tegen DHC O16.

Excelsior O17 verliest met negen man van FC Volendam
Excelsior O17 nam het in een knotsgekke wedstrijd op tegen de O17 van FC Volendam. In de 9e minuut kwam Excelsior op een 0-1 achterstand. Iets meer dan tien minuten later pakte de keeper van FC Volendam rood, wat voor hoop zorgde bij Excelsior. In de 30e en 43e minuut gingen er ook bij Excelsior twee man af met een rode kaart wat ervoor zorgt dat er nog maar 19 spelers op het veld stonden. Toch wist Excelsior na rust snel de 1-1 te scoren via Bekir Obadasi. In de tweede helft moesten de mannen hard werken voor de punten. Na de 2-1 tegen te krijgen scoorde Gijs van den Berg vrij snel de 2-2. Pas in de 93e minuut viel de beslissing in deze wedstrijd toen Volendam de 3-2 maakte. Aanstaande zaterdag reist Excelsior O17 af naar Alkmaar om te spelen tegen AFC ’34 O17.

Excelsior O18 houdt druk op koploper na overwinning tegen FC Volendam
Op zaterdag moest Excelsior O18 het al opnemen tegen de O18 van hetzelfde FC Volendam. De mannen hadden moeite met het behalen van het eigen niveau, maar wisten desondanks erg gevaarlijk te zijn. Helaas kwam Volendam op een 0-1 voorsprong na een slordige start. Na een snelle gelijkmaker van Jose de Almeida Reis nam Excelsior langzaam de controle weer over. Vlak voor rust leidde dat zelfs tot de 2-1 van Len Bleeker. Tien minuten na rust scoorde hij ook de 3-1 voor Excelsior. Een gebrek aan kalmte betekende dat Excelsior in de slotfase af en toe diep moest verdedigen. Door hard werken is uiteindelijk wel de verdiende 3-1 overwinning behaald. Volgende week neemt onze O18 het op tegen FC Den Bosch.

Excelsior O21 krijgt geen tegengoals en wint van Zeeburgia
Afgelopen zaterdagmiddag nam Excelsior O21 het op tegen Zeeburgia O21. Eerder dit haalde beide ploegen één punt uit deze ontmoeting. De beginfase van de wedstrijd verliep redelijk na hoge druk van de tegenstander. Op de helft van de Amsterdammers wist Excelsior helaas weinig ruimte te creëren. Er werden geen kansen weggegeven, maar gelukkig vlak voor rust nog wel eentje gecreëerd die ook werd omgezet tot een goal van Brent Vugts. Door wat tactische omzettingen in de rust werden de ruimtes voorin wat groter waardoor kansen ontstonden. Excelsior bleef hoog druk zetten en Zeeburgia wist hier niet mee om te gaan. Door nog twee goals van Brent Vugts mocht hij de bal mee naar huis nemen. Een goal van Raphael Eyongo zorgde voor een 4-0 thuisoverwinning op Zeeburgia. Aanstaande zaterdag speelt Excelsior O21 uit bij Alphense Boys O21.

Alle uitslagen van onze jeugdteams op een rij:

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…